A hét előzetesei (17. hét, 2016.)
2016. április 29. írta: danialves

A hét előzetesei (17. hét, 2016.)

A héten semmi igazán nagy dobással nem rukkoltak elő a stúdiók, de felhozatal aligha lehetne ennél érdekesebb: az alábbi 6 trailer között találtok Stephen King-adaptációt, bosszúwesternt, valamint Michelle és Barack Obama első randija és a Snowden-kiszivárogtatás sztoriját is.

The Duel

Úgy tűnik, az elmúlt években elindult mini western-revival egyre nagyobb méreteket ölt, és a múlt héten bemutatkozó Hét mesterlövész-remake mellé egy újabb komoly ambíciókkal érkező alkotást tehetünk oda. A Triple 9 írójától nem számítok kevesebbre, mint egy igazán brutális és hatásos westernre, Woody Harrelson és a már a Brooklynban is remeklő Emory Cohen ehhez már csak hab a tortán.

Captain Fantastic

Nagyon hiányzott az utóbbi időben egy jó indie-film, de úgy néz ki, a Captain Fantastic képében pont egy ilyet kapunk. Már az előzetes is egy 2 perces jókedv-bomba, és ha a szerethető figurák és humor mellé sikerül valódi drámát is csempészni a műbe, akkor élmény szempontjából Fantasztikus Kapitány jó pár szuperhőst maga mögé utasíthat a nyár folyamán.

Snowden

Meggyőződésem volt, hogy a stúdió azért menekítette el a Snowdent az Oscar-szezonból, hogy valahogy mentse a mostanában egyébként is gyengélkedő Oliver Stone következő méretes bukását, és Nicolas Cage feltűnése az előzetesben igazolta ezt de a trailer képsorai alapján már nem tennék ilyen szélsőséges kijelentéseket. A Snowden még mindig nem tűnik kifejezetten jó filmnek, a biztonságpolitikai kérdések tipikus túldramatizálása sem feltétlenül tesz jót neki, de a Citizenfour ismeretében az legalább elmondható, hogy Joseph Gordon-Levitt elképesztően hiteles a főszerepben.

Cell

Stephen King könyveiből legalább annyi rossz adaptáció készült, mint jó, és az előzetes alapján (akármenynire is szeretem a posztapokaliptikus filmeket) úgy tűnik, A mobil is előbbiek táborát fogja gyarapítani. Elképzelhető, hogy van egy egyedi megközelítés az alapanyagban, de az biztos, hogy a B-szagú képsorok, a kifejezetten feszültségmentesre és zavarosra vágott előzetes nem ezt a hangulatot árasztják magukból.

Southside with You

Nem tudom, kinek jutott eszébe, hogy ha már készítenek Richard Linklater klasszikus romantikus mozijából egy kvázi-remake-et, az Barack Obamáról szóljon, de zseniális volt az illető: míg a hasonló koncepciók jellemzően eltűnnek a süllyesztőben (ld. Before We Go), a Southside with You-t akkor hírverés övezi, mintha legalábbis valami forradalmi alkotás lenne. Bízom benne, hogy az életrajzi vonatkozásokat is sikerül majd értő módon belefűzni, de még így is nehéz lesz meggyőznie a produkciónak, hogy nem csak a regnáló elnök kapcsán kialakult hype viszi el a hátán.

Tulip Fever

Ha nem is hívják fel rá külön a figyelmet az előzetesben, akkor sem lett volna nehéz kitalálni, hogy Tom Stoppardnak köze van ehhez a középkori giccsparádéhoz. Hollywood fantáziátlanságára egy jó bizonyíték, hogy egy ilyen stílusú történettel csak a Szerelmes Shakespeare íróját tudják megbízni, akinek eredetisége viszont láthatóan megkopott az évek során. Igaz, amikor olyan színészeket sikerült megnyerni egy produkcióhoz, mint Alicia Vikander, Dane DeHaan vagy Christoph Waltz, akkor nehéz azzal foglalkozni, hogy mennyire eredeti ez a barokk szerelemi háromszög.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr788672220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása