ComingSoon - 2015. január 22.
2015. január 20. írta: danialves

ComingSoon - 2015. január 22.

Folytatódik a díjszezon, és a héten már egy friss ötszörös Oscar-jelöltet üdvözölhetünk a premierek között, valamint egy filmet, amely valószínűleg nagyon Oscar-jelölt szeretett volna lenni, de inkább Arany Málna-gyanús lett. Valamint újabb magyar film és a skatulyából kitörni nem tudó Johnny Depp is tiszteletét fogja tenni.
Stephen Hawking életéről egy remek életrajzi filmet készített James Marsh, amelyben mindkét főszereplő rászolgál az Oscar-nominációra. Bővebben kritikánkban.
Gyerekkel és kutyával tényleg mindent el lehet adni? A mozipénztáraknál nemsokára kiderül, de az előzetes alapján ebben az esetben valószínűleg nem fog bejönni a papírforma. Persze, a kislány édes, és az ebet is bevetették cukiságfaktorként. Viszont a történet abszolút hiteltelen, és Jamie Foxx-on és Cameron Diazon nem igazán látszik a kitörő öröm, hogy részesei lehetnek ennek a filmnek, vélhetően csak a csekkfüzetükre gondoltak, amikor aláírták a szerződésüket. Egy bájos, de tökéletesen üres és felejthető alkotásra számítok (FilmBaráth)
Idén már biztosan lesz jó magyar film, a Parkoló ugyanis lassú lejtmenete ellenére is egy színvonalas és profi alkotás. De inkább olvassatok erről kritikánkban!
Jelen pillanatban két lehetőséget látok magam előtt: a Keresztút vagy a Kálváriához (témájában és minőségében) is hasonló remekmű lesz, vagy egy jó szándékú, de erősen élvezhetetlen art film. Az alkotók például (a keresztút 14 stációjának megfelelően) 14 statikus beállításból forgatták le művüket, amely tapasztalataim alapján egyszerre lehet zseniális és borzasztóan unalmas alkotói eszköz is. Ugyanakkor már az előzetes képeiben is van valami egészen magával ragadó, ami azt ígéri, hogy nem egy szokványos filmet fogunk látni. (danialves)
Mortdecai

Én most temettem el teljesen Johnny Depp-et. Alapból egy rendkívül tehetséges színész, de az utóbbi években már csak Wes Anderson-i karaktereket formál meg. Kivétel ez alól a Transzcendens, de finoman szólva az sem sikerült túl jól. Az az érzésem, hogy Depp ma már meg sem válogatja a szerepeit, hanem minden projekthez aláír, amit felkínálnak neki. A Mortdecai ráadásul történet szempontjából is teljesen érdektelen. A legelvakultabb Depp-fanok nyilván imádni fogják, de ha megpróbálok objektív lenni, akkor azt kell mondanom, hogy nem lehet sok jóra számítani. (Power)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr1007080285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása