Csizmás, a kandúr / Puss in Boots (2011)
2012. július 23. írta: FroG

Csizmás, a kandúr / Puss in Boots (2011)

http://www.hdwallpapers.in/walls/2011_puss_in_boots_movie-wide.jpgA Shrek franchise kifulladása után a DreamWorks bátor lépésre szánta el magát, és tavaly vászonra varázsolta az előbb említett filmekből már jól ismert vörös Kandúr spin-off sztoriját. Mivel szeretem a macskákat, és a Shrek univerzummal sincsenek gondjaim, örömmel vágtam bele az alkotásba.

A filmben Kandúr múltját ismerhetjük meg, egészen a kezdetekkor, mikor még kicsi, gőgicsélő kiscicaként árvaházba került, ahol egy tojással kötött barátságot. Azonban keserű emlékekkel zárja gyerekkorát, de hét év múlva újra össze kell fognia Tojás Teofil Tóbiással, valamint a bátor tolvajlánnyal Cicussal, hogy megszerezzék a varázsbabokat, amelyek elvetésével feljuthatnak az óriás várában, ahol arany tojásokat őriz.

Az alapkoncepció (szerencsére) igencsak meseszerű, és már első blikkre is szórakoztató művet ígér. Szerencsére a stábnak, élükön Chris Miller rendezővel nagyszerűen vázolták fel a sztorit, és minden apró lehetőséget kicsikartak a forgatókönyvből. Miller amúgy otthonosan mozog az animációs filmek világában, hisz az első két Shrek mozi szkriptírásában is résztvett, valamint Ő dirigálta le a harmadik produkciót.

Azonban, van egy-két igencsak szemet szúró dolog. Ilyen például Tojás, aki fizimiskájával és okoskodásával elképesztően irritált, valamint szerintem bűn volt beleírni Janit és Julit a produkcióba a babok tulajdonosaként, hisz körülbelül csak asszisztálnak a játékidő alatt, egy fikarcnyi súlyt sem nyomnak a végső latba.

http://www.filmofilia.com/wp-content/uploads/2011/06/puss-in-boots.jpgSzerencsére a karakterek rajtuk kívül jól sikerültek, személyes kedvencem a címszereplő Kandúr volt, aki ismét virtuóz kardforgatásával, valamint lehengerlő stílusával tűnik ki a tömegből. Mellé társul Cicus, a tolvaj macskalány, akivel (azt hiszem ez nem spoiler) egy aranyos kis románcuk kezd kibontakozni, ez is igen jól kivitelezett volt, és szerencsére nem ment át giccses bókolgatásokba, meg az egymás oktalan szeretésébe, mint ahogy néhány mesében már ez megtörtént.

Szóval komplex kis mese ez a Csizmás, a kandúr, mégsem igazán mondanám azt, hogy tökéletes, vagy maradandó élmény, és ez nem csak a karakterek néholi rosszul felfestése miatt van. hanem a film vége után valamiért egy kis hiányérzetem maradt. Ne értsetek félre, a Kandúr spin-off igenis jól sikerült, aranyos sztorival , nagyon szép látvánnyal,na meg elképesztően jó latinos dallamokkal, de valahogy mégsem nyújtja azt a maradandó élményt, amelyet például a Shrek első két része, vagy néhány korábbi Dream Works produkció. Ennek ellenére mindenkinek jó szívvel ajánlom, hisz kedves kis mese ez, és igazából unatkozni sem lehet rajta.

7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr694671097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.26. 14:15:38

A Shrek 4-ért kár volt. Ezt sem kellett volna megcsinálni, jó volt mellékszereplőnek, de egy egészestés filmet rábízni...rossz ötlet volt. Jó indulattal is csak közepes.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.27. 13:47:17

@koimbra: így van, és akkor nagyon jó indulatú voltál...

Sir August, a daliás 2012.08.05. 00:48:53

Felháborítónak tartom, hogy egyesek így becsmérlik a Lovagi Rend és Szent Ősiség törvényének szent és sérthetetlen kódexét! Tudatlan fattyú az összes, ki nem ismeri el a Templomos Lovagok örökségét! A film gyalázat! Kardlapom élével tanítanám móresre a DreamWorks úgynevezett 'alkotóit'!
Csizmás karaktere csakúgy felháborító, mint a film maga! Egyszerűen nem találom rá a szavakat! Lovaghoz nem méltón nagyképű és egosita kijelentéseik százait teszi, nem gondolva annak valós jelentésére, s következményeire.
Egy szó mint száz, ez a film egy éles arculcsapás a Lovagságnak. Szánalmas.
süti beállítások módosítása