Comingsoon - 2013 legjobban várt filmjei (2. rész)
2013. augusztus 17. írta: danialves

Comingsoon - 2013 legjobban várt filmjei (2. rész)

Nem véletlen az a második rész a címben, hiszen januárban már olvashattatok egy ilyen jellegű posztot, akkor abban FroG és danialves 15 darab, 2013-ban megjelenő filmet szedett össze. Ugyan azok közül még nagyon keveset láthattunk a mozikban, azóta több olyan alkotás is a látóterünkbe került, amelyek létezéséről akkor még nem is nagyon tudtunk. Ezért így az év felét meghaladva a szerkesztőség elérkezettnek látta az időt, hogy újabb 10 művet ajánljon a figyelmetekbe az idén (remélhetőleg idén) érkezők közül.

The Raid 2

comingsoon1.jpg

Nálam gyakorlatilag alapelvnek számít, hogy folytatásokat nem írok ilyen listába, elsősorban azért, mert Hollywoodnak évtizedenként körülbelül egyszer sikerül megismételni az első film színvonalát ezekkel az alkotásokkal. De a The Raid esetében szerencsére nem Hollywood-ról van szó, így a gyorsan bejelentett második részt sokkal együtt én is nagy reményekkel várom, és ha csak feleannyira lesz jó, mint az első, nem fogok csalódni. (danialves)

(Egyelőre egyedül indonéz premierdátumunk van, ez szeptember 8.)

47 Ronin

(Előzetes)comingsoon3_3.jpg

Erről a filmről már mindenki régen lemondott. Évekkel ezelőtt forgatták (többek között nálunk is), mégsem akart elkészülni. A főszereplő, Keanu Reeves is csendben kiment a divatból. Aztán jött a trailer, és felkaptam a fejem: mi a szösz, ez nagyon jó! Jó az időzítés, régen volt már szamurájos film, a fantasyk amúgy is nagyon mennek, Keanunak még mindig él a Mátrix-szal szerzett nimbusza, el lehet adni vele a filmet. A forgatókönyvíró felelős a Halálos iramban 6-ért, amit én imádtam, így nagyon várom már a premiert. (FilmBaráth)

(USA premier: dec. 25. Magyar premier: dec. 26.)

A Wall Street farkasa

(Előzetes)

comingsoon8.jpg

 


A Wall Street farkasa igazi ínyencfalatnak ígérkezik. Martin Scorsese újra összeállt Leonardo DiCaprio-val, azért, hogy betekintést nyerjünk Jordan Belfort elképesztő történetébe. Az előzetesek alapján egy komolyabb témával foglalkozó életrajzi film lesz, ugyanakkor viszont a vártnál valószínűleg több humor is lesz benne. DiCaprio lehet végre megkapja ezért a szerepért a jól megérdemelt Oscar-díját, Scorsese esetében pedig elmondhatjuk, hogy öreg rendező, nem vén rendező. Nagyon várom ezt a filmet, és ha az elvárásaimnak megfelel, akkor bizony az év egyik legjobb mozijáról beszélhetünk. (Power)

(USA premier: nov. 15. Magyar premier: nov. 28.)

Prisoners

(Előzetes. Állítólag nagyon spoileres.)

comingsoon4.jpg

Dennis Villneuve az Oscar-díjra jelölt Felperzselt föld című filmjével tette le a névjegyét tette le 3 éve. És mint minden hasonló tehetségre, rá is lecsapott egy stúdió, hogy egy egészen generikusnak tűnő produkcióba (jelen esetben egy emberrablásos történetbe) vigyen valami életet. És mint sok más hasonló tehetségnek, neki is lehet, hogy beletörik a foga, ha kiszakítják "természetes környezetéből", mindenesetre ez esetben a főszereplő Gyllenhaal-Jackman páros miatt még mindig érdemes lesz megnézni. (danialves)

(USA premier: szept. 20.)

Stalingrad

(Előzetes)comingsoon_1.jpg

A sztálingrádi csatáról már a németek és az amerikaiak is elkészítették a saját filmjüket. Ideje volt, hogy az oroszok szemszögéből is megismerjük az eseményeket. Brutálisan jó lett a trailer, hihetetlen, hogy hol tart az orosz filmgyártás technikában. Grandiózus díszleteket építettek fel, 3D formátumban lesz látható a mozikban. Orosz filmet én így még nem vártam! (FilmBaráth)

(Az előzetes szerint idén ősszel érkezik, ez a legpontosabb információ, amit lehet tudni.)

Don Jon

(Előzetes)comingsoon5.jpg

Azok után, hogy a tavalyi év során Joseph Gordon-Levitt elkezdett megcsillogtatni valamit színészi tehetségéből, úgy döntött, hogy kipróbálja magát íróként, illetve rendezőként is. A szeptemberben érkező vígjátékához pedig egy annyira elvetemült és hangulatos előzetes készült, hogy engem első látásra megvett. (danialves)

(USA premier: okt. 18. Magyar premier: okt. 3.)

Nymphomaniac

(Előzetes)

comingsoon1_3.jpg


Legújabb filmjében Lars von Trier egy nimfomán nő életét meséli el, mindezt 8 kisebb részre osztva. Az eddigi hírek alapján számíthatunk néhány elég durva jelenetre, de akik nem feltétlenül bírják az ilyesmit, nekik készülni fog egy rövidebb verzió, amiből ezeket kivágják majd. Ezek ellenére inkább számíthatunk majd egy igazi drámára a rendezőtől. A szereplőgárda olyan nevekből áll, mint Charlotte Gainsbourgh, Willem Dafoe, Uma Thurman, Nicole Kidman vagy Christian Slater. És meg kell még említeni Shia LaBeouf nevét, aki eddig számomra megmaradt az óriás matchbox-ok között sikítva rohangáló gyereknek, de kíváncsian várom mire képes a dán mester kezei alatt. (lui1698)

(A rendező hazájába, Dániába december 25-én érkezik)

Snowpiercer

(Előzetes)comingsoon9.jpg

Újabban egyre több koreai filmes nyergel át az angol nyelvű produkciókra, és az idei évben már láthattuk Park Chan-Wook, illetve Kim Ji-Woon esetében is, hogy ez mennyire egy pozitív folyamat. Bon Joon-Ho ráadásul egy posztapokaliptikus thrillerrel érkezik, márpedig ez a műfaji besorolás nekem eleve megdobogtatta a szívem, és még azt nem is tettem hozzá, hogy európai koprodukcióról van szó. (danialves)

(Dél-Koreában augusztus 1-jén jelent meg.)

Adéle élete

(Előzetes)comingsoon2_3.jpg

Az Arany Pálma nem rossz ajánlólevél egy filmnek. Még akkor sem, ha arról híresült el, hogy egy nem mindennapi hosszúságú leszbikus jelenetet tartalmaz. De ilyen súlyú díjat csak ezért nem adnak (pláne Spielberg elnökletével), ezért biztosak lehetünk benne, hogy a film tartalmával sincs gond. Kíváncsian várom! (FilmBaráth)

(Magyar premier: okt. 10.)

Hobbit: Smaug pusztasága

(Előzetes)comingsoon10.jpg


A tavalyi évben az egyik nagy kedvencem lett Jackson trilógiájának első része, amelyet ugyan fenntartásokkal vártam, végül minden hozzá fűzött reményemet beváltotta. A decemberre ígért folytatás nemrég kapott egy nagyon meggyőző és látványos trailer-t, ami fantasztikus látványvilágot, és még nagyobb kalandokat ígér. Jackson tehát úgy látszik, még mindig nagyon ért Tolkien világának megfilmesítéséhez, és ha nem is lesz ez a trilógia olyan monumentális, mint a Gyűrűk ura, azt kijelenthetjük az eddigiek alapján is, hogy a harmadik rész végére sok ember fog magának találni egy új hobbit. (lui1698)

(USA. premier: dec. 13. Magyar premier: dec. 12.)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr345359689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.08.17. 00:04:19

Jó lista, mégis furcsamód ezek közül egyiket sem várom úgy igazán...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.08.17. 00:18:41

Én vagyok az egyetlen, aki szerint a 47 Ronin gyakorlatilag egy Titánok harca 2 lesz? Mindkettő előzeteséből ugyanannak a blőd akcióorgiának az érzése áradt.

yippyupp 2013.08.17. 05:02:21

a 47 ronin már a trailer alapján is bukta

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.08.17. 10:10:43

Jó kis lista, és kb az összest várom.

A 47 Ronin meg nagyon is jó lesz, majd meglátjátok :)

tisztapista 2013.08.20. 09:43:00

Egyiket sem várom. Ez gáz?

Az Escape Plant viszont várom, továbbá a White House Down is mindjárt itt van.

vladimir964 2013.08.20. 09:49:25

Én is már nagyon várok két sci fit: az egyik "A cigány elmegy dolgozni" a másik a "Nem a közgép nyerte a tendert".

boris vian 2013.08.20. 13:36:46

"Újabban egyre több koreai filmes nyergel át az angol nyelvű produkciókra, és az idei évben már láthattuk Park Chan-Wook, illetve Kim Ji-Woon esetében is, hogy ez mennyire egy pozitív folyamat." remélem ezt a mondatot ironikus odadöfésnek szántad.

A nép fia 2013.08.20. 13:50:38

Ezek közül csak a Hobbit 2-t várom. Talán csak a mainstream blockbuster fantasy-akciókat szeretem, de őszintén, még a 47 Roninnak adnék esélyt ezek közül.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.08.20. 14:41:04

A Hobbitot és a Stalingradot várom, remélem 2d is lesz belőle valahol

Serkill 2013.08.20. 14:41:36

Mindet megnézem, de amit igazán várok az a Rush - Hajsza a győzelemért.
Bár a The Iceman-t is nagyon vártam és hatalmas csalódás volt, csak Shannon alakítása ért benne valamit.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2013.08.20. 14:52:46

Most zavarban vagyok, az létezhet, hogy én a Sztalingradot kb egy hónapja láttam valami videomegosztón? Vagy csak gyenge volt a reggeli kávé?

PókerTrend 2013.08.20. 15:00:53

Azért így az év feléhez közeledve augusztus 17-én...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.08.20. 15:00:57

Snowpiercer szűk ezer szavazat után 8.2 imdb-n, jó lesz ez.

@szorokin: Mondjuk ők elég tágan értelmezték a sci-fit meg a fantasy-t, de legalább tényleg minden fontosabb cím benne van a listában
@boris vian: Ha legalább az egyik kritikát elolvastad volna, rájöhettél volna, hogy nem.
@enpera: Egyelőre szerintem örüljünk, ha a Stalingradot behozzák Mo.-ra
@Mityu "aljanép" MG: Nem a 93-as német filmmel keverted össze?

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2013.08.20. 15:07:33

@danialves: hát most elbizonytalanodtam. De lehet, de valamiért cirill bötűkre emlékszem. Hm.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.08.20. 15:10:22

@PókerTrend: Jogos, kicsit régóta készült a poszt, aztán ez így benne maradt, mindjárt javítom. :D
@Mityu "aljanép" MG: Mondjuk ha "videómegosztón" láttad, akkor bőven lehet valami kamu feltöltés. Az egész youtube tele van ilyen meg nem jelent filmek teljes verzióival.

kiscicamasni · http://fiatalvagyok.blog.hu 2013.08.20. 15:19:15

Dicaprio mostanában úgy néz ki, mintha állandóan egy citrom lenne a szájában:( Régen libabőrös lettem tőle, mostanában is, csak már más miatt.. kár érte!

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2013.08.20. 16:07:55

Nálam a Horns és a How I Live Now várósak.

theus 2013.08.20. 16:45:28

Béna lista, pont a legjobban várt film, a Gravity maradt le.
Ender's game sincs rajta.

Malachi 2013.08.20. 17:51:32

Gravity, Ender's, Thor2, Rush.

kicsit Smaug.

agika88 2013.08.20. 18:16:25

én 1 filmet fogok még idén megnézni szeptemberben, ami a 2 lista közül ha jól látom egyiken sincs rajta.. ez pedig a Rush- Hajsza a győzelemért ;)

Pszt! 2013.08.20. 18:17:15

Raid-ből már az első is unalmas volt, a 47 ronin az előzetes alapján bukta.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.08.20. 19:24:36

@theus: Látom még az első mondat elolvasásáig sem sikerült eljutni...

Lucretia/My Reflection 2013.08.20. 20:04:06

A Rush hol van? Hát a Riddick??

A 47 Ronint meg a nimfomániást tutira megnézem, akármilyen kritikákat kapnak majd.

Hobbit 2... Jájj.

Sil 2013.08.20. 21:47:51

Én a The Fifth Estate-et várom nagyon... ;)

Dr_utcai_arcos 2014.05.19. 19:58:45

@danialves: No, csak megnyugodtam :), csak ajánló volt.

Dr_utcai_arcos 2014.05.20. 21:41:40

@danialves: a Raid 2 a másik filmajánlós blogon, ahol szétszedtétek szegény blogírót :).

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.05.20. 21:51:31

@Dr_utcai_arcos: Még mindig nem értem miről van szó és hogy jön ide :D
süti beállítások módosítása