Frank (2014)

2014.07.25. 20:00   danialves

frank-michael-fassbender.jpgTalán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a Frank valamilyen szinten mindenki érdeklődését felkeltette, hiszen "ez az a film, ahol Michael Fassbender egy hatalmas gumifejet viselő énekest játszik". És aki így fogta fel, annak lett igaza: ugyanis ebben a filmben tulajdonképpen tényleg semmi érdekes nincs egy gumifejen, néhány fura indie-pop számon és egy rakás őrültön kívül.

Jon (Domhnall Gleeson) egy amatőr zenész, még a miénknél is kevesebb Twitter-követővel, valamint az ihlet teljes hiányával. Miközben mindennapi élményeiből próbál valahogy egy dalt szerezni, összefut egy furcsa együttessel, akik éppen billentyűs híján vannak. Egy nem túl jól sikerült közös koncert után ráadásul még az album felvételére is meginvitálják, így lesz Jon mindennapi életének része a karizmatikus frontember, Frank (Michael Fassbender), aki egy hatalmas gumifejjel a fején mászkál, valami a banda többi, hasonlóan őrült tagja. Főhősünk számára pedig felcsillan a remény, hogy talán ez az inspiráló környezet felszínre hozza az ő tehetségét is.

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: zene vígjáték filmkritikák

A 10 legjobb Colin Firth - film

2014.07.25. 12:00   FilmBaráth

Világ életemben az angol színészek voltak a gyengéim, Colin Firth azonban soha nem tudta igazán megdobogtatni a szívem. Olyannyira nem, hogy ikonikus szerepére - Mr. Darcy a Büszkeség és balítéletben - is csak tavaly lettem igazán kíváncsi és néztem meg. Persze tudom, hogy jó színész, soha nem kellett csalódnom benne, de annyira nem vágott igazán földhöz az alakítása egyetlen filmben, még az amúgy kiváló A király beszédében sem. Aztán megnéztem az Egy egyedülálló férfit, és abban a jelenetben, amikor megtudja, hogy szereleme - aki egyébként férfi volt, hiszen homoszexuális tanárt alakított a filmben - meghalt, végre sikerült meggyőznie kivételes drámai tehetségéről. Jobb később, mint soha, nem igaz?

Legmélyebb bánatomra az Oscar díj óta igazán kiváló és nagy sikerű filmben nem szerepelt, de mivel folyamatosan forgat, csak idő kérdése, mikor kerül a moziba a következő nagy dobás tőle. Érdekes, hogy annak ellenére számít nagyon régen szexszimbólumnak, hogy teljesen átlagos a külseje, de Mr. Darcy varázsa még ennyi év után is kitart. Bár jól tartja magát, már nem igazán meggyőző a hősszerelmes szerepében, ezért okosan az életkorának megfelelő szerepeket vállal. Sok műfajban kipróbálta magát az évek során (számomra Az utolsó légióban okozta a legnagyobb meglepetést akcióhősként, de nagyon jól ment neki ez is, kár, hogy a film nem sikerült igazán jól), mint mindenkinek, neki is vannak nagyon jó, közepes és gyenge filmjei. A legjobbak listája teljesen szubjektív, ezek az én kedvenceim, kíváncsian várom a véleményeteket!

 10. Mamma Mia! (2008)

mamma mia_1.jpg

Igen, tudom, ez csak egy jól összerakott musical, nem a filmművészet csúcsa, de én egyszerűen imádom! Tökéletesen magával tud ragadni a film, Meryl Streep zseniális, Colin Firth is nagyon jó, Stellan Skarsgard szintén, Pierce Brosnan - on viszont mindig elsírom magam, ha meghallom, kedvenc James Bondom-nak ugyanis az égvilágon semmi hangja sincs, és nagyon illúzióromboló őt így látni és hallani. De ennél több negatívumot nem nagyon felsorolni, ez egy szórakoztató, bájos alkotás, amit annak ellenére nem tudok eleget megnézni, hogy egyáltalán nem vagyok ABBA-fan.

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: toplisták

Rio Bravo (1959)

2014.07.25. 06:00   FilmBaráth

rio bravo.JPGEgy hosszúra nyúlt, borzalmas munkanap után úgy mentem haza, hogy elegem van a sok nyúlbéla, sokat dumáló, de keveset tevő pasiból, nekem most egy hallgatag westernhős kell, aki mindent megold, és fel lehet rá nézni. Naná, hogy John Wayne ugrott be elsőre, és mivel nincsenek véletlenek, az egyik tévéadón éppen aznap adták a Rio Bravot, amit nagyon régen láttam, ezért újra sikerült ledöbbennem azon, hogy milyen jó film!

Adva vagyon egy poros kisváros a kies Vadnyugaton, és annak köztiszteletben álló seriffje, John T. Chanse (John Wayne). Csak hogy ne legyen egyszerű az élet, van még egy nem túl szimpatikus bandafőnök is a környéken, Nathan Burdette (John Russell). Az ő öccse kerül a seriff börtönébe, miután lelő egy fegyvertelen embert. A probléma a következő: kb. egy hétig tart, amíg a békebíró erre jár, vagyis pontosan ennyi ideje van Burdette-nek és bandájának, hogy kiszabadítsa a tesót a rácsok mögül. A seriff ebben a helyzetben csupán iszákos kollégájára, Dude-ra (Dean Martin), sánta börtönőrére, Stumpyra (Walter Brennan), egy tejfölösszájú revolverhősre, Colorado - ra (Ricky Nelson) és egy szép, de túl sokat beszélő lányra, Feathers-re (Angie Dickinson) számíthat...

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: western filmkritikák

A halál művészete – II. rész / Long khong (2005)

2014.07.24. 20:00   Werewolfrulez

A.Halal.Muveszete.2.2005.DVDRip.Xvid.HUN-EnergyNetwork[(133503)23-27-06].JPGA halál művészete című thaiföldi horror második felvonása nem tekinthető igazi, szerves folytatásnak, tekintve, hogy csak témájában kapcsolódik az előzményhez, az első rész szereplői és eseményei azonban nem köszönnek vissza benne. A történet úgy indul, hogy egy gimnáziumi baráti társaság a régi emlékek felidézésre érdekében összegyűlik a vidéken élő Ta-nál, és annak mostohaanyjánál, a nemrégiben megözvegyült Panornál. A múltban a fiatalok szinte mindegyike szembekerült valamilyen formában a tanárnőként dolgozó Panorral. A hölgy az eltelt évek során alaposan megismerkedett a fekete mágiával, és a jelek szerint nem biztos, hogy túl tudott lépni a régi sérelmein...

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: horror ázsiai filmkritikák

Nincs határ / Unthinkable (2010)

2014.07.24. 12:00   FroG

Unthinkable1.pngAz emberi moralitás, mint filmes téma, abszolút jó és kifogyhatatlan táptalajt szolgáltat egy ambiciózus alkotó számára, hisz mivel lehetne a legjobban felkelteni a néző figyelmét, gondolkodásra késztetni az agyát, mint azzal, ami papíron mindenkiben benne van: az erkölccsel. A Nincs határ ugyanakkor nem csak az emberség mikéntjével foglalkozik, de bántó és kellemetlen kérdéseket is tesz fel a nézője számára, hogy azokon majd a stáblista lepörgése utáni órákban is gondolkodhasson.

Egy nukleáris fegyverszakértő (Michael Sheen) három bombát helyez el az USA három nagyvárosában, majd videóra rögzíti a fenyegetést. A hatóságok azonban hamar elfogják, Brody ügynök (Carrie-Anne Moss) vezetésével pedig nyomozást indítanak a bombák hollétével kapcsolatban, mivel a szélsőséges nézeteket valló férfi nem hajlandó elmondani azok lelőhelyét. Mikor a humánus módszerek nem segítenek, a hatóságok szélsőséges lépésre szánják el magukat: Youngot a titokzatos H (Samuel L. Jackson) kezébe adják, aki azonban kegyetlen eszközök folyamodik.

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: thriller dráma filmkritikák

Herkules / Hercules (2014)

2014.07.24. 06:00   Powerful900

hercules_1.jpgHerkules legendáját már számtalan úton-módon feldolgozták, ezért a történet részletezésébe különösebben nem is mennék bele. Ezt a mítoszt kicsit már megfáradtnak érzem emiatt, kihozták belőle, amit eddig lehetett. Ellenben úgy tűnik nem pihennek, ha a görög félisten kalandjairól van szó. Idén ugyanis három (!) különböző, csak Herkulesre fókuszáló film készül(t), amit kicsit indokolatlannak érzek. Biztos most van szezonja.

A lényeg az, hogy még egy Dwayne Johnson nevével fémjelzett nyári blockbuster is bukásra lehet kárhoztatva a témaválasztás miatt. A bukást persze szigorúan csak kritikusi körökben értem, a színészek és a látványvilág valószínűleg bevonzza majd a közönséget a mozikba, onnantól pedig a gépezet beindul, elő is lehet készíteni a folytatást...

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: akció fantasy

Előzetes vélemény: A galaxis őrzői / Guardians of the Galaxy (2014)

2014.07.23. 20:00   FilmBaráth

a galaxis őrzői.jpgA filmbloggerkedésnek megvan az a pozitív oldala, hogy időnként nagyon exkluzív filmvetítésekre is el lehet jutni (azért mindenki jól gondolja meg mielőtt belevág, sorolnék néhányat negatívumot is: minimál alvás, hajnali/éjszakai filmnézés és kritikaírás, folyamatos családi műsor azért, mert inkább a bloggal foglalkozol a szabadidődben, mint velük stb, stb). Mint például most, amikor megnézhettem 17 percet az általam már nagyon várt A galaxis őrzőiből. A véleményem röviden és tömören: Oh, yeah! Kicsit komolyabban: ez a film bizony nagyon ütősnek ígérkezik!

A történet elejéből tekinthettünk meg egy rövid részletet, és már ebben a pár percben is annyi minden történt, hogy alig lehetett követni az eseményeket. Adva van egy jóképű (és nem megvetendően kockahasú) Han Solo-klón (becsszó nem tűnt fel A nő-ben, hogy Chris Pratt ilyen jól néz ki, a színészi képességeiről pedig remélhetőleg meg fog győzni később, ha már az egész filmet láttam), egy zöld színben pompázó bombanő (Zoe Saldana előadásában), egy brutálisan kigyúrt izomember (Dave Bautista értő tolmácsolásában), egy nagyon sokat locsogó mosómaci, aki Bradley Cooper szavával osztja az észt mindenkinek, illetve egy fa, amely egy mondatot ismétel, de mivel Vin Diesel ágyba gyalázó hangján teszi mindezt, soha nem elégszer. Ez a díszes kompánia azon szomorú eseményből kifolyólag került össze, hogy különböző okokból egy szigorúan őrzött űrbörtönbe szállítják őket. De a mosómedvének van egy terve és a többiek sem ott akarnak megöregedni, ezért veszélyesen gyorsan elszabadul a pokol az űrrácsok mögött...

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: előzetes filmkritikák

A halál művészete - I. rész / Khon len khong (2004)

2014.07.23. 12:00   Werewolfrulez

hm1.cd2-ms[(009303)22-11-17].JPGTekintettel arra, hogy megfigyeléseim alapján A halál művészete-trilógia DVD-formátumban bármelyik benzinkúton, bevásárlóközpontban, könyvesboltban beszerezhető, mégpedig igen nyomott áron, hasznosnak találtam írni pár keresetlen szót erről a thaiföldi hármasról. Nem mellesleg a blog egyik olvasója is felhívta a figyelmemet ezekre a szösszenetekre, és kapacitálta szerény személyemet arra, hogy kritika szülessen a témában… hát tessék, mindent az olvasókért! A türelem végül elnyerte méltó jutalmát - vagy nem, ezt mindenki döntse el maga. Ennyi mellébeszélés után követezzen az első rész - szokásomtól eltérően viszonylag tömör - kritikája.

A történet központi alakja egy szép fiatal hölgy, Boom (hagyjuk most a nyilvánvaló szóvicceket, túl magas labda), aki teherbe esik egy gazdag pasitól, akinek természetesen felesége és idilli családja van. A fickó nem kívánja elhagyni a családját a fiatal szeretőért, és kifejezetten gonoszul bánik a megunt Boommal, ráadásul csak minimális pénzösszeget hajlandó adni gyerektartásként, ezért a hölgy úgy dönt, hogy fekete mágiával megöli a férfit és a családját. A gazdag fickó vagyonát - öröklési jogi szempontból kissé faramuci módon - a volt felesége kapja meg, aki a gyermekeivel be is költözik az elhunyt ingatlanába. Boomnak az a terve, hogy beházasodik ebbe az új családba, majd a már megismert módszerrel likvidálja a többieket, hogy övé legyen a mesés vagyon.

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: horror ázsiai filmkritikák

Repülők, vonatok, autók / Planes, Trains & Automobiles (1987)

2014.07.23. 06:00   Powerful900

planes-trains-and-automobiles-poster1.jpgA vígjátékok az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon mentek keresztül. Régebben a komédiák magukban hordoztak némi értéket, manapság inkább az idiotizmus fogalmát kimerítő nevettetésről szól az egész, különösebb mélységek nélkül. Kivételek mindkét "típusban" akadnak, de egy biztos: inkább ezerszer nézem meg újra John Hughes 1987-es filmjét, mint mondjuk a mai Adam Sandler filmeket.

Pedig a történet meglehetősen sablonos: Neal (Steve Martin) épp a családjához készülődik hazaérni hálaadás alkalmából, de hóvihar miatt a repülőgépét átterelik Kansas-ba, ezen felül az is rontja a helyzetet, hogy egy számára meglehetősen kellemetlen utastársat (John Candy) kell elviselnie.

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: vígjáték filmkritikák

A beavatott / Divergent (2014)

2014.07.22. 20:00   danialves

Divergent-Movie-Stills-BTS-Photo-HQ-Untagged-divergent-34842252-1550-1033.jpgKéső már azon bánkódni, hogy fogalmunk sem volt, mit szabadítunk magunkra, amikor két éve jegyet váltottunk Az éhezők viadalára. Az egyre színvonaltalanabb young adult-adaptációk forrása ugyanis kiapadhatatlannak tűnik, azonban a legfrissebb darab nem egészen illik a sorba. Nemcsak azzal, hogy tulajdonképpen egészen nézhető, hanem hogy pont az ellenkezője a baja, mint a zsáneren belül a többi alkotásnak.

A háborúk szabdalta Chicago egy új társadalmat alakít ki a túlélés céljából: teljesen eltörlik az érzelmeket felnőttkoruk elején személyiségük alapján 5 kategóriába osztják az embereket, ők pedig ennek megfelelően élik tovább az életüket. Tris (Shailene Woodley) személyiségtesztje azonban nem a várt séma szerint alakul: kiderül, hogy nincs egyértelmű preferenciája, és mint ilyen, a társadalom ellenségének minősül. Az eredményt titokban tartva főhősnőnk gyorsan beugrik a Bátrak frakciójába, ott próbálva meg túlélni. A kérdés már csak az, hogy a folyamatos próbatételek során meddig tudja elrejteni a valódi énjét.

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: sci-fi kaland filmkritikák

10 Years (2012)

2014.07.22. 12:00   danialves

10years.jpgEgyszer-egyszer szembejön velem egy olyan produkció, amelynek minden logikus elképzelés alapján egyáltalán nem kellene tetszenie nekem. A 10 Years-ben is rengeteg olyan elem van, amelyet minden más műben utálnék, ebben viszont sehogyan sem tudom. És ennek az alkotásnak az igazi nagysága talán pont ezen mérhető le a legjobban.

A film egy 10 éves osztálytalálkozót követ nyomon egy átlagos amerikai városban. Az egykori osztálytársak között van, aki egészen Japánig jutott, más még mindig a környéken él, vannak köztük szinglik és családos emberek, híres zenész, de autókereskedő és bróker is, egy dolog azonban közös bennük: ezen az estén mind szembetalálják magukat lezáratlan középiskolás éveikkel, és megpróbálják jóvátenni mindazt, amit 18 évesen elrontottak.

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: dráma romantikus filmkritikák

A szépség és a szörnyeteg / La belle et la béte (2014)

2014.07.22. 06:00   FilmBaráth

a szépségség és a szörny.jpgHol volt, hol nem volt, régi nóta száll, volt két idegen, aki hirtelen egymásra talált. Mindig ugyanúgy, édes-búsan szól, de új nap mindig jön, felszárad a könny. A Disney - film legszebb dala pontosan leírja, hogy mit várhatunk ettől a filmtől, amire nagyon kíváncsi voltam, hiszen, ha valaki, akkor Christophe Gans újra tudta volna értelmezni a mindenki által ismert történetet, de sajnos súlyosan csalódnom kellett: teljesen üres CGI - parádét kapunk, szép képekkel elbeszélt mese, látványosan kivitelezett matiné, semmi több.

Egy kereskedő tönkremegy, amit a családja érhető módon nem visel túl jól. Egyedül a lánya, Belle nem érezteti vele, hogy nem boldog új élethelyzetében. Aztán egy nem túl szép napon az apa egy kastélyban keres menedéket, azonban nagy hibát követ el, leszakít egy rózsát és egy nem túl vonzó szörnyetegnek (Vincent Cassel) tett ígérete miatt Belle (Léa Seydoux) a kastély foglya lesz. Kíváncsian elkezdi felfedezni új otthonát és lassan egyre közelebb kerül a rémes szörnyhöz. Azonban a lány apja haldoklik, fogva tartója ezért hazaengedi,  és a lány két bátyja néhány haramia társaságában elindul megkeresni és kirabolni a kastélyt...

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: fantasy romantikus filmkritikák

The Strain 01X02 - The Box (2014)

2014.07.21. 20:00   mocsariszorny


The Strain 4.jpgA második epizód ott veszi fel a fonalat, ahol az első abbahagyta, és nem is szövi sokkal tovább, gyakorlatilag a pilotban elfért volna az, ami a második részben történik. Horrorból nem kapunk sokat, a főszereplők viszont egy kicsit még hülyébbek, mint a korábban, és az is egyre világosabb, hogy az írók 20 évvel ezelőtt néztek utoljára tévét. Hogy pozitívumot is említsek: a vámpírok még mindig nagyon ott vannak (abban a 21 másodpercben, amikor látjuk őket), az erős színekre épülő világítás pedig egyedi vizuális ízt ad a sorozatnak. Még nem adom fel, de egyre inkább reménykedem, hogy az egészet elviszik a műfajparódia irányába, akkor nem fájna annyira hétről hétre az emberi hülyeség eme óra hosszú monumentuma. Lássuk be, amit a The Strain mindig is akart, az nem más, mint az ős-vámpírmítosz változatlan beemelése a modern világba, kvázi-megalapozott tudományos háttérrel (a sorozat tudósai meg fogák tudni magyarázni, mitől vámpír valaki). Ez viszont akkor működik, ha a komolyan lehet venni a sorozatot – tehát például ha a járványügy nagyfőnöke nem viselkedik úgy, mint egy idióta, aki életében nem találkozott akár egy náthás beteggel sem. Ez ugyanis a rész fő dillemmája: Eprahim Goodweather doktornak el kell engednie a repülőgépen történt mészárlás négy túlélőjét, úgy, hogy egyfelől világos bizonyíték van a kezében a fertőzésre (vérszívó dizájnerkukacok), másfelől a négy túlélő valamilyen fertőzés világos jeleit mutatja (vérvörös szem, sápadtság, láz, köhögés, hajhullás). Nincs az a valóság, amiben ez megtörténhetne (csak az oroszoknál). Mint ahogy az is elég valószínűtlen, hogy 280 holttest kisétál a boncteremből, és ez egy egész részen át senkinek nem tűnik fel. Ezek a részletek veszik el a sorozat realizmusát, és emiatt nem működik (egyelőre) a nagy ötlet: vámpírinvázió mint vírusos fertőzés. Mivel a tudományos háttér röhejes (főképpen a továbbra is idióta “tudósok” miatt), a fertőzés is az lesz.

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: sorozat horror filmkritikák

A United 93-as / United 93 (2006)

2014.07.21. 12:00   danialves

united93.jpgMegszámlálhatatlan akadállyal találja szembe magát, aki igaz történet megfilmesítésére vállalkozik: a történet szerkezete, hősei, fordulatai sokszor ezerszer messzebb állnak egy hatásos produkció dramaturgiájától, mint azt az izgalmas koncepció kapcsán elsőre gondolnánk. Paul Greengrass sem kerülhette el ezeket a nehézségeket, azonban zseniálisan hidalta át őket. Méghozzá azzal, hogy egyáltalán nem is foglalkozott velük.

A 2001. szeptember 11-ei események gondolom senkinek nem kell bemutatnom, ez a film mégis erre vállalkozik: visszaadja ennek a reggelnek a történéseit, elsősorban a United Airlines 93-as járatára fókuszálva, amely arról lett híres, hogy az utasok a gépeltérítőket legyőzve saját életük árán akadályozták meg a terrorakciót.

tovább »


Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: thriller filmkritikák true story

Villámkritikák - Víruscsapda (2009); Delicatessen (1991)

2014.07.21. 06:00   danialves

carriers1.jpgVíruscsapda / Carriers

Megvan a zombifilmek azon elmaradhatatlan jelenete, amikor főhőseink sokkolva fedezik fel egyik társukon a harapásnyomot, és könnyek között búcsút vesznek tőle? Nos, képzeljetek el egy egész filmet erről, a Carriers ugyanis pont ezt az egy jelenetet fejti ki másfél órában, csak éppen nincsenek zombik, hanem "mindössze" egy hihetetlenül halálos és fertőző vírusról beszélhetünk. És bár első látásra azt gondolná az ember, egy ilyen egyszerű klisében még egy néhány percre elegendő tartalomnál sincs több, valójában a forgatókönyv meglehetősen kreatívan és alaposan járja körbe a témát. Sajnos azonban a kérdésfelvetések és erkölcsi dilemmák mellé karakterekre már nem futotta, a legtöbb szereplő csak egy üres váz. Ennek megfelelően pedig a konfliktusok és mű fordulatai is sokkal erőltetebbnek és távolibbnak hatnak, mint egy igazán jól kidolgozott alkotásnál. Ha valaki a Pastor-testvérektől egy jó poszapokaliptikus filmet szeretne látni, akkor inkább ajánlom a Los últimos dias, amely ha nem is ennyire bátor, viszont sokkal kiegyensúlyozottabb produkció.

delicatessen_blu-ray_5.jpgDelicatessen

Jean-Pierre Jeunet és Marc Caro a groteszket használja fel posztapokaliptikus történetük elmesélésében, amely szerint egy élelemhiánnyal küzdő világban egy hentes-főbérlő alkalmi vendégeinek felszolgálásával eteti albérlőit. A probléma ezzel csak az, hogy elmesélni szándékolt történetük nincs, a film mindössze a franciásan extravagáns karakterek elnyújtott és repetitív expozíciója, időnként a Bolondos dallamok rajzfilmek stílusát idéző gegekkel fűszerezve. Mindezt pedig egy hihetetlenül modoros elbeszélésmódba göngyölve láthatjuk. A fekete komédia mindkét frontján elbukik tehát a film: a téma komolyságához képest hiányzik belőle a megfelelő mélység, körítésként pedig meglehetősen mesterkélt és humortalan. Így egy színvonalas film helyett végül inkább érződik egy olyan stílus nagyon ügyetlen szárnypróbálgatásának, amelyet évekkel később Wes Anderson fejlesztett tökélyre.
Ha tetszett a poszt, lájkold blogunk Facebook-oldalát is!

Címkék: sci-fi villámkritikák