5 film, amelyet sokkal jobban is utálhattál volna
2017. március 29. írta: danialves

5 film, amelyet sokkal jobban is utálhattál volna

jumanji_1.jpg

Nem elég, hogy reboot, még néger is? Vagy éppen pont az a baj, hogy "kifehérítették" a főszereplőt? Meleg karakter a mesében úristen-mi-lesz-így-a-gyerekeinkből? Napról napra újabb hírek kapcsán kapkodhatjuk a fejünket, hogy mivel erőszakolják meg éppen a gyerekkorunkat vagy az árja jó ízlést, és szinte nem győzünk ágálni az eredetit tönkretevő remake-ek és a filmekbe sunyin polkorrektséget csempésző háttérhatalom ellen. Ugyanakkor furcsának találom ezt a hirtelen lelkesedést, hiszen nem kell messzebbre menni az elmúlt 1-2 év alkotásainál, hogy találhassunk bőven felháborítóbbakat a közutálatnak örvendő újrázások és folytatások blaszfémikus létezésénél. Csalódott vagyok tehát, hogy az internet népének figyelme lankad, úgyhogy összeszedtem a közelmúlt filmterméséből azokat az alkotásokat, amelyeket sokkal jobban is gyűlölhettünk volna.

Deadpoolutal.jpg

Csak mindenféle rosszindulatú pletykák tüntetik fel úgy, hogy a gyűlöletkampányokat a kirekesztő indulatok vagy az érzelmi érettség hiánya motiválják, valójában a szándék legtöbb esetben nemes: az eredeti mű besározódását kell megvédeni (hiszen az szükségszerűen rossz és élvezhetetlen lesz onnantól kezdve, hogy bármilyen formában feldolgozzák). Az, hogy Deadpool karakteréhez hozzá mertek nyúlni az X-Men Kezdetek: Farkas korszakalkotó ábrázolása után, már önmagában is felháborító volt, de az a pikírt, szemtelen stílus, ahogyan kiröhögték a figurát, egyenesen vérlázítónak nevezhető. Tim Miller nem érte be annyival, hogy megváltoztatta a figura kinézetét és ruháját (és némaságát...), hanem az örökségét még egyenesen le is kellett rombolnia.

Cloverfield Lane 10

Miért folytatnak Hollywoodban filmeket, ha látszólag semmilyen tisztelettel nem viseltetnek az alapanyag iránt? A Cloverfield Lane 10 még csak arra sem volt képest, hogy az eredeti karaktereket (vagy a szörnyet) legalább egy cameo erejéig visszahozza - most komolyan, el tud valaki képzelni egy Cloverfieldet T.J. Miller vagy Matt Reeves nélkül? Na ugye! Vagy legalább szolgai módon előadhatta volna újra ugyanazt a történetet, ehelyett megpróbálta a saját útján járni. Ráadásul egy női főszereplővel, ami mind tudjuk, hogy mi jelent...

Mad Max: A harag útjautal2.jpg

Elképesztő pofátlanság, hogy valaki csak úgy veszi a bátorságot, és hozzányúl George Miller azóta is egyaránt korszakos remekművekként számon tartott örökségéhez. Jól jellemzi, hogy a reboot készítői mennyire nem értették az alapanyagot, hogy első dolguk volt a mai napig zseniális antiszemita és színész Gibsont lecserélni egy brit senkire, akinek ráadásul még szerepe sincs sok a filmben. És mindezt miért? Azért, hogy egy nő (pontosabban előbb 5, majd 12 nő) játszhassa a főszerepet, és természetesen az undorító femináci ideológiát tolják le a gyanútlan nézők torkán. Blaszfémia!

A majmok bolygója: Lázadás & A majmok bolygója: Felemelkedés

43 évig kibírtuk, hogy A majmok bolygója örökségét ne romboljuk le gyenge folytatásokkal vagy például egy remake-kel, erre valaki nyilvánvalóan pénzéhségből kitalálja, hogy majd ő előzményfilmeket készít hozzá. Ráadásul a majmokat állítva hősi szerepbe, ami kis híján olyan rossz, mintha nőkkel tették volna ugyanezt. Persze mind tudjuk, hogy miről szól ez az egész: az Európát végigkéselő és végigerőszakoló homoki nigger bestiális hordát próbálja meg jó színben feltüntetni. Ugyanakkor a végkövetkeztetés egyértelmű: ha nem vigyázunk, ezek átveszik a hatalmat és lerombolják a civilizációt.

Star Wars - Az ébredő Erőutal1.jpg

Nem tudom, hogyan veheti egyáltalán a bátorságot valaki, hogy ekkorát piszkítson oda az általunk urduról román hangalámondással magyarra szinkronizált (és milyen zseniális volt az a szinkron, hát igen, akkor még értettek hozzá!), egy albán kocsma tévéjéről Super 8-as kamerával felvett, 70%-os adatvesztéssel kalóz-magnószalagokra másolt, és azokon rongyosra nézett trilógia emlékére. J.J. Abramsben még annyi tisztelet sem volt, hogy legalább szóról-szóra forgassa újra a negyedik részt, hanem volt pofája egy-két jelentéktelen részletben még változtatni is rajta. De ami még szomorúbb, hogy a nyilvánvalóan szenilis / lefizetett / megzsarolt Hamill-Fisher-Ford trió is képes volt a nevét adni ehhez a szörnyszülötthöz. És az nem tűnt fel senkinek, hogy néger a főszereplő? A Rogue One ellen legalább egy rendes kampányt sikerült szervezni, elvégre szép kis világ lesz, ha Diego Luna meg Riz Ahmed mást is játszhat terroristán kívül.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr2812370961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.29. 07:40:56

Ez nem volt vicces, nagyon nem.

Serrin 2017.03.29. 10:23:30

Ebből az új Mad Maxet láttam, vagyis 10-15 percet belőle, mert már akkor meguntam. A femináci dologig el sem jutottam...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.03.29. 10:40:45

@Könyveslány: Vicces? Miért kéne annak lennie? Pont az a baj, hogy ezeket a dolgokat nem veszik elég komolyan :(

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2017.03.29. 11:43:54

Mondjuk azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Force Awakens és a Fury Road ellen is indítottak bojkottot, lévén, hogy ezek femnáci filmek, meg férfi ellenes filmek, hiszen női főszereplőjük van.

Az FA esetében az egyik man rights activist oldal - Return of the Kings - még roppant büszke is volt arra, hogy kiírtak egy Twitter szavazást, hogy "befolyásolta e a bojkota való felhívásunk azt, hogy megnézd az új SW filmet", amire 55% (565 szavazatból) "igen" válasz érkezett, és ebből leszűrték, hogy sikeres volt a bojkott és miattuk esett el a Disney/Lucas film 4,2 millió dollártól. (A bojkott olyan sikeres volt, hogy emiatt Az ébredő Erő világszinten csak 2 068 223 624 dollárt termelt, majdnem megtízszerezve a gyártási költségét.) (Mondjuk az már csak egy apróság, hogy mi van ha ezek közül valakit úgy befolyásoltak, hogy eddig nem akarta megnézni, és emiatt megnézte.)

(Amúgy épp a minap jutott eszembe, hogy ápr 1-re írhatnék egy Majmok bolygója kritikát, arról, hogy "This is the future liberals want", de most elsütötted :()

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.03.29. 11:54:09

@The Man Who Laughs: Akkor megkövetem az illetékeseket, de az bezzeg még ott sem hangzott el, hogy ezek milyen felesleges, gyerekkormegerőszakolós folytatások. :P

Szerintem írd meg a kritikát, én meg majd szervezek ellene bojkottot, hogy felesleges és tönkreteszi a posztom örökségét. :D

AdamTheTux 2017.03.29. 14:30:44

Hát ez a poszt egy jó nagy marhaság...

Ismereteim szerint Deadpool karaktere mindig is az volt, amit a filmben láttunk: antihős, aki tudatában van annak, hogy "csupán" egy képregény-szereplő. Valójában a Farkas film Deadpool-ja volt a figura arculköpése.

A Harag útja szintén zseniális lett, erős atmoszférával. A család, feleség, gyermekek fontossága a korábbi filmekben is jelen volt, a védelem és harc pedig nem férfi-privilégium. Nem gondolom "feminácizmusnak", hogy egy nő is tesz valamit a nők védelme érdekében.

Az egyensen megdöbbentő, hogy hányan nem értik Ébredő Erő-t: az egy mese! Pontosan ugyanolyan tündérmese, mint amilyen a legendássá vált Egy új remény volt. Azt se sikerült, úgy tűnik, megérteni, hogy az intenzív párhuzam az előddel nem ötlettelenség, hanem szándékos koncepció volt. És hogy egy fekete és egy női főszereplő is van? Éééééééééés akkor mi van? Tegyük hozzá: nem Kylo a "gonosz" karakter; ráadásul mind az ábrázolásmód, mind a színészi jelenlét igen erős.

A Majmok Bolygója gyalázat voltával egyetértek, de nem az erőltetett migráns-párhuzam miatt (jézusom, ennyire nem lehet valaki ostoba...), hanem egyszerűen azért, mert az eredeti történethez nem ad hozzá semmit az előzmény kifejtése. Érdekes, megnéhzető, de nem hoz újat.

...vagy csak nem értem az iróniát? De nem... Ez olyan, mint amikor a székelyt baltával megcsapja a fia: "még jó fiam, hogy komolyan gondoltad, mert viccnek erős volt egy kicsit".

L. J. Wesley 2017.03.29. 14:35:08

ez most valami poén akart lenni?

Mostly Harmless 2017.03.29. 14:41:02

ez most valami fehér vicc, amit mi fekák nem értünk?

ArnoldBácsi 2017.03.29. 15:05:54

Brit senki?

Az igen, okos gyerek vagy. :D

Treff Bubi 2017.03.29. 15:11:14

"A mai napig zseniális antiszemita és színész Mel Gibsont..." wtf?

Osz Apo 2017.03.29. 16:26:02

@Mostly Harmless: "ez most valami fehér vicc, amit mi fekák nem értünk? " :DDDDDD

Deadpool meggyalazasa az uj filmmel... Az elso volt a porba tiprasa a karakternek, ez egyensulyt hozott az Eroben.
Mintha azt mondanad, hogy a Nolan-fele Batmanek szarok, mert nem hoztak azt a konnyedseget, amit pl Schwartzi Mr Freeze-e kepviselt a Batman and Robinban. Hogy en is idezetet hozzak: "Nooormalis?"

hannigabi 2017.03.29. 16:34:20

@ArnoldBácsi: @AdamTheTux: Azt hiszem most döbbentem rá, hogy igaz a mondás, és tényleg kurva nagy az Isten állatkertje. Hogyan lehet azt hinni, hogy ez a cikk komoly? :D

David Bowman 2017.03.29. 16:38:51

A C.Lane 10et láttam. Ha az a film, ahol valami bunkerbe hurcolják a csajt. Nekem tetszett, és nem is tudtam, hogy van eredetije is.
A Majombogyóból a 68asat láttam, és nagyon tetszett, meg egy újabbat, és az nem. Valaki azt kommentelte, hogy ez igaziból a nigráncs invázióról szól, de azt most úgyse lehetne megcsinálni, ezért a társadalomkritikákat mostanában állatos filmekbe rejtik.

@Serrin: Ja. Én is.

@The Man Who Laughs: Női főszerplője van egy csomó filmnek. Ettől még nagyon is lehet jó. Hogy csak Jodi Foster munkásságát említsem. Semmi összefüggés valami genderbaromsággal. A nő ráadásul leszbi is.

David Bowman 2017.03.29. 16:42:45

Általában nem nézek remékeket. Inkább megint megkeresem a svéd, spanyol, vagy francia eredetit.
Ha meg agyatlanul nyomatják a polkorrektséget, azonnal a távirányítóért nyúlok.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.03.29. 17:31:31

@AdamTheTux: "vagy csak nem értem az iróniát? De nem..."
Na azért, mert már a feltételezés is sértő, hogy én egy ilyen komoly és fontos témát holmi olcsó poénkodás szintjére aljasítsak le.

@Osz Apo: "Mintha azt mondanad, hogy a Nolan-fele Batmanek szarok, mert nem hoztak azt a konnyedseget, amit pl Schwartzi Mr Freeze-e kepviselt a Batman and Robinban. "
Pontosan erről van szó. Miért, mi ezzel a probléma?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.03.29. 17:37:18

@hannigabi: Már bocs, de ezt mi alapján állapítottad meg? Honnan tudod, hogy én mikor ironizálok? Ismersz, vagy mi? Akkor azt is tudhatnád, hogy nekem egyáltalán nem szokásom, szóval állj már le, jó???!!!!44négy

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2017.03.29. 18:04:49

@David Bowman:

Teljesen egyetértek, lehet jó filmet csinálni bármilyen főszereplövel. Legyen férfi, nő, transznemű, fehér, fekete, europai, ázsiai, égimeszelő vagy törpe. Az ellenkezöjének a feltételezése is abszurd, a szinész egyetlen tulajdonságával képes befolyásolni a film minőségét: a tehetségével. Ennek én nem is álítottam az ellenkezöjét, csak leirtam, hogy tényszerűen vannak olyanok, akik látatlanban felháborodnak egy filmen és tiltakoznak ellene "genderbaromságok" miatt. (Az ő véleményük, hogy "Az új SW kifejezetten fehér férfi ellenes, mert az egyik főszereplő fekete a másik meg nő"

www.returnofkings.com/76356/star-wars-lost-4-2-million-because-of-our-reporting-that-identified-it-as-sjw-propaganda

www.returnofkings.com/73272/did-the-new-star-wars-casting-have-a-racial-agenda

hannigabi 2017.03.29. 18:19:16

@danialves: Bazmeg te neked akkora a pofád, csoda, hogy kilátsz mögüle. Ez a blog egyre inkább egy jó ízlés elleni merénylet lesz, ami kizárólag neked köszönthető, meg az ilyen szar cikkeidnek..... Egy ilyen egyetemista kis köcsög, hogy írhat egy olyan blogra, ahol egyébként tök jó szerzők vannak???????????????? Azt meg már meg sem merem kérdezni, hogy a kedves poszter letett bármit is az asztalra, hogy sziGGYa a filmeket, ha ez nem irónia volt? He he he?????
Amúgy meg te lehet, hogy nem ismersz, de én igen, csak nem tudsz róla. Figyellek, amikor munkába mész, amikor az iskola padot koptatod, amikor szexelsz (pfffff egy ilyen kis gyökér tuti nem dug meg senkit....), sőt azt is látom, ahogy most a fürdőkádban ülsz... ;)

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2017.03.29. 18:57:48

@danialves: Amúgy mondtam, hogy ne rakd ki ezt a fos klikkvadász cikket. Attól hogy te hülye vagy, nem kell a blogot is lejáratnod az intelligens, három diplomás, mindenhez értő Indexes kommentelők előtt. Szánalmas vagy. Ne csodálkozz ha 10-n majd csak fél havi fizut utalok neked.

hannigabi 2017.03.29. 19:11:59

@FroG: ja, az a pénz is a forgalmazóktól jön... Szánalmas banda

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2017.03.29. 19:55:28

@hannigabi: Nagyon egyetértek.

Ezért sem írok már ideje, pont az ilyenek miatt. Minek? Hiába írnék sokkal jobbakat, értelmesebbeket, ha elveszne ebbe a mocsárba. Így inkább csak kommentekben gyalázkodok.

(U.I.: Nektek Soros már elutalta a Disney pénzt?)

Veder1 2017.03.30. 10:10:58

@BlueDeath: igen poen akart lenni, vagyis inkabb guny, szarkazmus csak az a baj hogy kicsit sem szellemes...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2017.03.30. 12:00:38

@Vödör: Még mindig nagyon szomorúnak tartom, hogy ha ilyen dolgokról ír az ember, egyből azt gondolják róla, hogy csak viccel. Már leírtam fentebb, hogy ezt a témát komolyan kell venni, de egyébként sem mernék mindenféle alantas humorral odaállni a kiváló tudású és ízlésű hozzászólók elé, ezért inkább csak nosztalgia-, társadalom- és fajelméleti témákban nyilvánulok meg.

hannigabi 2017.04.01. 14:07:07

@The Man Who Laughs: Mi egy tisztességes, becsületes, kormány közeli blog vagyunk, jóóóó? Nem ilyen undorító bértolnokok pfffff...
süti beállítások módosítása