Comingsoon - 2017. március
2017. március 01. írta: danialves

Comingsoon - 2017. március

Az Oscar-gála végével jellemzően egy bő két hónapos filmes uborkaszezon kezdődik meg - azonban nem idén. A következő 4 hét során találkozhatunk a minden idők egyik legjobb képregényfilmjeként beharangozott Logannel, a kultikus Trainspotting folytatásával, a legújabb magyar bombasikerrel, illetve a díjszezonról hátramaradt darabokkal is. A szokásos "coming-not-so-soon" szekciónkban pedig a nemrég lezajlott Berlinale legnagyobb felfedezettjeiről igyekszünk hírt adni.

Mozi

Logan - Farkas

(Előzetes)cs_1.jpg

A Logan (a szánalmas magyar címadáson kívül) gyakorlatilag minden, amire a karakter rajongói vágytak: egy korhatáros, drámai töltettel bíró, sötét Farkas Rozsomák-sztori, amely teljesen elüt az X-Men és a képregényfilmek világától. Legalábbis így áradoznak azok, akik Berlinben már láthatták, és bár a közönség hajlamos túllelkesedni egy-egy jobban sikerült darab kapcsán, az így is egyértelmű, hogy a Logan más szint, mint a képregény-adaptációk többsége.

Premier: március 2.

T2 Trainspotting

(Előzetes)cs2_1.jpg

 Minden idők egyik legjobb, legérettebb folytatása lett a T2. Itt olvashatjátok kritikánkat a filmről.

Premier: március 2.

Testről és lélekről

(Előzetes)cs3_2.jpg

Enyedi Ildikó filmje akkor is figyelemre méltónak ígérkezne, ha történetesen nem tőle lenne hangos a sajtó hetek óta a Berlinale-győzelemnek hála. Egy szokatlan és semmihez sem fogható szerelmi történet, amely azonban már az előzetesével is egy fájdalmasan gyönyörű élményt ígér és amelyre várhatóan nem csak magyarságunk okán lehetünk büszkék. 

Premier: március 2.

Szólít a szörny

(Előzetes)a-monster-calls-tree-exclusive-image.jpg

J.A. Bayona filmjének díjreményei hamar szertefoszlottak, és bár nem is teljesen indokolatlanul, egy remekül elmesélt történettel van dolgunk. Itt írtunk az alkotásról.

Premier: március 2.

Némaság

(Előzetes)cs1_1.png

Kissé megkésve, de végül mi is moziban láthatjuk Martin Scorsese óriási méltatást kapott darabját, amely a látványos áradozást végül nem tudta díjakra váltani. Egyszerre tölthet el aggodalommal és nyugtathat meg ez a tudat, hiszen újabban az Oscarról lemaradó produkciók többsége okkal hullik ki a versenyből, ugyanakkor ez abból is eredhet, hogy a veterán rendező legújabb műve messze nem a szokványos díjesélyes paneleket sorakoztatja fel. Akárhogy is, a Némaság képében minden bizonnyal egy különleges filmet kapunk.

Premier: március 16.

Internet

20th Century Women

(Előzetes)cs4_2.jpg

A screenerrel már ugyan találkozhattunk belőle, de márciusban normális minőségben is megérkezik Mike Mills forgatókönyvírói Oscarra jelölt alkotása. Az író-rendező egy egészen sajátságos filmet alkotott, amely egyszerre egy fiú felnövéstörténete, három nő drámája, illetve egy korhangulat ábrázolása, szívmelengető humorral kiegészülve. Újabb szívfájdalmunk lehet, hogy ezt sem láthatjuk a hazai mozikban.

Patriots Day

(Előzetes)cs6.png

Megszokhattuk, hogy az USA filmipara előszeretettel dolgoz fel az ország történelmében fontos, akár közelmúltbeli eseményeket is. A Patriots Day is egy ilyen darab lesz, a film középpontjában ugyanis a 2013-s Boston Marathon-on elkövetett terrorcselekmény áll, a hatóságok oldaláról megközelítve a történéseket. Ha más nem is, Peter Berg rendező neve szinte garancia a kiváló filmélményre, a főbb szerepekben pedig Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, J.K. Simmons, valamint John Goodman. (FroG)

The Discovery

(Előzetes)the_discovery-308219846-large.jpg

Egyre gyakrabban érkeznek a Netflix saját gyártású filmjei, a hónap végén például ez az érdekesnek tűnő sci-fi is felkerül a streamszolgáltató műsorába. A The Discovery ugyanakkor a Sundance-en már bemutatkozhatott, ami remélhetőleg azt jelzi, hogy a Netflix néhány kevésbé sikerült darab után (ld. ARQ) végre visszatalálhat a filmgyártás élmezőnyébe.

Premier: március 31. (Netflix)

 

Coming not-so-soon

Toivon tuolla puolencs6_1.jpg

A Berlinale második legrangosabb elismerését, a rendezői Ezüst Medvét Aki Kaurismäki és ez a film gyűjthette be. "A remény másik oldala"-ként fordítható című dramedy egy restaurátor, egy utazó ügynök és egy menekült szokatlan barátságát meséli el, a dicsérő kritikák alapján még nagyobb sikerrel is, mint a hasonló témával foglalkozó Üdvözöljük Norvégiában! A filmet Finnországban is még csak most mutatták be, és kevés esélyt látni arra, hogy egyszer Magyarországra is eljut - de egy Ezüst Medve talán még a hazai forgalmazóknak is kedvet csinál.

1945cs5_2.jpg

Szintén Berlinben mutatkozott be Török Ferenc legújabb filmje is, amely a korábbi hangulatmozikkal ellentétben egy kőkemény történelmi drámának ígérkezik. A Testről és lélekről ugyan kicsit ellopta előle a show-t, de ezt a magyar alkotást is rendkívül szerette a közönség, így valószínűleg egy újabb kiváló hazai produkcióra számíthatunk - még valamikor idén.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr1712273399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása