Képregénykritika – Brian K. Vaughan, Pia Guerra & José Marzán Jr.: Y, az utolsó férfi 3–4. (2019)
2020. január 27. írta: Fejes Valentin

Képregénykritika – Brian K. Vaughan, Pia Guerra & José Marzán Jr.: Y, az utolsó férfi 3–4. (2019)

Zűr a földi Paradicsomban

Miközben küldetésük újabb állomása felé tartanak, hőseinket rablók bandája támadja meg. Kisvártatva csetepaté bontakozik ki a száguldó vonaton, melynek következtében a csapat végül két részre szakad. Útjaik Ohio államban válnak el egymástól.

y_az_utolso_ferfi_3-4_borito.jpg

Yorick a barátságosnak látszó Szonja házában tér magához Marrisville városkájában. Nagy port kavar a frissen érkezett jövevény híre, félelemre azonban mégsincs oka, mivel a helyiek (pár kivételt leszámítva, természetesen) kitörő lelkesedéssel fogadják a váratlanul betoppant vendéget. A katasztrofális helyzethez képest valóságos paradicsomi állapotok uralkodnak a településen: van áram a vezetékekben, a víz tiszta, sőt, estére hatalmas lakomát ígérnek a lábadozó ifjúnak. Hát létezhet-e ennél csodálatosabb hely a Föld utolsó férfija számára?

y_az_utolso_ferfi_3-4_01.jpg

A látszat ellenére a néni nem az a házsártos vén boszorkány, mint amilyennek elsőre tűnik

Mint azt előre sejthetjük, sajnálatos módon nem tart sokáig ez az idilli állapot. A fanatikus amazonok hamarosan felütik rút fejüket, később kellemetlen titkok egész sorára derül majd fény, ráadásul olyan helyről számíthatunk árulásra, ahonnan a legkevésbé várnánk – oh, hogy az előzőleg meglebegtetett családi drámát ki ne felejtsem a felsorolásból! Ennyit a gondtalan, szusszanásnyi pihenésről, ember...

y_az_utolso_ferfi_3-4_02.jpg

Micsoda meghitt találkozás, ugye?

Ne menjünk el szó nélkül Yorick mellett! Míg az előző két füzetben kellemes meglepetés volt számomra főszereplőnk jelleme, most nagyot csalódtam benne. Hirtelen felindulásból hozott, pusztán az érzelmei vezérelte cselekedeteivel bajba sodorja újdonsült barátait (meg persze saját magát), emellett kitartásból sem jeleskedik épp a srác. Kíváncsi vagyok rá, hogyan fog formálódni a személyisége a továbbiakban, illetve lesznek-e következményei a tetteinek valamikor a jövőben.

y_az_utolso_ferfi_3-4_03.jpg

Ugyan Yorick számos megpróbáltatáson megy keresztül, humorérzéke legalább nem hagyja el

Szerencsére nem kell tovább várnia a rajongóknak a folytatásra – a soron következő ötödik rész már kapható a nagyobb újságárusoknál!

10/10

***

A képregényeket a Kingpin Kiadó ajánlotta fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr9715429140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.