Elhallgatott titkok szövevényes hálójában
2021. május 21. írta: fejes_valentin

Elhallgatott titkok szövevényes hálójában

Képregénykritika – Marjorie Liu & Sana Takeda: Monstress II.) – Vér (2019)

„Egy év vagy tízezer... Ami alszik, az fel is ébred.”

 

Annak idején valamiért úgy alakult, hogy a hatalmas sikernek örvendő Monstress-széria második része hamarabb érkezett ide hozzám az elsőnél, ezért a folytatást csak a sorozat nyitányának elolvasását követően vettem elő, addig szoros fóliacsomagolásában pihent dobozában csendesen. Nézzük, hogyan alakul kiválasztottunk hányattatott sorsa ebben a kötetben!

marjorie_liu_sana_takeda_monstress_ii_ver_borito.jpg

Maika a kis Kippa oldalán érkezik a Hullámcsászárnő oltalmát élvező Thyria városába, ahol Moriko régi szálláshelyén kutakodnak újabb nyomok reményében. Miután rábukkannak egy rejtélyes tárgyra, útjuk a rettegett Imura fivérekhez vezet tovább. A valaha kegyetlenségéről hírhedt kalózból jómódú kalmárrá szelídült Seizi az édesanyjával ápolt jó barátságára való tekintettel úgy dönt, segít bajba jutott keresztlányán, ezért felajánlja neki az egyik legbecsesebb hajóját. A Vidám Martalóc szolgálatra jelentkezik! Vitorlát bonts, irány a Koponyasziget!

monstress_ii_01.jpg

Mindig jólesik a törődés, különösen a nehéz időszakokban

monstress_ii_02.jpg

A legénységgel sem lesz felhőtlen a Kisfarkas kapcsolata

Jó okkal fut végig hideg borzongás a halandók hátán már a végállomás puszta említésétől is, hiszen eddig csak páran tudtak áthatolni a helyet övező sűrű, baljóslatú ködön, és még kevesebben tértek vissza arról az elátkozott földről. Főhősnőnk számára azonban a partot érés jelenti a kisebbik gondot... Néha tényleg sokkal jobb, mikor az ember édes tudatlanságban élheti le a hátralévő életét. Úgy tűnik, Maika valóban kivételes sorsra rendeltetett – nem véletlenül lohol szorosan a nyomában az egész Alkonyudvar mellett a titokzatos Kelet Szablyája. Míg az izgalom a tetőfokára hág, a józan eszünk megbomlása nélkül nyerhetünk betekintést az öregistenek váratlan meglepetésekkel szolgáló múltjába.

monstress_ii_03.jpg

Elveszett lelkek között

monstress_ii_04.jpg

Ravasz a róka, ráadásul kivételes hatalom birtokosa is

A jelentősebb fordulatok kéretlen meglebegtetése nélkül nehéz többet írni erről a viszonylag vékonyka képregényről, ezért inkább nem teszem... Ha a hibái ellenére is tetszett nektek az Ébredés, akkor a Vér garantáltan kellemes csalódásként fog érni benneteket! Kezdem úgy érezni, hogy méltán megérdemelt volt az a sűrű díjeső, ami az elmúlt néhány év során az alkotók ölébe hullott.

9/10

***

A képregényt a Fumax Kiadó jóvoltából olvashattam el.

moly_hu_monstress_ver.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr6116559702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása