Új filmklub a Pólus Moziban
2017. november 22. írta: FroG

Új filmklub a Pólus Moziban

2017 novemberétől a Pólus Moziban útjára indul a Modern Klasszikusok Filmklub. Az eseménysorozat keretén belül minden idők legnagyobb elismertségnek örvendő alkotásai közül kerül egyszeri mozis vetítésre egy-egy darab. A Filmklub kuriózumát tovább növeli, hogy a vetítéseket interaktív beszélgetés követi majd, népszerű filmes oldalak kritikusainak közreműködésével.

A Filmklub Peter Weir első nagy sikerével, a Harrison Ford főszereplésével készült A kis szemtanúval (1985) indul. Ezt követi John Carpenter és Kurt Russell remekműve, A dolog (1982), a hagyományteremtő jelleggel induló vetítéssorozat nyitó „trilógiája” pedig Steven Spielberg – és persze Harrison Ford – első Indiana Jones-kalandjával, Az elveszett frigyláda fosztogatóival zárul.modernklasszikusokkritikusokkal.jpg

A vetítések hétfőnként, 18 órai kezdettel kerülnek megrendezésre, az alábbi napokon:

A kis szemtanú - november 27.

A dolog - december 11.

Az elveszett frigyláda fosztogatói - január 15.

A kis szemtanú

Rachel és kisfia, Samuel az amish szekta tagjai rokonlátogatásra indulnak. Az egyszerű, puritán életmódhoz szokott kisfiút elkápráztatja a philadelphiai pályaudvar megannyi csodája. Ám másnak is szemtanúja lesz: a mosdóban a szeme előtt gyilkolnak meg egy civil ruhás zsarut. John Book, a nyomozást végző detektív rájön, hogy a testület tagjai között kell keresni a gyilkosokat, akik megpróbálják őt is eltenni láb alól. A sebesült férfit Rachel elviszi a szekta lakhelyére. Book előtt fokozatosan feltárul a vallási közösség zárt, különös világa. Ám a gyilkosok ide is követik őket.

A dolog

Néhány norvég kutatóval való összeütközés után az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai befogadnak egy szánhúzó kutyát. A befogadott eb azonban szörnyű átalakuláson megy keresztül, a testébe ugyanis idegen organizmus költözött. Felderítő csapat indul a szomszédos norvég telepre, ahol a romok és a halottak mellett az amerikaiak egy jégből kiásott űrhajóroncsra bukkannak. Nyilvánvalóvá válik, hogy amikor a járművet felszínre hozták, az utasa elszabadult, és bármilyen alakot képes felölteni. Miközben beköszönt a rideg sarki tél, rettegés költözik az amerikai bázisra.

Az elveszett frigyláda fosztogatói

Indiana Jones régész, professzor és kalandor egy személyben, aki semmilyen veszélytől sem riad vissza, hogy megszerezzen egy műkincset. 1936-ban híre jön, hogy a németek hatalmas ásatásokba kezdtek Egyiptomban. A Biblia legendás ereklyéjét, a frigyládát keresik, amelyben Mózes kőtáblái találhatók a tízparancsolattal. A mítosz szerint ugyanis legyőzhetetlenné válik, aki a ládát birtokolja. Az amerikai titkosszolgálat megbízza Indiana Jonest, hogy előzze meg a nácikat. A kalandvágyó professzor Egyiptomba utazik, ahol elkeseredett harc bontakozik ki a frigyládáért.

A filmklub érdekessége, hogy egy (vagy elképzelhető, hogy több) vetítésen a Smoking szerkesztőségéből is érkezik képviselet egy kis elbeszélgetésre, a film, amiről diskurálunk, egy másik szekcióban kerül majd vetítésre. Hogy melyik lesz az, arról majd beszámolunk, ha aktuális. Ha kedvet kaptatok újrázni vagy pótolni a fenti filmeket, jegyeket a Pólus Mozi weboldalán, valamint személyesen a mozipénztárban válthattok. Támogassuk ezt az ambiciózus projektet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr1213344545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása