Tini Nindzsa Teknőcök / Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)
2014. augusztus 27. írta: !Márk!

Tini Nindzsa Teknőcök / Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

tmnt.jpgSokan szitkozódnak, ha a B-kategóriás popcornmozikra gondolnak, leginkább a bárgyúságuk és az egyszerűségük miatt. A Tini Nindzsa Teknőcök azonban tanúsítványt ad nekünk arról, hogy aki ilyen fába vágja a fejszéjét, annak sincs éppenséggel egyszerű dolga. Jonathan Liebesman-nek sikerült még egy szimplának tűnő feladatot is elrontania.

Az egyre nagyobb teret hódító Fürgeláb Klán legnagyobb vágya, hogy leigázhassa New York City-t. A bűnszervezet dolgát azonban négy igazságosztó óriáshüllő nehezíti meg, akik a nyilvánosság előtt nem mutatkozhatnak. Az egyik akció során viszont kénytelenek megismerkedni az ambíciózus újságírónővel (Megan Fox), aki épp egy nagy sztorira vadászik.

Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-April-ONeil1.jpgSzeretném legelőször leszögezni azt, hogy Liebesman filmje erősen önreflektív stílusú. Nem akar önmagán túlmutatni, a humorvilágba pedig nem kevés irónia is szorult. És ami a legnagyobb szégyen, hogy ennek ellenére képtelen egy harmonikus egészként működni a film. Vizuálisan egész színvonalas, a 3D sem rossz, a probléma forrása a történetben és a forgatókönyvben keresendő. Hiába a sok akció, a teljes film izgalommentesen csordogál. Mindent előre lehet tudni, abszolút nincs tétjük a jeleneteknek. Az újságírói szálból is sokkal többet ki lehetett volna hozni, de végtelenül lecsupaszított, szájbarágós lett a végeredmény. Szinte belegravírozzák az ember agyába, hogy éppen mi történik.

A színészekről túl sok szót nem fogok ejteni, Megan Fox tehetsége kimerül az üveges tekintettel való bámulásban, William Fichtner-t pedig kifejezetten sajnálom, hogy ilyen filmekben kell mellékszerepeket vállalnia a Szökés-ben látottakhoz képest. A teknőcök között megvan az összhang, a maguk módján szórakoztatóak is, de nagyon kevesek ahhoz, hogy eladjanak egy több, mint másfél órás agypusztítást.

A legnagyobb baj az, hogy a Tini Nindzsa Teknőcök még az alapvetően sem túl magas elvárásoknak sem tud igazán megfelelni. Meg lehet nézni, de fárasztó darab. A gyerekek viszont imádni fogják.

5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr566639615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.21. 11:40:14

Közel sem akkora gyalázat a gyerekkoromon,mint Bay TF filmjei...
Ami tetszett, hogy próbáltak különböző tekiket csinálni, nem csak a szemkötőjük színe más.
Ami nem, hogy Zúzó egy vasember/TF hibrid lett.
A film maga egy közepes popcornmozi, nem olyan rossz, mint a híre, nem is kellett volna eddig várnom vele.
Az emberi szereplők fölöslegesek szokás szerint, nem is értem minek bele mostanra.
süti beállítások módosítása