A hét előzetesei (24. hét, 2016.)
2016. június 17. írta: danialves

A hét előzetesei (24. hét, 2016.)

Ezen a héten a legújabb Disney animációt kaptuk egy csomagban a nácikkal és a holokauszttal, valamit a szegény ember Straight Outta Comptonjának tűnő Tupac-életrajzi film is bemutatkozott. Íme az elmúlt hét trailerei:

Moana

A Disney A kis hableány, az Aladdin és a Herkules rendezőpárosát kérte fel legújabb filmjükhöz, nyilván abban a reményben, hogy folytatják majd ezt az impozáns örökséget. A Moana rövid teasere alapján ennek sikeréről még nehéz nyilatkozni, azt viszont biztos, hogy még ha nem is tökéletesen eredetiek Dwayne Johnson karakterének poénjai, valami tényleg érzékelhető az említett művek hangulatából. Remélhetőleg ettől függetlenül nem teljesen a 90-es évek stílusa, hanem valamennyi frissesség is érezhető lesz a következő Disney-animációban.

Denial

A Denial-ról önkéntelenül is a Hölgy aranyban jutott eszembe, emlékeztetve arra, hogy a holokauszt utóélete korántsem olyan jó filmes téma, mint maga a népirtás. Ugyanakkor ennek a tárgyalótermi drámának annyi pozitívuma mindenképpen van, hogy nem egy kép visszaszolgáltatása kapcsán próbálja sajnáltatni magát, hanem a népirtás bizonyításáról folytatna akadémikus vitát - és úgy érzem, azon fog állni a produkció sikere vagy bukása, hogy ez mennyire sikerül. Az előzetesben ugyanis egymás mellett jelenik meg az erkölcsi tanulságok sulykolása és a bizonyítás szükségességének abszurditásából eredő elvi kérdések, azt pedig mondanom sem kell, a kettő közül melyik lenne az izgalmasabb központi szál.

All Eyez On Me

Sokan humorizálnak azon, hogy a Tupacról szóló életrajzi film valójában a tavaly nagy sikert arató Straight Outta Compton spin-offja, és az előzetesben látható képkockák tényleg kísértetiesen emlékeztetnek F. Gary Gray művére. Tudván, hogy a film rendezője a videoklipes múlttal rendelkező Benny Boom lesz, nem meglepő, hogy vizuálisan megkapó jeleneteket láthatunk, azonban egy életrajzi film sallangmentes felépítéséhez nem biztos, hogy egy ilyen tapasztalatlan alkotó a legmegfelelőbb, mint ahogy a másodvonalas színészek feltűnése a stáblistán is aggasztó lehet. Egy ilyen alkotást annyi ponton el lehet rontani, hogy tényleg csak a hardcore Tupac-fanok reménykedjenek. 

Anthropoid

Holokauszt után váltsunk a nácikra, a látszólag a Valkűr nyomdokaiban haladó Anthropoiddal: Hitler helyett egy német tiszt, német tiszt helyett cseh ellenállók, Tom Cruise helyett pedig az örök mellékszereplő Cillian Murphy és a Christian Greyt már magáról soha le nem mosó Jamie Dornan. Eddig erősen úgy tűnik, hogy Bryan Singer filmjét kapjuk meg egy sokkal szegényesebb formában, és az Anthropoid egyetlen esélye, hogy a közhelyes thrillert jól működteti majd. Hozzáteszem, a Metro Manilát is jegyző Sean Ellis jóval eredetibb rendezőnek tűnik ennél, mindenesetre egy korrekt, de felejthető filmnél nem várnék többet.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr38815958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása