Őszi újonc sorozatok III.
2016. október 22. írta: tonks

Őszi újonc sorozatok III.

A gyors kaszák

befunky_collage3.jpg

A legjobb sorozatok és a középmezőny után végül lássuk, mely sorozatok voltak abszolút csalódások a jelenlegi őszi újonc sorozat felhozatalból. Mindegyiktől sokat vártam, mert ötlet/színész/stb. szempontjából nagyon jónak tűntek, a megvalósítás azonban félrement. Az ilyeneket kaszálom is, és csak a nagyon jó vélemények esetén nézek beléjük újra.

Bull

s2_1.jpg

A kedvenc jogi drámám  (The Good Wife (A férjem védelmében)) tavasszal sajnos véget ért, úgyhogy most minden hasonló sorozatban a megfelelő utódját keresem - a CBS-es Bull-ban sajnos hasztalan.

A sztori annyi, hogy a címszereplő Bull egy nagyon okos pszichológus, aki csapatával együtt főleg a tárgyalások pszichológiai aspektusára koncentrál: a pilotban teljesen az esküdtekre figyelve igyekeznek megnyerni a gazdag ügyfél ügyét, Minden esküdtet kielemeznek, megpróbálnak egy maguknak ugyanolyan kamu-esküdtszéket összerakni és rajtuk gyakorolni az ügyvédek beszédeit, a bizonyítékok tárgyalását, stb. A kulcsszó tehát: a manipuláció. A dolog ott csúszik el, hogy Bull nem egy eredeti személyiség, pedig az NCIS-ből ismerős Michael Weatherly egész jó a szerepében. De minden hiába ha a Doktor House és A mentalista már az első percben beugrott róla.

Ráadásul se nem jó dráma, se nem jó jogi dráma, se nem jó krimi, hanem olyan kis semmilyen. Vagy legyen erős drámai szál (akár átívelős), vagy legyen érdekes a jogi rész (egy szimpla gyilkosság nem az), vagy legyen izgalmas nyomozós. Vagy legalább legyenek zseniálisak a karakterei. Itt meg Bull csapatából egy fodrász kapta még a legtöbb játékidőt, egy elvileg jogi-krimisorozatban. Pedig kábé mindenki más érdekesebb karakternek tűnt nála. A pilotbeli ügy fájóan unalmas volt, ill. csalódtam, hogy egy újabb sorozat, ami inkább a gazdag amerikaiakról fog szólni, hiszen nem mindenkinek van annyi pénze, hogy megvegye Bull szakértelmét, az akár 0-24-ben dolgozó csapatát, a sok eszközt, kamu-esküdteket, stb. 

4/10 és ki is szálltam belőle.

The Good Place

s5.jpg

A komédiákat mindig nagyon várom, mert jó 20 perces mindig jól jön, de az idei felhozatal elég gyatrán indított. Nagyon szerettem volna szeretni ezt a sorozatot és 3 résznyi esélyt is kapott tőlem, de nagyon nem jött be. 

A halál után az emberek vagy a Jó helyre vagy a Rossz helyre kerülnek. A főszereplő nő, Eleanor a halála után a Jó helyen találja magát, ahol annak rendje és módja szerint körbe is vezeti a Nagyfőnök. Csak ezután meri bevallani a lelki társának (igen, mindenkinek van olyan a Jó helyen), hogy amúgy valami keveredés történt, mert azok a jó tettek, amiket neki tulajdonítanak, valójában egy másik Eleanor tettei. Ő pedig inkább a Rossz helyre való lenne, de nyilván nem vágyik oda és maradni szeretne. A sorozat ezután is tartogat még csavart, és a Jó hely is elég érdekes (a pontozás, hogy ki kerülhet oda, szuper ötlet), de ennek ellenére is  rém unalmas volt, és hát: nem vicces. 

Nem tudom, miért lett ez egyáltalán szitkom, mindenesetre heti 20 percet is sajnálok rá, kasza. A pontok valahogy így alakultak: 1x01 5/10, 1x02: 5/10, 1x03: 3/10.

Son of Zorn

s6.jpg

Újabb szitkom, újabb kasza. Erre még a sorokat is sajnálom igazából, pedig az ötlet alapján nem csodálom, hogy rácuppantak a FOX csatornánál. Az animációval kevert sorozat főszereplője a rajzolt Zorn, a nagyon izmos, nagyon harcos fantasy hős, aki egy fantasy szigeten él, fia pedig a való világban, és hát nincs sok kapcsolat köztük. Zorn ezen szeretne változtatni és a fia közelébe költözik, munkát szerez és próbálja bebizonyítani, hogy jó apa is tud lenni. Nyilván rácsodálkozik a való világra, ez adja a családi és munkahelyi szitkom alapját. Amin elcsúszik az egész, hogy már a pilot sem tudta kihasználni a jó alapötletet, és egyáltalán nem volt vicces (a vége konkrétan iszonyú volt). Nálam pedig az az alap egy szitkomnál, hogy humoros legyen.

2/10-es pilot és gyors kasza, hiába volt egy csavarféle a végén, ebből egy percet sem bírok többet.

És ezzel össze is foglaltam az elmúlt hetekben bepróbált sorozataim nagyját. Természetesen vannak kimaradtak, amik pótlásra várnak - például Woody Allen sorozata az Amazonon: a Crisis is Six Sceens, a szintén Amazonos One Mississippi, a Netflixes Luke Cage és Easy, és hát még sorolhatnám. Plusz az ősz is még javában tart, szóval hozzám vághatnának egy időnyerőt, elfogadnám.

A Bull adatlapja a Magyar Filmes Adatbázis (Mafab) oldalán.

A The Good Place teljes adatlapja a Magyar Film Adatbázis (Mafab) oldalán

A Son of Zorn adatlapja a Magyar Filmes Adatbázis (Mafab) oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr2211817021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.10.22. 17:34:09

Hát, még látatlanban se mozgatott meg egyik sem, a legkisebb mértékben sem.

agarik 2016.10.22. 20:00:39

Woody Allant hanyagoljuk már, de a Luke Cage-t egy kritikusnak kihagyni?

Úgy megértem ha tematikusan a cikk kedvéért ÚGY TESZ mintha kihagyta volna, és majd legközelebb ír róla, de ez így olyan mintha Trump és Hilary beszéde után már nem lett volna erő/idő Martin Luther King beszédére a híradóban...

2016.10.22. 21:16:02

Jó lenne, ha ajánlanának valami ölős sorozatot sok szekszel! Maffiásat, vagy háborúsat, tök realisztikusat, történelmit.
Van ilyen?

Circus 2016.10.22. 22:14:18

A Bull-nál kihagytad a Shark-ot.

Tudom, hogy nehéz már az NCIS-ről több bőrt lehúzni, de arra is kiváncsi leszek, mi lesz belőle lassan az egész alap szereplőgárda nélkül... Az NCIS:LA még működik, de az NCIS:NO... nekem már nagyon sok.

tonks 2016.10.22. 22:35:35

@agarik: miért lenne muszáj néznem a Luke Cage-t, talán a Marvel elveszi a sorozatfüggő igazolványom, ha nem látom? A Netflix Marvel szériái pont nem mozgatnak meg, egyszerűen azért, mert nem vagyok oda sem a képregényekért, sem a szuperhősökért. A Jessica Jones-t pont láttam, egynek jó volt, de ennyi. És hiába ismertem meg belőle Luke Cage karakterét, egyáltalán nem keltette fel a figyelmem sem a sorozatának a promója, sem a későbbi kritikák (hiába dicsérték). Ettől függetlenül meg akartam említeni, mert tudom, hogy sokaknak pont az év legvárósabb sorozatai között volt. Egy percig sem állítottam, hogy _minden_ most bemutatott sorozatot láttam, és az alapján állítottam össze egy toplistát.

Woody Allen viszont pont az ellenkezője, bírom a munkásságát, gyanúsan nagy a csend a sorozata körül, de ettől függetlenül meg akarom majd nézni magamnak, mert érdekel. Szóval őt nem hagyom.

tonks 2016.10.22. 22:39:33

@Dr. Trejo: perpill ez a vonal nem nagyon tobzódik sorozatokban. A Vikings és Black Sails harcolós is, realisztikus is, történelmi is. Ja, és jók!

agarik 2016.10.23. 08:08:14

@tonks: Hivatásos sorozat-bloggerként (ami manapság az újságírásnak számít) kihagyni az év polgárjogi.kapcsolódású sorozatát tényleg olyan mint kihagyni Martin Luther Kinget egy korabeli híradóból.

A blog/od nem marvel-alapú, így amiatt épp kihagyható lenne.
W.A.-t meg tényleg csak akkor kéne emlegetni szvsz ha neked/nektek személy szerint tetszik, mert a fickó nagyon izzadságszagú, szvsz mindig is az volt, és mióta elvette és felcsinálta a saját lányát azóta szerencsére a szakmának is legtöbbször van annyi esze hogy ne ajnározza túl. Kivéve az olyanok akik hajlamosak a múltban élni, természetesen, és azt hiszik ma is "trendi" ha benyomják a nevét.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.10.23. 09:42:26

@agarik: Látom, nem igazán megy át, amit a kolléganő írt, szóval megpróbálkozom én: a "hivatásos blogger" oximoronja maximum a te fejedben létezik, de ez tökmindegy is, a lényeg, ami már a kommented vége felé kezdesz kapiskálni, hogy igen, ezen a blogon tényleg arról írunk, ami minket érdekel. Ez elképzelhető, hogy nem esik egybe azzal, ami téged, ilyenkor - ha ez neked tényleg ekkora problémát okoz - pampogás helyett létezik egy nagyon egyszerű megoldás: nem kell olvasni. Ma már boldog-boldogtalan geekblogot ír, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy találsz helyettünk számos olyat, ahol olvashatsz a Luke Cage-ről és Woody Allen soha még csak említésre sem kerül. Ha akarod, szívesen adok tippeket is...
süti beállítások módosítása