ComingSoon - 2017. október
2017. október 03. írta: danialves

ComingSoon - 2017. október

A mozis október most nem hozza a szokásos merítést (talán a szeptember túlságosan is sokat ellőtt már az izgalmas produkciók közül), de a Netflix mintha csak megérezte volna ennek szelét, 1 hét leforgása alatt rögtön három ígéretes filmmel is szolgál., ráadásul a hónap végén már letölthetjük a CineFest egyik nagy kedvencét is. Úgyhogy következzen minden, amit látni érdemes októberben!

Mozi

Szárnyas fejvadász 2049

(Előzetes)cs.jpg

Láttátok az előzeteseket, olvastátok az áradozó kritikákat, komolyan kell még bármit is mondanom Denis Villeneuve filmje mellett korteskedve? A Szárnyas fejvadász 2049 esetében maximum az lenne a meglepő, ha nem lenne ott 2017 5 legjobb alkotásában.

Premier: október 5.

A négyzet

(Előzetes)cs1.jpeg

A négyzet ismét egy tipikus Östlund-rendezés, amely úgy szórakoztató, hogy közben komoly társadalmi perspektívákat tár elénk, mindezt a svéd rendezőtől már jól ismert, objektív és kissé polgárpukkasztó eszközökkel. Itt olvashatjátok kritikánkat a filmről.

Premier: október 5. 

anyám!

(Előzetes)comingsoon12.png

Zene volt füleimnek a hisztéria, amit Darren Aronofsky legújabb filmje kiváltott - hiszen éppen ő tanított meg rá elsősorban, hogy a legjobb alkotások egyben azok, amelyek a legmegosztóbbak is. Akárhogyan is sikerült az anyám!, a rendező legalább próbált állítani valamit, egy szokatlan élményt kreálni (ellentétben a Noéval...), ez pedig akkor is reménykeltő, ha végül én is olyan csalódott leszek, mint nézői többsége.

Premier: október 19.

Dupla szerető

(Előzetes)cs2.jpg

Francois Ozonra szinte rá sem lehetett ismerni a Frantz-ban, a Dupla szeretővel azonban visszatért a rá jellemző erotikus thrillerekhez. Legújabb művével állítólag már kissé túlzásba is viszi ezt a stílust - azonban a vélemények arról megoszlanak, hogy ez mennyire önazonos és szórakoztató módon, és mennyire kínosan csapódik le. A rendezőt ismerve azonban előbbire is megvan minden esély.

Premier: október 26.

Suburbicon

(Előzetes)cs4.png

Ha az anyám! nem gyűjti be elsöprő többséggel ezt a címet, valószínűleg George Clooney rendezése lehetett volna az Ősz Megosztó Filmje: a Coen-testvérek által írt mű az 50-es évek faji dinamikáját mutatja be, ezzel, illetve jellegzetes stílusával pedig legalább annyi utálót gyűjtött magának, mint rajongót. Nehezen tudom mindenesetre elképzelni, hogy egy ennyi tehetség keze alatt formálódó produkció annyira félresikerült volna, mint ahogyan arról néhányan beszámolnak - és mint fentebb írtam, számomra alapszabály, hogy mindig a megosztó filmek sikerülnek a legjobban.

Premier: október 26.

Internet

Brigsby mackó

(Előzetes)comingsoon9_5.jpg

Nagyjátékfilmes debütálásában McCary nem találja fel a spanyolviaszt, viszont olyan jól ötvözi a rajongás lelkes szentimentalizmusát, az egyéni útkeresés komolyan vehető drámájával és olyan pontos képet ad napjaink egy jellemző figurájáról, hogy ez kicsit sem baj. Mindez pedig kiegészülve a szerethető szereplőgárdával és a remek humorral az év egyik legszerethetőbb és legkedvesebb filmélményévé varázsolják a Brigsby mackót. Kritikánkat itt olvashatjátok a filmről.

The Meyerowitz Stories (New and Selected)

(Előzetes)cs3.jpg

Noah Baumbachot távolról sem sorolnám kedvenc rendezőim közé, de Arany Pálma-jelölt filmje, amely többek között Dustin Hoffmannt, Emma Thompsont, Ben Stillert és Adam Sandlert is felvonultatja (utóbbi részéről állítólag nem is akármilyen alakítással) kihagyhatatlan darabnak tűnik. Korábbi műveivel ellentétben pedig erről már mi sem maradunk le, a Netflixen a világpremierrel egyszerre tekinthetjük meg.

Premier: október 13.

Wheelman

(Előzetes)cs5.jpg

Aligha a Wheelman lesz az a Netflix-film, amelyet az Oscarért indítanak idén, de a legtöbb kritika megegyezik abban, hogy a Frank Grilló nevével fémjelzett thriller egy pörgős, feszült darab, egyszóval remek szórakozás. A filmes portfóliójának kialakításában meglehetősen sokat bukdácsoló streamszolgáltatóra igazán ráférne már egy jól eltalált műfaji alkotás - remélhetőleg októberben ezt is megkapjuk.

Premier: október 20.

1922

(Előzetes)cs6.png

Ha eddig nem is volt Stephen King éve 2017, a Netflix villámgyorsan azzá tette: még véget sem ért az Az diadalmenete, máris kidobták a Gerald's Game-et, októberben pedig egy újabb King-adaptációval érkeznek. És ahogyan Mike Flanagan mozijáról, úgy erről is csupa jót hallani csak, ráadásul Zak Hilditch személyében ezúttal is tehetséges rendezőt sikerült megnyerniük, aki a These Final Hours révén már valamennyit megcsillogtatott tudásából.

Premier: október 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr4412914903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása