Anchorman 2: The Legend Continues (2013)
2014. március 17. írta: danialves

Anchorman 2: The Legend Continues (2013)

anchorman-2-legend-continues.jpgSokszor én sem értem saját magam, hogy miért várom lelkesen néhány film folytatását. Hiszen a legtöbb esetben itt csak arról van szó, hogy félre tudom tenni a várhatóan erőtlen és halvány második rész kapcsán érzett aggodalmaimat, mert egyszerűen annyira tetszett az első. Azonban az Anchorman folytatásának kifejezetten jót tett a 9 év kihagyás, és gyakorlatilag nem hogy méltó utód lett, de még jó néhány hibáját is kijavította elődjének.

Ron Burgundy (Will Ferrell) és Veronica Corningstone (Christina Applegate) 10 évvel az első film eseményei után egy New York-i országos csatorna hírolvasóiként boldogan élnek. Egészen addig, amíg Veronica előléptetése teljesen megmérgezi a kapcsolatukat. Ezzel párhuzamosan azonban Ron-t meghívják az első 24 órás hírcsatornához, ő pedig újra összeszedi csapatát, hogy újra a régi dicsfényében díszelegjen. Ami nem lesz olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.

Anchorman2_Paramount1_291013.jpgAz első résznek a szemére vetettem, hogy túlságosan is rágörcsölt arra, hogy a humoros jeleneteket egy egységes narratívába rendezze, azonban a folytatás javítja ezt a hibát, és minden erőfeszítés nélkül csak egymás után dobálja a különböző gegeket. A forgatókönyvön pedig látszik, hogy a hosszú várakozás kifejezetten jót tett neki, ugyanis Adam McKay és Will Ferrell mindent beleadott, hogy minél több elvetemült ötletet zsúfolhassanak a két órás játékidőbe. Azonban ezek mellett sikerült hű maradni az előző rész hangulatához, nem túlozták el a karaktereket, kapunk jó néhány visszatérő elemet, és még a hírszolgáltatók felé célzott kiszólások is megmaradtak.

Azonban néha visszájára fordul a nagy igyekezet, párszor már az Amerikai botrányra emlékeztetett, ahogy a színészek mondatról mondatra próbálták felülmúlni egymást, nem egyszer ugyanazon egyetlen poén kapcsán. Persze én sem tudom teljesen a készítők szemére vetni ennek a kétélű fegyvernek az alkalmazását, hiszen legalább annyi humoros, mint felesleges pillanat maradt volna ki a filmből egy szigorúbb vágással. Ugyanakkor jelenetek szintjén lehetettek volna kicsit véreskezűbbek a vágószobában, mert a két órás játékidőbe jutott néhány felesleges vargabetű is a sztori kapcsán.

Ettől függetlenül az Anchorman második része jobb, nagyobb, hangosabb, viccesebb és jobb szórakozást nyújt, mint az első, ráadásul több híres sztár cameozik benne. Ha pedig nem mérjük ilyen magas mércével, akkor bizony az aktuális komédiákkal szemben még ennél is nagyobb előnye van. Az év vígjátéka címnek pedig hatalmas esélyese, de akár egy "minden idők" összeállításban is előkelő helyet foglalhat el.

9,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr905861569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása