ComingSoon - 2014. november 20.
2014. november 18. írta: danialves

ComingSoon - 2014. november 20.

Erről a hétről Az éhezők viadalának legújabb felvonása takarította el a komolyabb ambícióval rendelkező vetélytársakat, így csak néhány európai film próbál valamifajta ál-konkurenciát jelenteni. Úgyhogy akik nem rajonganak Katniss Everdeenért, vagy éppen hallgatnak ránk, azokra sok izgalom nem vár most csütörtöktől. Még szerencse, hogy a múlt heti adagból még mindig lehet válogatni.

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1.rész / The Hunger Games: Mockingjay - Part 1

Ha van kizárólag a pénz miatt készített film, akkor ez az: a nagy sikerű franchise legújabb darabja annyira felesleges, hogy szinte látni, ahogyan kilopja a zsebünkből egy mozijegy árát. Bővebben kritikánkban.

Gibraltár  / Gibraltar

Hiába készült igaz történet alapján, borzasztóan túlbonyolított és egyáltalán nem életszerű alkotás lett a Gibraltár. Erről és még sok másról kritikánkban olvashattok.

Tir - A kamionsofőr / Tir

Az olasz-horvát Tir nagyon aktuális film lesz nekünk, magyarok számára. Az a nemzet, amelynek rengeteg diplomása jelen pillanatban is külföldön mosogat vagy hajón szolgál fel magyar viszonylatban kiemelkedő, nemzetközi szinten átlagosnak számító fizetésért, szerintem tökéletesen át tudja érezni a tanárból kényszerűségből kamionsofőrré avanzsált Branko drámáját. Nem tudom, a film készítői mennyire tudják majd kimaxolni a témában rejlő lehetőségeket, de remélem, kellemes meglepetésben lesz részünk. A mozi egy olyan karakter köré építi a történetét, aki más filmekben csak mellékszereplő lehetne. Soktonnás kasztniban raboskodó, a családjával jórészt csak telefonon érintkező ember: ilyen egy tipikus kamionsofőr. Nekem van ilyen ismerősöm... nektek is? (Werewolfrulez)

 Barátok, szerelmek, barbecue / Barbecue

Ennek a filmnek a magyar címénél már csak ez az előzetesen bemutatott röpke egy perce volt jellegtelenebb. Valószínűleg nem véletlenül mertek csak ennyi mutatni, de még így is a bőség zavarában szenvedek, hogy a humortalanság, a bántóan sablonos műkonfliktus, vagy a teljességgel kézenfekvő gasztro-vonatkozás volt a fájdalmasabb. Szerintem mindenki jobban jár, ha hozzam hasonlóan nem töri össze a francia filmgyártásba vetett hitét ilyen borzadályokkal. (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr326911283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása