15 2018-as film, amelyekről senkitől nem fogsz hallani
2018. január 01. írta: FroG

15 2018-as film, amelyekről senkitől nem fogsz hallani

Idén is készültünk nektek évváró listával, és a tavalyi hagyományt folytatva idén sem a legkézenfekvőbb címek felsorolását tartalmazza összeállításunk, hanem azokat a gyöngyszemeket igyekeztünk összeválogatni, amelyek felett ezen a ponton elsiklik legtöbbek figyelme. (De talán még a premier környékén sem fogják sokat emlegetni az alábbi darabokat.) Avagy következzen, mit tartunk mi a legígéretesebbnek a legnépszerűtlenebb 2018-as produkciók közül!

I Think We're Alone Now

1_2.png

Az I Think We're Alone Now kapcsán annyi előnyöm van, hogy a forgatókönyvet volt szerencsém olvasni, és bár nem győzött meg teljes mértékben, elképesztően kíváncsi vagyok, A szolgálólány meséjével pazar munkát végző Reed Morano mit lesz képes kihozni a szkriptből. Bízom benne, hogy jó pár részletét sokkal jobban lesz képes elmesélni, de ha nem is alakul is, akkor is egy különleges posztapokaliptikus történetre számíthatunk a filmtől. (danialves)

Premier: január 21. (Sundance)

Apostle

Itt volt már az ideje, hogy Gareth Evanst, A rajtaütés-filmek rendezőjét felfedezze magának a világ, és 2018-ban el is készülhet első nagy(obb)szabású produkciója. És persze ezúttal sem fogja meghazudtolni magát, valószínűleg most is egy akciódús bosszúthrillerre számíthatunk. A 20. század elején játszódó történet szerint a Dan Stevens alakította főszereplő egy szekta nyomába ered, és ha már így alakult, valószínűleg egyenként le is számol velük. A kosztümös körítés alapján nem éppen szokványos filmre számíthatunk, de remélhetőleg elsősorban Evans remek látványa miatt lesz okunk szeretni ezt a produkciót. (danialves)

Piercing

A Sundance évről-évre bizonyítja, hogy érdemes odafigyelni a programjára, mert erősebbnél erősebb filmek kerülnek felszínre a fesztiválnak köszönhetően. A 2018-as program egyik legérdekesebb darabja az a Piercing, amely Murakami Rjú azonos című pszichológiai thrillere alapján készül, és aminek az elkészülése mögött igazi indie filmes összefogás áll: a producerek között például Antonio Campos és Josh Mond nevei is olvashatók, valamint executiveként feltűnik a stáblistán a Phil Hoelting, a Brigsby Mackó producere, Emilie Goerges, aki a Szólíts a neveden, valamint a Still Alice kapcsán lehet ismerős, valamint Sean Durkin, a Martha Marcy May Marlene rendezője. A direktori széket egyébként az Anyám szemének alkotója, Nicolas Pesce foglalja el. (FroG)

Premier: január 20. (Sundance)

Ruin

A legjobb még le nem forgatott szkripteket listázó Black List 2017-es változatán magasan az első helyen végzett a Ruin, amelyre nemcsak azért kaphatjuk fel a fejünket, mert Gal Gadot játszhatja a hírek szerint az egyik főszerepet, hanem azért is, mert Justin Kurzel, a Macbeth (és sajnos az Assasin's Creed) direktora jegyzi. A Ruin a második világháború lezárulta utáni napokban játszódik, és egy SS-tisztről szól, aki halálosztaga korábbi tagjainak levadászásával szeretne vezekelni bűneiért. (danialves)

The Darkest Minds

Egy járvány megöli az amerikai gyerekek 98%át, a maradék 2% pedig szuperképességeket fejleszt ki tőle, de emiatt a kormány üldözni kezdi őket. Ha a young adult-adaptációkban nem is maradt sok szufla, Jennifer Yuh Nelson (Kung Fu Panda 2-3.) filmjének alapötlete egész jól hangzik ahhoz, hogy egy izgalmas sci-fi süljön ki belőle. Nelson jó munkát végzett a népszerű animáció folytatásaival is, úgyhogy remélhetőleg nem az utóbbi évekre jellemző tinifilm-csalódások sorát gyarapítja majd a The Darkest Minds. (danialves)

Premier: szeptember 14. (USA)

Kursk

A skandináv filmezés az utóbbi időben már-már uralkodó szerepet tölt be a kisebb alkotások mezőnyében, az északról érkező dolgok pedig egyébként is egyre nagyobb erővel ütnek oda a kultúra minden területén. Ezt a kifejezetten erős hullámot többek között annak a Thomas Vinterbergnek köszönhetjük, aki anno a Vadászattal egy olyan rendezést tett le az asztalra, amely biztosan borzongatja a nézői hátát azóta is. A Születésnap kapcsán is ismert rendező 2018-ban egy igaz történettel, a 2000-ben történt Kurszk-i tengeralattjáró katasztrófával és annak következményeivel foglalkozik majd. A főbb szerepekben Colin Firth és Léa Seydoux, azonban feltűnik például Max von Sydow, Mattias Schoenaerts és az azóta elhunyt Michael Nyqvist is. (FroG)

The Nightingale

Jennifer Kentnek korunk egyik legjobb filmjét köszönhetjük a The Babadook képében, így természetesen érdeklődéssel követjük második filmjét is. Ezúttal nem egy horrorral, hanem egy 1825-ben, Tasmánában játszódó bosszútörténettel érkezik (méghozzá szokatlan módon egy nő és egy helyi bennszülött lesz a The Nightingale főhőse), de biztos vagyok benne, hogy ebben a műfajban is éppen olyan jól megállja majd a helyét. (danialves)

Mile 22

mile22.png

Mark Wahlberg és Iko Uwais A túlélő rendezőjének új filmjében? Hol lehet megvenni a jegyet? A Mile 22 egy hamisítatlan, magas oktánszámú akciófilmnek ígérkezik, hiszen például az MMA-sztár Ronda Rouseyt is a színészek között találhatjuk. De például John Malkovich is a mű fényét fogja emelni, nem lepődnék meg, ha ő lenne főhőseink ellenlábasa. (danialves)

Old Man and the Gun

David Lowery az A Ghost Storyval szinte rárúgta az ajtót a filmkedvelőkre, a 37 éves alkotó pedig továbbra sem pihen, és ha minden igaz 2018-ra két filmet is időzített. Az egyik ezek közül az Old Man and the Gun című alkotás, mely egy idős bankrabló életébe enged betekintést, ha minden igaz, ezt a szerepet Robert Redford játssza majd. Mellette feltűnik még Elizabeth Moss, valamint Casey Affleck is. (FroG)

The Outsider

outsider.png

Martin Zandvliet Oscar-közelbe került A homok alatt-tal, de következő filmje nem feltétlenül ezért érdekes, hanem mert egy yakuza-taggá váló amerikai katona történetét meséli el a második világháború utáni Japánban. A főszerepben Jared Leto tündökölhet, de végre újra láthatjuk a vásznon Hollywood egyik legjobban elpazarolt színészét, Emile Hirscht is. És csak hogy lássátok, mennyire eposzi méretű gengszterfilmről van szó: eredetileg Takashi Miike rendezésében és Tom Hardy főszereplésével készült volna a projekt. (danialves)

Boy Erased

Az ajándék olyan erős rendezői debütálás volt Joel Edgerton részéről, hogy bármit hajlandó lennék megnézni tőle - következő filmjével pedig tényleg eléggé más vizekre is evezett. A Boy Erased egy vallásos homoszexualitás-gyógyító programba kerülő fiú történetét dolgozza fel, igencsak impozáns színészgárdával: a főszerepet A régi várossal berobbant Lucas Hedges alakítja, de a vásznon feltűnik Russell Crowe, Nicole Kidman, a rendezőtehetség Xavier Dolan és maga Edgerton is. (danialves)

Premier: szeptember 28. (USA)

Heretic

Joshua Marston kifejezetten érdekes rendező, akinek 2018-as filmje szintén a Sundance keretei között debütál. A történet középpontjában a mai napig aktív Carlton Pearson lelkipásztor áll, aki a Pokollal kapcsolatos érdekes tanításai miatt lett kifejezetten híres vallási figura. A főszerepben a bántóan alulértékelt színész, Chiwetel Ejiofor alakít, de mellette feltűnik még az egyre hangsúlyosabb szerepeket vállaló Lakeith Stanfield is, valamint Martin Sheen, akiben mindig bízhatunk. (FroG)

Premier: január 21. (Sundance)

Zoe

zoe.png

Drake Doremus elhozta nekünk 2017 legjobb romantikus filmjét, de jövőre is tesz egy próbát a műfajban: a Zoe két tudósról fog szólni, akik a párkapcsolatokat szeretnék tökéletesíteni - ami valószínűleg nem lesz zökkenőmentes. Doremusnak már volt mellényúlása, de ha betalál, akkor nagyon betalál, nála érzékenyebb, az érzelmeket jobban, stílusosabban kommunikáló rendező kevés van jelenleg. Olyan remek színészekkel pedig nem lesz nehéz , mint Ewan McGregor vagy Lea Seydoux. (danialves)

 Destroyer

A meghívást készítő csapat következő alkotása egy rendőrtisztről fog szólni, aki egy múltbeli ügyéhez tért vissza - ennél többet egyelőre nem is tudunk a Destroyerről, de bizonyára ezúttal is egy csavaros történetet kapunk, csupa tehetséges színésszel: Nicole Kidman, Tatiana Maslany, Toby Kebbell, Scoot McNairy és Sebastian Stan alakíthatják a főbb szerepeket a krimi-thrillerben. (danialves)

Damsel

damsel.png

A Piercinghez hasonlóan a Damsel is a Sundance fesztiválon debütál majd, a főszerepben azzal a Robert Pattinsonnal, akinek a neve kapcsán az Alkonyattal dobálózni - bármilyen apropóból - eléggé közhelyesnek mondható. A western középpontjában egyébként Pattinson karaktere áll, aki a párja keresésére indul, ha minden igaz, a menyasszony szerepét a mindig izgalmas Mia Wasikowska alakítja majd. (FroG)

Premier: január 23. (Sundance)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr10013505943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ISZ77 2018.01.01. 21:57:43

Köszi a tippekért.

közép dunántúli régió 2018.01.02. 09:33:42

Valahogy nekem egyik sem tűnik az igazinak.
süti beállítások módosítása