ComingSoon - 2015. január 1.
2014. december 30. írta: danialves

ComingSoon - 2015. január 1.

Az év első (premier)napja még mindig nem hozza meg a díjszezonos alkotásokat, ugyanakkor egy-két nézésre érdemes darab még így is befut. A karácsony felhozatal utózöngéjeként továbbra is a vígjátékok, romantikus és gyerekfilmek dominálják műsort, de mintha ezek között most több minőségi darab akadna, mint a múlt héten, valamint a Juliette Binoche-rajongókra is nagy boldogság vár.

Büszkeség és bányászélet / Pride

Ennél jobb filmmel nem is kezdődhetne az év: ugyan ez a brit vígjáték nem szolgál forradalmi újdonságokkal, egy szórakoztató és felemelő film. Bővebben kritikánkban.

Barbie: Szuperhős hercegnő / Barbie in Princess Power

 

Szerény véleményem szerint a Barbie: Szuperhős hercegnő lesz az a film, amitől a kislányok egyszerűen megállnak a fejlődésben. A történet szerint Barbie-t (akit itt Karának hívnak és mellékesen hercegnő) megpuszilja egy mágikus pillangó, amitől szupererőre tesz szert, és a továbbiakban Szuper Szikra fedőnév alatt küzd a bűn ellen. What?!!! Ezt vajon hogy bírta összehozni a kreatív stáb? Hát nem tudom, ha legalább jól nézne ki maga az animáció, de nem.... ez egy nagyon alsó kategóriás mesének néz ki, és még finom voltam. (Werewolfrulez)

Apropó szerelem / Words and Pictures

A szavak vagy a képek fontosabbak? Ezt döntse el mindenki maga, ahogyan azt is, hogy Cliwe Owen és Juliette Binoche miatt végignéz-e egy romantikus vígjátékot, amelyben a két főszereplőnek ez a legnagyobb problémája. Két tehetséges, de nem kicsi elkallódott művészt alakítanak a filmben, akik ugyanabban az iskolában tanítanak, azonban ahelyett, hogy annak rendje és módja szerint szépen egymásba habarodnának, inkább totális háborút indítanak egymás ellen a diákok segítségével. A sztori vége nem kétséges, ahogyan az sem, hogy egy jó, de felejthető film vár ránk! (FilmBaráth)

 

Vadregény / Into the Woods

 A Disney újabban rájött, hogy a mesefilmek élőszereplős fantasybe fordítása egészen jövedelmező lehet (ld. Demóna), úgyhogy úgy gondolták, itt az ideje folytatni a vonalat. És melyik klasszikus mese lett következő produkciójuk tárgya? Hát az ÖSSZES. Plusz ha már úgyis minden Disney-mesében vannak dalok, egyenesen James Lapine musicaléhez nyúltak vissza, rendezőnek pedig a műfajban veteránnak számító Rob Marshallt tették meg. Hozzáteszem, az ő műveinek minőségéből kiindulva ez nem éppen a legjobb jel, mint ahogy musicalként és előszereplős Disney-meseként is alapos hátrányból indul nálam ez az alkotás, de aki szereti a hasonló jellegű produkciókat, annak valószínűleg nem fog csalódást okozni. A többiek meg inkább messze kerüljék el. (danialves)

Sils Maria felhői / Clouds of Sils Maria

Kristen Stewart nagyon ki szeretne bújni már Bella bőréből, de eddig ez még nem nagyon sikerült neki. Mostanában azonban egyre inkább kezdi elhitetni magáról, hogy szorult belé némi színészi tehetség, kíváncsian várom, mire képes ebben a filmben, amelyben  olyan kiváló színésznő mellett kell megállnia a helyét, mint Juliette Binoche. A sztori nem túl bonyolult: az idősödő színésznő elvállalja annak a darabnak az anyaszerepét, amelynek köszönhetően 20 évvel ezelőtt nevet szerzett magának a szakmában. Az asszisztensével az Alpokba, Sils Maria hegyei közé utazik próbálni a szöveget. Több díjra is jelölték az alkotást, Juliette Binoche miatt  pedig mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt, jó filmet várok! (FilmBaráth)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr97013943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása