A hét előzetesei (5-6. hét, 2016.)
2016. február 12. írta: danialves

A hét előzetesei (5-6. hét, 2016.)

Régen volt már ilyen erős (két)hetünk előzetesek tekintetében, mint a most hátunk mögött hagyott, ugyanis nemcsak számos trailert kaptunk, de ezek szinte kivétel nélkül meggyőző produktumok lettek, igazán rossz darab nélkül. Ha az általuk promotált filmek tényleg ennyire jók lesznek, akkor bizony lesz mit néznünk bőven 2016 folyamán.

Green Room

Jeremy Saulnier a Blue Ruinnal tette fel magát a filmvilág térképére, most pedig a Green Room-mal pedig még ezt is felül készül múlni. Az biztos, hogy legújabb filmjében nyers erőszakból nem lesz hiány, a fesztiválok közönségei pedig már most arról számolnak be, hogy egy nagyon hatásos mozival állt elő az író-rendező.

Me Before You

Tudom, mire gondol mindenki, és nem, ez nem a következő Nicholas Sparks-adaptáció. (És úgy tűnik, még csak nem is a Csillagaikban a hibával kiváló munkát végző Neustadter-Weber páros munkája az adaptáció, ugyanis ők jelen állás szerint nem kapnak forgatókönyvírói kreditet.) És sajnos a Me Before You sztorija nem éppen az, ami még külön igényelné, hogy belefullasszák a nyálas romantikába - és ezen még az egyik legjobb Ed Sheeran-dal is csak minimálisan tud kozmetikázni.

Get A Job

Nem sokat lehetett hallani erről a meglepően kellemesnek tűnő vígjátékról, pedig nem kisebb nevek alakítanak benne, mint Anna Kendrick, Milles Teller vagy Bryan Cranston, és a témája is egy meglehetősen aktuális és keveset szerepeltetett probléma. Nem biztos, hogy végső soron képes lesz-e egy generációs gondról komolyan beszélni a klasszikus hollywoodi romkom kereti között, de ha csak egy szórakoztató komédiát kapunk, már azzal sem járunk feltétlenül rosszul.

Mr. Right

Max Landisnek van mit bizonyítania, ha már egész Hollywoodot keresztre akarja feszíteni a saját sikertelensége miatt, és ha a Mr. Right előzetesét nézem, ez minden bizonnyal sikerülni is fog neki. Legalább úgy tűnik, okosan gondolja újra a romantikus akció-vígjátékok kissé parkolópályára áll műfaját, Sam Rockwell pedig szokás szerint uralja a vásznat. Csak aztán a nagy reménykedés után nehogy megint úgy járjak, mint az American Ultra esetében.

The Purge: Election Year

A második rész során mintha szintet lépett volna a The Purge, és elkezdte egyre komolyabban górcső alá venni az amerikai fegyverviselési politika és kultúra természetét. A 3. rész pedig már ténylegesen is a politikával foglalkozik, habár a nem túl bonyolult (és az előzetesben az elejétől a végig tökéletesen elmesélt...) történet nem feltétlenül azt sejteti, hogy sikerül majd értelmesen továbbfűzni az előd gondolatait. Viszont egy korrekt thriller talán még így is kijöhet belőle.

Criminal

Az év legjobban várt filmjei közé is beválogattuk A szikla íróinak legújabb munkáját, habár az előzetes elnézve lehet, hogy egy kicsit elhamarkodott volt a lelkesedés. A Criminal első képsoraival igazából semmi baj nincs, azt leszámítva,hogy feleannyira sem izgalmasak, mint maga a koncepció, illetve, hogy sajnos túlságosan is emlékeztetnek az Önkívületre. De olyan csak nem fordulhat elő, hogy Costner, Oldman, Tommy Lee Jones és Ryan Reynolds egyszerre választ rosszul filmet...

Hardcore Henry

Már egy bemutatót ugyan láthattunk az orosz FPS-moziból, de annak örömére, hogy az USA-ban forgalmazót talált (ettől függetlenül hozzánk jó eséllyel előbb fog eljutni a Nagyfater elszabadul 7., mint ez a mozi...), most gyorsan kidobtak egy teljes előzetest, ami még lenyűgözőbb lett. Nem szaporítom a szót, tessék élvezni ezt az akciófilmes forradalmat:

Our Kind of Traitor

Le Carré művei relatíve sokáig hevertek parlagon, most azonban mintha a filmvilág be akarná hozni a lemaradást, 1-2 évente jelentkezik egy adaptációval. A Ewan McGregorral és Damin Lewis-szal megtámogatott Our Kind of Traitor van éppen soron, amely idén nyáron kiváló választás lehet azoknak, akik Jason Bourne mellé egy merengőbb, akciószegényebb, de ugyanolyan gondolatébresztő kémfilmre vágynak.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr168364752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása