Az összes Comic-Con trailer egy helyen
2016. július 24. írta: danialves

Az összes Comic-Con trailer egy helyen

Tegnap este a Comic-Conon olyan sebességgel jelentették meg a jövőre érkező filmek előzeteseit, hogy alig győztük nézni őket, nektek most pedig összeszedtük őket egy helyre, hogy ne 5 db clickbait cikket kelljen végigkattintgatni értük. Bemutatkozott Guy Ritchie Artúr király filmje, a Godzillával összefonódni készülő King Kong, és persze Batman minden mennyiségben.

Először a DC legnagyobb dobása, a Zack Snyder keze alatt forgó Igazság Ligája film érkezett egy trailerrel, amelyből kiderül, hogy már nemcsak univerzumépítésben, de poénkodásban is szeretnék utolérni a Marvelt. Ettől a világtól viszont egyelőre távol áll ez a hozzáállás, a szereplők szájából számomra kifejezetten erőltetett volt az önreflexív lazaság, és az előző filmben elég depressziós Batmanből sem lett egy csapásra Tony Stark.

Azonban nem az Igazság Ligája lesz az egyetlen DC-film jövőre, hanem a szintén most bemutatkozó Wonder Woman is csatlakozik hozzá. Az előzetes igencsak megosztó lett, sokak szerint éppen ennek a filmnek tenne jót a humorizálás (mert hogy eleve röhejesnek tűnik), én személy szerint a Fury Road elvetemültségét vélem felfedezni rajta, miközben egyben az év egyik legjobb akciófilmjének ígérkezik.

És akkor Batmanből még nem volt elég: a sikeres Lego-kaland spin-offjaként jön a Lego Batman, amelyből már láthattunk egy-két jelenetnyi poénkodást, most viszont egy teljes előzetessel győztek meg arról, hogy Chris McKay, az előd vágója képes lesz folytatni a Chris Miller - Phil Lord páros örökségét.

Örökségük pedig nemcsak nekik van, hanem például Artúr királynak is, akinek legendáját már számos alkalommal próbálták feldolgozni, viszont így még biztosan nem: Guy Ritchie humora és a kortárs blockbusterek elvetemült látványorgiája egy szavakkal nehezen leírható előzetest eredményezett. Egyrészt egy rettentően komolytalan, öncélú koncepció látszik kirajzolódni (a 2004-es mű autentikus hozzáállásához képest mindenképpen), ugyanakkor a brit rendező stílusát már most is örvendetes látni rajta, és remélhetőleg ad majd valami jelleget a produkciónak.

De nemcsak az Artúr király "reboot"-ja esetében váltotta fel a realisztikusságot az elvetemültség: King Kong legújabb eljövetele is drasztikusan más képet mutat, mint például Peter Jackson kalandfilmje, felhőkarcoló méretű majommal sokkolva minket. Az agyonstilizált képeken újra és újra Gareth Edwards képi világát véltem felfedezni, ami talán nem véletlen abból kiindulva, hogy 2020-ban már egy közös műben eresztik egymásnak King Kong-ot és Godzillát. A látottak alapján bízom benne, hogy az indie vígjátékával berobbanó Jordan Vogt-Roberts nem az új Colin Trevorrow lesz...

És ezzel még nem ért véget az előzetesek sora, a meglehetősen színtelen-szagtalan teaser után a Doctor Strange kapott egy lényegesen izgalmasabb trailert, a Harry Potter spin-offjából is láthattunk új képsorokatbemutatkozott a Fargo készítőjének X-Men sorozata, illetve a Netflix Jessica Jones spin-offja, a Luke Cage is. Ha sikerült végigrágnotok magatokat mindenen, ti mit gondoltok, milyennek ígérkezik a jövő évi filmtermés(nek ez a része)?

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr328910628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2016.07.24. 14:55:55

Na, hát ebből semmi nem győzött meg. Még a King Kong sem. Még Gal Gadot bájai sem. Még a Justice League sem a White Stripes zenével. Biztos bennem van a hiba...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.07.24. 15:12:37

@Werewolfrulez: Akkor inkább azt mondd, mit szólsz a Blair Witch-csé avanzsált The Woodshoz?

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2016.07.24. 17:30:01

@danialves: Adam Wingardot szerintem túlértékelik, de azért remélem, hogy ezúttal meg tud lepni valami igazán ütőssel. A trailer az én fülemnek elég erősen nyúlja az Evid Dead remake előzetesének hanghatásait (ami nálam az egyik legjobb trailer evör), viszont nem mutat szinte semmi érdekeset, mondjuk ettől még egyébként jó is lehet a film. A hangzatos megjegyzéseknek ("One of the scariest...") már rég nem dőlök be, ezeket egyszerűen figyelmen kívül hagyom. Biztos meg fogom nézni a filmet, de egyelőre nem rántott be a dolog annyira, hogy naponta a bemutató dátumát lessem... meglátjuk, milyen lesz.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2016.07.24. 17:32:36

@Werewolfrulez: Jaja, ezt beszéltük már, most konkrétan azt akartam kérdezni, hogy a Cloverfield Lane 10-es franchise-ba emeléshez mit szólsz?

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2016.07.24. 17:47:01

@danialves: az a film szintén nem lopta bele magát a szívembe. Valahogy olyan ritmustalan és érdektelen volt a mozi számomra. Háromszor bealudtam rajta, mire végig tudtam nézni. Voltak jó pillanatai, de valahogy nekem olyan összetákolt jellege volt, amin a Cloverfield univerzumba való belepasszírozás sem segített. Logikus dolog egyéként ez az árukapcsolás, morális szempontból nincs vele bajom, csak maga a film nem igazán kötött le.

Irsa Albert 2016.07.28. 23:03:06

Ismét rengeteg komment, ráadásul egymással beszélgetnek. Na, hát olvasott egy blogocska ez!
süti beállítások módosítása