ComingSoon - 2014. december 18.
2014. december 17. írta: danialves

ComingSoon - 2014. december 18.

Ezen a héten sem csökken a premierek száma, és a felhozatal láttán nehéz lesz elhinnünk, hogy karácsony és nem Valentin-nap közeleg, ugyanis mindenki erre a hétre zsúfolta be a romantikus vígjátékait. De valószínűleg a nézőket inkább a Hobbit-trilógia záródarabja fogja érdekelni, illetve amennyiben az sem, egy elég jónak ígérkező argentin vígjátékot is választhatnak, vagy a Vatikáni múzeumot is meglátogathatják.

A hobbit: Az öt sereg csatája / The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Peter Jackson képtelen volt méltó módon befejezni a trilógiát: műve egy zavaros katyvasz, de legalább azt az akciót és látványt tudja szállítani, ami miatt eleve mindenki meg akarta nézni. Bővebben kritikánkban.

Eszeveszett mesék / Relatos salvajes

 

Hatalmas közönség- és fesztiválsikerként érkezik már hozzánk Damián Szifrón filmje (annyira előszeretettel dobálta a promóció Almodóvar nevét, hogy ezt szinte már kötelező tisztáznom), amely egy több szálon futó és több műfajjal zsonglőrködő alkotás kíván lenni. Kétségkívül ambiciózus vállalás, amely legalább annyira könnyen lehet remekmű, mint hatalmas bukás is. Így emiatt mindenképpen adnék neki egy esélyt, még akkor is, ha az előzetes számomra nem feltétlenül adta át, mi váltotta ki a rengeteg pozitív reakciót. (danialves)

Szexterápia / The Little Death

Tekintettel arra, hogy az amerikaiak júliusban képtelenek voltak a Cameron Diaz-féle Szexvideóval egy vicces, életszagú, cinikus, és nem utolsó sorban aktuális filmet készíteni a szexről, és az ettől gyakorlatilag leválaszthatatlan párkapcsolatokról (hagyjuk most a pornófilmeket), ezúttal az ausztrálokon a világ szeme, hogy megmutassák, mire képesek ebben az ingoványos témában. Az előzetes alapján igencsak bizakodó vagyok, ebből még könnyen kisülhet valami igazán egyedi produkció is! (Werewolfrulez)

Válás francia módra / L'ex de ma vie

 Ez a hónap sem maradhat francia romantikus vígjáték nélkül, amely valószínűleg romantikus és vicces sem lesz, de legalább franciának biztosan francia. A válófélben lévő házasok romantikus szituációba varázsolása annyira erőltetett szituáció, hogy az előzetes a legtöbb energiát ennek a felállásnak az alapozására fordítja. De itt a bajt nem is a 110%-os bizonyossággal kiszámítható egymásra találás jelenti, hanem a tálalás, amely első látásra a legkevésbé sem tartogat bármit, ami miatt érdemes lenne megnézni az alkotást. (danialves)

Zűrös olasz esküvő / Un matrimonio da favola

 A különböző családi ünnepek (elsősorban esküvők) és a nemzeti sztereotípiák nagyjából a Bazi nagy görög lagzi óta adják a romantikus komédiák jelentős részének a gerincét. És jellemzően ezek azok a filmek, ahol a nagybetűs Kavaráson és Bonyodalmon kívül a forgatókönyvíróknak egyetlen épkézláb ötletük sincs. Itt is ez a helyzet: a karaktereket és egymáshoz való viszonyukat az előzetes többszöri megnézése után sem könnyű megjegyezni, de ez legalább kellően lefoglal, ha már humort és értelmes sztorit hiába keresünk a produkcióban. Igaz, valószínűleg nem is ezek, hanem Osvárt Andrea szerepeltetése miatt jutott el hazánkba a film. (danialves)

Vatikáni múzeum 3D / The Vatican Museums 3D

 A forgalmazó Pannónia Entertainmentnek nem ez az első múzeumlátogatásos dokumentumfilmje, az érdeklődők már szeptemberben is láthattak egy hasonló alkotást, akkor a British Museum-ból. Az egy dolog, hogy nekem soha nem sikerült megértenem, az ilyen produkcióknak mi az értelme (elvégre a múzeumok pont azért vannak, hogy ott élőben lássa az ember a műalkotásokat, a saját tempója és érdeklődése szerint), de ráadásul a Vatikáni múzeum tárlata messze nem járható be szűk másfél óra alatt. Persze azoknak, akik nem tudnak eljutni Rómába, és/vagy gyűlölik a tömeget, tökéletes ez az alkotás, de egyébként nem látom sok létjogosultságát. (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr216982657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása