Új magyar kézikamerás horror(vígjáték) a láthatáron!
2016. október 25. írta: Werewolfrulez

Új magyar kézikamerás horror(vígjáték) a láthatáron!

guide_1.png

Gallai József és Elekes Gergő párosa a 2014-es Bodom és az idei Moth után A Guidebook to Killing Your Ex címen 2017-ben egy újabb kézikamerás horrort mutat be a found footage formátum kedvelői részére. A frissen megjelent előzetes alapján nem semmi szórakozásra számíthatunk, a korábbi két filmtől eltérően ugyanis ezúttal némi fekete humor is keveredni a fog a már megszokott találtkamerás receptbe.

Az A Guidebook to Killing Your Ex egy 72 órás időszakot mutat be. Ezen időszak alatt a John Doe nevű főszereplő (Szitás Balázs) az ex-barátnőjét (Virga Tímea) és annak jelenlegi barátját (Szilágyi Tamás) készül meggyilkolni, és erről egyfajta "oktatóvideót" rögzít az utókor számára.

Gallai József bevallása szerint John Doe rengeteg gyomrost kapott az élettől, ám mégis képes arra, hogy kellő öniróniával, és némi humorral tekintsen az életre... még akkor is, ha a célja egyértelműen két ember megölése. 

A mozi egyik különlegessége, hogy a forgatókönyvet Elekes  Gergő olyan erősnek, helyenként durvának találta, hogy a rendezést ezúttal egyedül Gallainak kellett vinnie, Elekes "csak" vágóként, producerként, és zeneszerzőként is tevékenykedett a film létrejötte érdekében.

A film  már készen van, néhány versenyre már nevezték is, és jövőre remélhetőleg minél hamarabb forgalmazóra is talál. A produkció létrejötte kifejezetten gördülékenyen történt, nagyon rövid ideig tartott az utómunka, mégpedig azért, mert míg a stáb hétvégeken forgatott, a hétköznapokon mehetett a vágás. A készítők célja, hogy a film gyorsan forgalmazóra leljen, de addig is azt szeretnék, ha helyt állna néhány jelentősebb versenyen. Mivel a színészi játék kifejezetten hangsúlyos az alkotásban, ezért komolyan lehet bizakodni abban, hogy a négy főszereplő közül minél többen hoznak el díjat, netán díjakat. Az előzetes alapján különösen Szitás Balázs (Tömegsír, Saul fia, Inferno) alakítása tűnik kiemelkedőnek.

Mit is fűzhetnénk hozzá mindehhez? Reméljük, hogy a Gallai-Elekes páros számításai bejönnek, és tényleg egy átütő erejű és sikerű alkotáshoz lesz szerencsénk, ami meglódítja a magyar horrorfilm eddig kicsit döcögősen haladó szekerét. Hajrá!

guide_3.png

A film hivatalos facebook oldala itt érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr6111817441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása