Förtelmes főnökök / Horrible Bosses (2011)
2011. november 10. írta: danialves

Förtelmes főnökök / Horrible Bosses (2011)

Lehet, hogy én vagyok a hibás a dologban, de egyre kevesebb jó vígjátékot találok az utóbbi időben, főleg, ha a frissen megjelent filmek felhozatalát kell, hogy nézzem. Persze könnyen lehet, hogy a probléma onnan ered, hogy az összes jó komédiát meg lehet nézni 1 év alatt, ha nem mozdulunk az RTL Klub - TV2 elől ünnepek idején, míg egy-egy klasszikusnak számító drámát lehetetlen elkapni a tv műsorán. Bármi legyen az igazság, számomra a Förtelmes főnökök 2011 legnagyobb neve volt vígjáték kategóriában, szóval nagy várakozásokkal ültem le megnézni.

A történet három barát, Nick, Dale és Kurt (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) sztoriját mondja el, akik mindannyian a főnökeiktől szenvednek (Kevin Spacey, Jennifer Aniston és Colin Farrell) és egy alkoholmámoros estén elhatározzák, hogy mivel különböző okokból nem mondhatnak fel, gyilkossággal oldják meg a problémájukat (de természetesen a szokásos bonyodalmak nem maradhatnak el). Ennél többet nem is lehetne mondani a forgatókönyvről, de nem is érzem a film sarkalatos pontjának, de alapvetően ebben a műfajban nem is a fordulatos és komplex történet az elvárt.

A színészi játékban (némiképp kiszámítható módon) nem a főszereplő hármas viszi a prímet, hanem a főnököket játszó Spacey-Aniston-Farrell trió (közülük szerintem utóbbié a legnagyobb alakítás), akik egyfajta jutalomjátékként fogták fel a szerepet, illetve hozzájuk csatlakozik még egy kisebb szereppel Jamie Foxx. A másik három színésszel sincs különösebb baj, de egyszerűen bántóan átlagos vígjáték-karakterre írták meg a szerepeiket, így esetükben az össze poént az fogja szállítani, ha elszúrnak valamit vagy fogyatékosként viselkednek. Úgyhogy ebből a szempontból talán mégiscsak elővenném a forgatókönyvet, mert attól függetlenül, hogy egy ilyen alkotással szemben nincsenek magas elvárások, igazán megerőltethették volna magukat,  valamennyivel eredetibb humorforrásokat hozva létre.

Ha már a poénoknál tartunk, ott se sikerült teljesen elvarázsolniuk engem a készítőknek, bár javukra legyen írva, hogy a színvonalat hozzák, ráadásul a mára már egyre inkább elvárt pisi-kaki-dugás vonalat is sikerült egészséges szintre visszaszorítani. Viszont összességében nagyon jó poénok nem voltak, de nagyon rosszak sem, ráadásul szomorúan vettem észre, hogy általában azoknál a részeknél lett volna nevethetnékem, amiket a trailerben is láttam. (Így maga a film már nem szolgált sok humoros momentummal)

De végső soron engem lekötött és elszórakoztatott a film a játékidő teljes hossza alatt, de utólag nem fogok akkora korszakalkotó vígjátékként visszagondolni rá, mint egy-egy Jim Carrey film kapcsán teszem azt. Viszont a "főnökök" alakítása ad egyfajta különleges érteket neki, szóval másfél óra kikapcsolódásra bátran merem ajánlani bárkinek a Förtelmes főnököket.

7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr115282159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása