A hét előzetesei (48. hét, 2015)
2015. november 28. írta: danialves

A hét előzetesei (48. hét, 2015)

2016 nagyágyúinak lendülete erre a hétre sem lankadt, a Marvel rögtön versenybe küldte például a legnagyobb dobását, de érkezik még rajtuk kívül a Spielberget idéző Jeff Nichols, egy akcióvígjáték és egy eleve röhejes film paródiája. Ezt a négy bemutatkozást volt érdemes nézni az elmúlt héten:

Midnight Special

Jeff Nichols az elmúlt évek során egy ismeretlen indie-filmesből szép lassan a szcéna egyik legfontosabb nevévé nőtte ki magát, és a Midnight Special láttán ez a felemelkedés töretlenül folytatódik. Legújabb filmje nemcsak lenyűgöző (és Spielberg korai kalandfilmjeit idéző) atmoszférával, hanem egyben elképesztő sztárparádéval és remélhetőleg a rendezőtől megszokott súlyú történettel is vár minket. Remélhetőleg ez a produkció már nem egy Sundance-siker lesz csak egy-két emlékezetes alakítással, hanem végre a legnagyobb kortárs filmesek közé emeli Nicholst.

Central Intelligence

"Kevin Hart lesz a fekete Adam Sandler" - fogalmazta meg találóan valaki a Central Intelligence előzetese kapcsán, és úgy tűnik, a komikus valóban egy egész karriert készül felépíteni arra, hogy ugyanazt a figurát adja elő minden filmjében. Dwayne Johnson pedig úgy akar vígjátéksztárrá válni, hogy egyelőre még színésszé sem igazán sikerült, és maga a koncepció sem tűnik a legeredetibbnek, éppen ezért hiába kapta meg a produkció a meglepően jó Családi üzelmek rendezőjét, tartok tőle, hogy messze nem az akciókomédiák egy újabb klasszikus darabja várható.

Fifty Shades of Black

Kicsit túlzásnak érzem paródiát készíteni egy olyan filmből, amelynek már az eredetije is közel állt a röhejeshez, de úgy tűnik, Marlon Wayans és csapata sem szeretne kimaradni a hype-ból. A Fifty Shades of Black sok tekintetben a paródiák szokásos humorát szállítja, de ettől függetlenül meglepően sokszor sikerült felnevetnem az előzetesen - bár kétlem, hogy egy egész estés alkotás volumenében is képes lenne ugyanennyi poént szállítani a film.

Captain America: Civil War

Meglehetősen visszafogott előzetessel mutatkozott be a Marvel első számú 2016-os filmje, habár a Gods of Egypt múlt heti traileréből kiindulva talán nem is baj, hogy nem pakolták tele félkész moneyshotokkal. A Russo-testvérek tavaly már bizonyítottak, úgyhogy részemről töretlen a bizalom, hogy egy ilyen fél-Avengers sztorival is meg tudnak majd birkózni, és a látottak egyelőre semmilyen mértékben nem cáfolják ezt. Avagy továbbra is minden jel arra mutat, hogy a Civil War újra mozgásba lökheti a Marvel kissé döcögő és beszürkülő szekerét.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr128106098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása