A (sz)ex az oka mindennek / Sleeping with Other People (2015)
2015. szeptember 10. írta: Gaben No.1

A (sz)ex az oka mindennek / Sleeping with Other People (2015)

sleeping-with-other-people-movie.jpgMost komolyan, ki a fene adja ezeket a magyar címeket? Tudom már mindenki rugózott ezen egy sort (még Dani is fűzött pár szót a jelenséghez), de az utóbbi időkben mintha az egész nagyon elharapózott volna. Azt már rég megszokhattuk, ha valami vígjáték, akkor abból automatikusan valami szójáték lesz, de újabban (konkrétan a Hogyan rohanj a veszTEDbe óta) megjelentek a fájóan kínosan stilizált magyar címek (BeSZERvezve), amiken már állítom, hogy a kitalálójuk sem röhög egy ideje. Nah, jöjjön az A (sz)ex az oka mindennek!

Laney (Alison Brie) és Jake (Jason Sudeikis) az egyetemi koleszban egymással vesztik el szüzességüket, majd az újabb találkozásra csak hosszú évekkel később kerül sor. Az eltelt időben Laney szerelem-, míg Jake szexfüggő lett. A véletlen találkozásból barátság kovácsolódik és segítenek egymásnak jobb mederbe terelgetni életüket. Hú de eredeti...

Jsleeping-with-other-people.jpgól van. Én tisztában vagyok azzal, hogy ezt a történetet már,alsó hangon is százszor láttuk. Nem is vártam semmit az egésztől. Sőt, úgy voltam vele, hogy már akkor pozitívan csalódom, ha közepes lesz, de itt jön a csavar: ez simán egy tök jó film volt. Gondolom ezek után már sejthető, hogy igen, baromira működik Brie és Sudeikis párosa. Mind a kettő maximálisan azonosulható, szerethető karakter, meg a francba is, átjött a vászonról, hogy élvezték az egész forgatást. Konkrétan Brie majd a teljes játékidőt végigmosolyogja, ami olyan szintű bájt kölcsönöz a karakterének, hogy imádnivaló (kicsit így utólag le is hangol, hogy ez micsoda kuriózumnak számít még az ilyen feelgood vígjátékokban is). Sudeikis meg kapott egy ilyen fura Seth Rogan karaktert, ami így a poénok fő forrása, de teljesen működik a figura. Féltem, hogy túl nagy pöcs lesz, de igazából teljesen benne van a "rendben van" zónában.

Erőteljesen érződik a projekten, hogy a Harry és Sallynek kvázi egy adaptációja, egy ilyen beemelése a mai vígjátékok közé, ergo jönnek a füvezős poénok (komolyan nem értem, hogy ezen mi vicces az amcsiknak), meg a kínos helyzetkomikumok (hál' Istennek csak egy van és az is kibírható). Érdekesség megfigyelni, hogy Natasha Lyonne még a mai napig is ugyanazt a szerepet kapja, mint az Amerikai pitében. Erre a szinkronstúdióban is rájöhettek, mert ugyanaz a nő szinkronizálja most is.

Nyilván önszántából egy férfiember se fog erre beülni, de azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy akinek muszáj, az nem a vesztőhelyre fog menni és még élvezni is fogja ezt a darabot. Amúgy meg egy vicces és aranyos film, amely teljes játékidő alatt szórakoztató, de nem csodálkozom, ha pár hét múlva csak foltokban emlékszik rá mindenki, aki látta.

7/10

A (sz)ex az oka mindennek teljes adatlapja a Magyar Film Adatbázis (Mafab) oldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr697773826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása