Rossz anyák karácsonya / A Bad Moms Christmas (2017)
2017. november 12. írta: Kata SWL

Rossz anyák karácsonya / A Bad Moms Christmas (2017)

A Rossz anyák 2. részével kapcsolatban az egyetlen félelmem az volt, hogy ez a remekül működő vígjáték is a folytatások csapdájába esik majd, és kicsit más környezetbe helyezve teljesen megismétli önmagát. Az előzetesek sem igazán nyugtattak meg, de pozitívan csalódtam. Amy- nek (Mila Kunis), Carlának (Kathryn Hahn) és Kikinek (Kristen Bell) újfent elege van mivel közeledik a Karácsony, de erre az élet rátesz még egy lapáttal... Igazi, belevaló bulifilmet sikerült összehozni ezúttal is, azonban a Rossz anyák karácsonya még az első részt is lepipálja.

291527_1498685340_6018.jpg

Mint fentebb említettem a helyzet bonyolódik, ugyanis mindhármukhoz megérkezik az édesanyjuk. A rossz anyákból tehát dupla adagot kapunk; azonban most (látszólag) tényleg kibírhatatlan nőkről van szó: Amy anyukája, Ruth (Christine Baranski) sznob,domináns,a megfelelési kényszere miatt soha semmi nem elég jó számára; Sandy (Cheryl Hines) a lehető legelképesztőbb módon tapad rá lányára, Kikire; és a lepukkant, komolytalan rock'n'roller Isis (Susan Sarandon) is befut Carlához. A csajok ezért összegyűlnek, elhatározzák, hogy lazán veszik idén a karácsonyt; újra élvezni fogják, mint gyermekkorukban. Erre persze inni kell, aminek következményeképp' az egyik bulijelenetet már a film elején megkapjuk: a lányok széttrollkodnak egy plázát a lehető legprofibb módon.

Ahogy egyre közeledik a Karácsony, egyre sokasodnak a konfliktusok is, mindenkinél kezd tele lenni a pohár. Az egyik banda szolid ünnepet szeretne, míg a másik nagy felhajtást, és ennek következményeként kirobban a háború: mindenki mindenkit elküld melegebb éghajlatra, és eljön a mélypont. Amy és barátnői rájönnek, hogy ezúttal végre mindenre gondoltak, csak a gyerekikre nem és nemcsak a karácsonyt vágták tönkre, hanem a családjukat is. Ennél a résznél kissé megijedtem, hogy az egyébként szórakoztató, jó poénokkal és színészekkel operáló film ellaposodott: lesz egy kibékülős happy end és jön a stáblista; de szerencsére ennél többet kapunk.

291527_1508914127_9001.jpg

Az anya-lánya párosok néha nagyon szórakoztatóak, és persze a trió is remekel: Amy hozza a szokásos, kicsit szerencsétlen, de erős női karaktert, akinek a szájából csak úgy repkednek a "what the fuck"-ok; Kiki karaktere már messze nem olyan elveszett, mint az első részben volt, mivel anyjával is szembe mer szállni, tudva azt, hogy ezzel fájdalmat okoz majd neki; és Carla... Carla pedig Carla, aki kendőzetlenül odaszól bárkinek, de ugyanilyen őszintén közli a véleményét az anyjával is, és ezúttal érzékenyebb oldalát is megmutatja. Az idősebb anyák közül Susan Sarandon viszi a prímet; nagyon jól áll neki a szerep, és még lánya könnyűvérűségére és lazaságára is képes rátromfolni. A nézőnek tehát ugyancsak masszív rekeszizomfájdalma lesz a röhögéstől a Rossz anyák karácsonya miatt kortól, nemtől, családi állapottól függetlenül- és ez az egyik ok, ami miatt annyira jól működik a film. 

A másik ok, hogy - eltekintve a karácsonyos témától- a műnek nagyon nagy szíve van; kapunk egy elképesztően abszurd és mégis nagyon kedves szerelmi szálat; illetve a feladat is sokkal nagyobb, mint az SZMK-s elnökkel való harc: a csajoknak a családjukkal kell megküzdeniük, választaniuk a  bekopogtató szerelem és az anyjuk között, vagy éppen kézben tartaniuk mindent. Aki szerette az első részt, vagy vevő a Másnaposok-féle humorra, annak garantáltan tetszeni fog ez a darab is; de ha csak unja az ember a hétköznapokat, és szeretne egy nagyon jót szórakozni, akkor is érdemes adni neki egy esélyt. Vérbeli vígjáték, ahol az egész nézőközönség végig együtt törölgeti a könnyeit; nevet azon, ahogy a másik nevet és együtt bulizik, vagy sikítozik a vetkőző Mikulásoknak (mert azok is vannak...). Másrészt pedig feel-good movie-ként is megállja a helyét, és nemcsak az életkedvünket hozza meg, de az ünnepekre is ráhangol kicsit, miközben újfent emlékeztet, hogy nem kell tökéletesnek lennünk. 

8/10 

A Rossz anyák karácsonya teljes adatlapja a Magyar Filmes Adatbázis (Mafab) oldalán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr5013237635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása