Képregénykritika – Joe Hill & Gabriel Rodríguez: Locke & Key II.) – Kulcs a zárját (2019)
2019. augusztus 23. írta: Fejes Valentin

Képregénykritika – Joe Hill & Gabriel Rodríguez: Locke & Key II.) – Kulcs a zárját (2019)

Mindig a csapdába csalt patkány a legveszélyesebb

Csupán pár hónapot kellett várnia a rajongóknak arra, mire az idehaza szintén nagy sikert arató Locke & Key-trilógia újabb kötetét beszerezhették. A méltán népszerű Stephen King fiának nevével fémjelzett rövidke sorozat szerencsére most sem okozott számomra csalódást.

locke_key_ii_kulcs_a_zarjat_borito.jpg

Hőseink mind a mai napig képtelenek kiheverni a szeretett családfő elvesztését. Míg Nina, a megözvegyült édesanya egyre gyakrabban néz a pohár fenekére, addig a tinédzserek az iskolai feladatokon kívül magánéleti gondjaikkal küszködnek. Mindeközben az aljas Susogó barátként próbál beférkőzni bizalmukba, ám célját jól ismerhetjük – a különleges képességekkel rendelkező kulcsok birtokában akarja világunkra szabadítani az egyelőre ismeretlen borzalmakat garantáló rettenetet. Hiába agyafúrt azonban a Kút Sötét Úrnője, nagyon türelmetlen, ezért kezd kicsúszni kezéből az irányítás... Jó okkal tarthat tehát attól, hogy alattomos tervei hamarosan lelepleződnek.

locke_key_ii_01.jpg

Biztos vagyok benne, hogy Ty nem az az ostoba melák, mint amilyennek Susogó hiszi...

Felfokozott izgalmakkal és néhol gyomorforgató jelenetekkel folytatódik a Locke-família tragikus története. A cselekmény kibontakoztatása mellett természetesen kellő időt fordítottak a szereplők folyamatosan formálódó személyiségének szemléltetésére. A kis Bode helyett ezúttal a másik két testvérre helyeződött a hangsúly: Kinsey lassacskán kezd alkalmazkodni sajátos, bizarr helyzetéhez (miként lehet élni megfosztott érzelmei hiányában), Tyler pedig kezd ráébredni arra, hogy bár nemes feladat betölteni a nagybetűs férfi szerepét a családban elhunyt apja helyébe lépve, sajnos neki is megvannak a maga korlátai.

locke_key_ii_02.jpg

A Kázmér és Huba stílusára emlékeztető képsorok üde színt visznek a képregény egyébként komor világába

Ha minden az előre eltervezettek szerint alakul, akkor még idén szemtanúi lehetünk a nagy finálénak. Már alig várom!

10/10

***

A képregényt a Fumax Kiadó jóvoltából olvashattam el.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr2315016508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.