10 szar(nak tartott) színész, aki már egyszer ránk cáfolt
2014. augusztus 01. írta: danialves

10 szar(nak tartott) színész, aki már egyszer ránk cáfolt

Oldalakon keresztül sorolhatnám azokat a neveket, akik a filmrajongók körében nagyjából konszenzus övez, mint tehetségtelen színészt. Nem célom most kielemezni, ez kinél mennyire jogos, azonban sok esetben ezek az emberek maguk is rácáfoltak a velük kapcsolatos sztereotípiákra. Sajnos sok esetben ezek a filmek messze elkerülték a nézők figyelmét, vagy éppen hamar kihullottak az emlékezetükből, éppen ezért itt az idő, felhívjam a figyelmet 10 olyan alkotásra, amelyekben szar színészek játszanak - méghozzá jól.

Shia LaBeouf - FékezhetetlenLawless.jpg

Mit is mondhatnék egy színészről, akinek a neve már egy külön igévé intézményesült? Shia köztársasági elnököket is megszégyenítő plágiumbotrányával sem tudott olyan hírhedtté válni, mint előtte filmeken keresztül visszatérő dadogásával és "no-no-no"-zásával. Azonban ő nem csak azzal szerzett örömöt a filmszeretőknek, hogy nem tért vissza a Transformers negyedik felvonására, hanem hogy az említett gengszterfilmben fel tudott nőni színészóriás kollégái mellé. Ki tudja, inspiráló környezetben ebből a srácból még lehetett is volna valaki.

Ryan Reynolds - 9 - A szám hatalmathe_nines_0051.jpg

Ryan Reynolds valószínűleg nem az első, és nem is az utolsó a férfi színészek között, aki buta, ámde átható tekintetével és six pack-jével kapja sorban az ennél sokkal nagyobb kvalitásokat nem is igénylő szerepeket. Persze ilyenkor illik rögtön rávágni a Buried-et, amely egyszereplős filmként komoly kihívásokat elé állította, de én inkább egy olyan darabra hívnám fel a figyelmet, amelyben sokkal inkább bizonyságot adott tehetségéről. Az említett műben rögtön 3 különböző karaktert is remekül játszik el, miközben valószínűleg sokan azt sem gondoltuk volna, hogy legalább egyet el tud tisztességesen. Hozzátéve ehhez azt, hogy Nicolas Cage-et megszégyenítő magabiztossággal nyúl bele a létező legnagyobb filmnek csúfolt foshalmazokba, nem zárom ki, hogy amint az ízlése is kifejlődik, ő lehet a következő Matthew McConaughey.

Kate Beckinsale - A Cate McCall-perA-Cate-McCa14ll-per-14.jpg

Nem tartom meglepőnek, hogy listám egyetlen női versenyzője következik. Színésznőnek lenni nem egy egyszerű dolog: egy hölgyet ugyanis vagy biodíszletként használnak, vagy ha erre alkalmatlan, esélye sincs bekerülni mainstream produkcióba, legyen akármilyen tehetséges is (ld. Tilda Swinton). Kate Beckinsale-t valószínűleg mindenki az első kategóriába sorolná, amelyben nem kis részben játszik közre az a tény, hogy rendező férjétől is komoly hátszelet kap. (Ennek köszönhetően szentségteleníthet meg például egészen kultikus jeleneteket.) Azonban első filmszerepében, ahol nem csak nyitott szájjal lőnie kellett, rögtön kiderült, hogy több is van benne. Cate McCall ugyan nem a legegyedibb vagy legkomplexebb karakter a filmtörténelemben, azonban Beckinsale rajta keresztül emberi érzelmek olyan skáláját járta be, amelyet korábban pályafutása során talán összesen nem sikerült. De természetesen a film a kutyát sem érdekelte.

Keanu Reeves - Kamera által homályosana_scanner_darkly01.jpg

A Mátrix főszereplője számára a sztárság tiszavirág-életűnek bizonyult, eleve a trilógia során sem volt teljesen meggyőző, utána pedig már teljesen sikertelenül próbálta felküzdeni magát hasonló szintű produkciókba. Azonban Richar Linklater művében még ha nem is ért fel sziporkázó kollégáihoz (Harrelson, Downey Jr.), közel hasonló szinten tudta hozni a főszerepet.

Adam Sandler - Kótyagos szerelempunchdrunklove.jpg

2014-re eljutottunk oda, hogy Adam Sandler neve egy filmplakáton leginkább az "Ezt semmiképpen ne nézd meg!" szókapcsolatra fordítódik le a világ összes nyelvén, de nem csak azt kockáztatom meg, hogy egykor volt jó alakítása vígjátékban, hanem bizony még drámában is. Ő ugyan soha nem jutott jimcarrey-i magasságokba ilyen téren, de ebben a könnyed PTA-darabban egy egészen hiteles és komolyan vehető performanszt tett le az asztalra.

Will Smith - Hét életSeven-Pounds.jpg

Smithről újabban legkevésbé sem hatalmas alakításai ugranak be, hanem tehetségtelen utódainak undorító erőltetése, és hogy már egy Emmerich-féle ember igénytelensége mellett is túlárazottak a szolgálatai. Szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor próbálta meg NEM a nagydumás feka srácot eljátszani, ezek közül pedig talán a legjobb és leghatásosabb próbálkozás a Hét élet volt. Becsüljük meg, már csak azért is, mert ekkora arc és fizetési igények mellett aligha fog néhány felejthető blockbusteren kívül bármit is letenni az asztalra a jövőben.

Paul Walker - HoursPaul-Walker-Hours.jpg

A nemrégiben elhunyt sztár valószínűleg maga is tisztában volt, hogy soha nem jut az Oscar-kategória közelébe, éppen ezért többnyire minimális erőfeszítés igénylő B-akciófilmekben igyekezett rendre feltűnni. Az már csak a véletlenek közjátéka, hogy ezek közül az egyik idővel egy hatalmas franchise-zá nőtte ki magát, és ezzel őt magát is a sztárságig repítette, azonban így legalább kipróbálhatta magát más műfajokban is. Ugyan a Katrina-hurrikán idején játszódó dráma ugyanúgy hozta a középszerű színvonalat, viszont Walker egy igazi one-man-showként mutathatta meg, hogy nem csak vezetni meg lőni tud.

Ashton Kutcher - Pillangó-hatásthe_butterfly_effect02.jpg

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy Kutcher élete legnagyobb teljesítményeként minden bizonnyal Demi Moore megdöntését fogják számon tartani. De hiába tett le színészként alig valamit az asztalra, 10 éve sikerült beletrafálnia minden idők egyik legjobb thrillerének főszerepébe, ezen felül pedig még tisztességesen is eljátszani azt. Persze ha ehelyett az ember horribilis összegeket is felvehet egy szitkomban, az hamar kiöli belőle az ambíciót.

Sam Worthington - Az adósságthe debt.jpg

Sam Worthington valószínűleg annak köszönheti a hírnevet, hogy az Avatar akkor is bombasiker lett volna, ha éppenséggel én játszom el a főszerepet, így aztán James Cameron minden bizonnyal egy tisztességes színész (na meg forgatókönyv...) árából gazdálkodott ki még pár effektet. És hiába jutott ki Sam-nek utána is a szuperprodukciókból, néhány év alatt egészen a Sabotage-szintű B-filmekig építette le magát. Egyenesen lefelé ívelő csillagának egyetlen töréspontja volt: Az adósság kapcsán talán őt magát is meg lepte, hogy nem egy puszta lövöldözős kémfilmről van szó, de ha már így alakult, sikeresen felnőtt a feladathoz.

Vin Diesel - The Iron Giantiron-giant-film-2.jpg

Vin Diesel karakteres ember: rendre karakteres hangjáról és karakteresen semmitmondó arckifejezéséről ismerhetik fel azok, akik a Halálos iramban- vagy Riddick-szériát követik. De annak megoldására, hogy mihez kezdjünk egy mimikára képtelen, ugyanakkor remek orgánumú színésszel, már 15 éve is adott volt a válasz: sokan talán nem is tudják, hogy Brad Bird klasszikus rajzfilmjében ő kölcsönözhette a hangját a címszereplőnek, ez a felosztás pedig valóban működőképesnek bizonyult. Ennél már csak az jobb, hogy az elmélet helytállóságát nemsokára ellenőrizhetjük is A galaxis őrzőiben.

Innentől kezdve pedig átadom a szót, jöjjenek azok a szar színészek, akik titeket győztek meg egy-egy produkcióban.

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr486534349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.01. 12:31:46

Ezek közül sája,meg adamszendler, meg astonkutcser engem MÉG egyszer se győzött meg semmivel.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.08.01. 12:43:58

Ez a lista fordítva még érdekesebb lenne :)

Dr_utcai_arcos 2014.08.01. 12:52:46

Hátö, ööö,öööö. Most ennél több nem jut az eszembe...

Dr_utcai_arcos 2014.08.01. 12:54:06

Mondjuk Smith-től a Boldogság nyomában c. szar ugrik be így elsőre, de biztos az én ízlésemmel vannak gondok. (Néha, de nem mindig ám! )

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.01. 13:18:48

@lisztes: Mármint, hogy Vin Diesellel kezdődik? :P

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.08.01. 13:23:38

@danialves: Mármint hogy 10 jónak tartott színész, aki már egyszer ránk cáfolt... Jöhetnének a szar alakítások jó színészektől.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.01. 13:30:59

@lisztes: Hát, hajrá :D
Az azért nálam nem ennyire egyszerű, még a legnagyobbaknak is sikerült belenyúlni bőven rossz alakításokba, ráadásul ott még az is belejátszik, hogy a film/karakter volt szar, azzal meg a legjobbak sem tudnak mit kezdeni.
Arról meg nem is beszélve, hogy ahhoz a szar filmekkel kéne többnyire képben lenni, nem a jókkal. De kíváncsi lennék, milyen jelöltjeid lennének, nekem most így hirtelen egy sem ugrik be.

nandras01 2014.08.01. 13:38:51

azért vin diesel a "védd magad"- ban nem volt annyira rossz.
sőt...

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.01. 13:43:41

Sandler az Üres városban is maradandót alkotott, de ezen és a Kótyagos szerelmen kívül mindig ezt a "rokonszenves" kis tojásfejű fickót hozza.

Gaben No.1 2014.08.01. 14:41:13

A fékezhetetlenben Shia pont, hogy ugyanazt az idegesítő görcsöt hozta, mint bárhol, és a Pillangó-hatás meg szerintem csak annyit bizonyít, hogy Kutchernek van jó filmje is. A többivel kb egyetértek.

FilmBaráth 2014.08.01. 14:48:19

Vin Diesel-ben sokkal több van, mint az alfahím figura, és ezt egyáltalán nem azért mondom, mert egyetlen húgom kedvencéről van szó, valóban így gondolom:-)
Shia LaBoeuf-nek semmi keresnivalója nem volt (a pénzen kívül)a Fékezhetetlenben, fájóan gyengus alakítást nyújtott kiváló kollégái mellett.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2014.08.01. 15:03:49

Kutcher nagyon jó a Szerelem sokadik látásra című filmben, Amanda Peet-tel nagyon egy hullámhosszon vannak (kb. mint Jennifer Aniston vs bárki). Jó film, korrekt párossal, pedig nagyon nem kenyerem a romantikus (vígjáték) műfaj.

Will Smith meg nem is értem, hogy kerül egy ilyen listára, teljesen jó színész (A boldogság nyomában, Ali stb.).

kabelbarat (törölt) 2014.08.01. 20:44:19

Basszus!
Matthew Mcconaugheyt lehagytátok erről a listáról?
A Dallas Buyers' Club hatalmas meglepetés volt tőle.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.01. 20:47:13

@kabelbarat: A Lincoln Lawyer, a Killer Joe, a Mud, a Wolf of Wall Street és a True Detective után nekem akkora meglepetés nem volt. ;)

WhyCantITouchIt? 2014.08.01. 20:53:04

@kabelbarat: Azért a Lincoln Lawyer, Killer Joe, Mud után egyáltalán nem volt akkora meglepetés az, hogy Mcconaughey színészkedni is tud.:P

kézműves étcsokimikulás 2014.08.01. 21:12:41

vin diesel jol hozza egyreszt az alfahimet,masreszt tud "jatszani" is-vedd magad,brokerarcok-ha akar...
will smithtol a legenda vagyok,a hanckok,en a robot egyaltalan nem szamit rossznak,szerintem...

Bruse · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.08.01. 21:19:36

Csányi Sándor a Kontrollból talán még idevág :D

Globetrotter2014 2014.08.01. 21:24:04

Keanu reeves mint tehetségtelen szinész? Ezért ez picit meredek kijelentés. És pont a Scanner Darkly? Mondjuk nem erőltette meg magát művészfilmekkel, de volt pár film amit elég jól elvitt.

Kutcher esetében nem annyira szinészi kvalitásainak hiányával lenne gond, mint inkább a hülyén választott filmjeivel. A Burryerfly Effectben nem ő ütött igazán, hanem a történet, de sok jól sikerült filje nem volt azóta...

Reynolds fő gondja viszont az hogy túl ygakran teszik igai szinészek mellé. AZ RIPDben annyival jobb Bridges, de még az erősen visszavett Bacon is.

Will SMith és Shia Labeof szinészi képességeihez viszont sosem fért kétsség, legfeljebb néha rossz napot fogtak ki.

pamut 2014.08.01. 21:24:27

Én értem, hpgy ízlések meg pofonok, stb., de azért eléggé katyvasztnak tűnik ez a lista, mintha a címhez gereblyézted volna össze a neveket. A legtöbb név nekem halivúdi tucatsztárocska, akiket a véletlen néha feljebb dobott mint a saját szintjük, de magukat meghaladni azért nem voltak képesek.
Kivétel Keanu Reeves és Will Smitht, akik azért A kategóráis sztárok, akik hozzák is az elvárható minőséget, és minden megbicsaklásukkal (kivétel nélkül minden nagy sztárnak voltak-vannak rossz és bukó filmjeik, szóval ez önmagában nem jelenti egy karrier végét) együtt is ott vannak a toppon (oké, Reeves karrierje valóban kezd menthetetlenül lekonyulni, de még visszatérhet, pl. John Travolta is a semmiből jött vissza annak idején).
Aki viszont valóban kötelezően egy ilyen listán kellene hogy szerepeljen az valóban Matthew Mcconaughey, bár nekem már kicsit néha túl sok amit újabban művel, de tény hogy üresfejű szépfiúból komoly színésszé küzdötte fel magát.

A munka hőse, minden kommunista őse (törölt) 2014.08.01. 21:25:40

kedves danialves,
azért köszönjük, hogy nem te játszottál az avatar-ban :D

amúgy smith abban a hajléktalanos-nem-adom-fel filmben is ütős volt, bár a fia már ott is simán lejátszotta /pursuit to happiness volt a címe, asszem/

az a kigyúrt kommandós gyerek a transformerből nincs itt azzal a chippendale-es szerepével /magic mike, talán.../

A munka hőse, minden kommunista őse (törölt) 2014.08.01. 21:27:18

@ZF2: shia háromszor is rossz napot fogott ki ugyanazzal a hülyegyerek szereppel :D

johevi 2014.08.01. 21:29:42

Kevin Costner - Tökéletes világ
Minden filmje ( Több mint testőr, Madonnával az ágyban, RobinHood, Waterworld stb ) egy nyálas fostalicsak, aztán jött Clint Eastwood és adott neki egy olyan szerepet, amiben lejátszik mindenkit.

elgigante70 2014.08.01. 21:47:43

tom cruise, eyes wide shut?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.01. 21:55:44

@kézműves étcsokinyuszi: Smithnek vannak olyan filmszerepei, ahol nagyon nem ezt a nagydumás feka típuskaraktert kellett volna előadnia, az Én, a robot az egyik ilyen. Ahol passzol a filmbe, ott nem is rossz ez (Men in Black), de az Én, a robotnál én egyáltalán nem éreztem így.

@Bruse: Ez jó, egyáltalán nem is gondolkodtam magyarokban. Bár azért Csányi is tipikusan az a határeset, aki nem lenne szar színész, csak hihetetlen érzékkel választja ki a rossz filmeket. (Hozzáteszem, amilyen a magyar filmgyártás volt az utóbbi időben, ez nem volt azért annyira nagy kunszt.)

@ZF2: Hát nézd, ha szerinted Labeouf színészi képességeihez nem fér kétség, akkor megértem, hogy meredek ez a kijelentés Reeves kapcsán, de ebben azt hiszem, nem fogunk zöldágra vergődni. :P

@pamut: Lehet, hogy csak nekem nem jött át a kommented mögött lévő triviális elgondolás, de mégis mihez kellett volna gereblyéznem a színészeket, ha nem a címben megjelölt témához?

Amúgy mielőtt még kétszáz másik ember leírná Matthew McConaugheyt, szeretném jelezni, hogy a lista címe nem az, hogy "Színészek, akik egy csomó ideig ótvar fos filmekben játszottak, de 3 éve sorban hozzák a remekebbnél remekebb alakításokat." McConaughey egyáltalán nem szar(nak) tartott színész, és ezt nem egyszer bizonyította már.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.01. 22:04:08

@johevi: Bevallom, az említett filmjét még nem láttam, de ettől függetlenül Costnert én nem tartom kifejezetten rossz színésznek, a nyál mellett azért hozott egy-két jó alakítást. A Mr. Brooksban pl. szerintem egyenesen zseniális, az megvolt?

@elgigante70: Tom Cruise-on erősen gondolkodtam, de azért nála lehet sorolni bőven a jó alakításokat, pl. én kapásból a Magnoliát hoznám fel vagy a Collateralt. Meg igazából amiben nem volt túl kiemelkedő (Különvélemény, Feledés), ott sem volt rossz.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2014.08.01. 22:12:18

@lisztes: Nézd meg mire kaptak Arany Málnát az Oscar-díjas színészek :)

Mr. Maki 2014.08.01. 22:15:16

@Powerful900:

Ures varos qrva jo film es Sandler oriasit alakit benne. \m/

pamut 2014.08.01. 22:33:53

@danialves: ööö, izé :) Lehet egy jónak tűnő címhez írni cikket, ami vagy sikerül, vagy nem, és lehet egy jó cikket megcímezni. Az előbbi egy mesterséges, visszafordított folyamat, utóbbi a természetes. Az írók sem címhez írnak könyvet, hanem fordítva (kivéve persze a megrendelésre készülő alibi-könyvek). Az se zavarjon meg hogy a bulvárújságírás 99%-a a cím kitalálásáig jut el, aztán maga cikk már csak egy kényszeres alibitartalom-felöltés a cím alá. Rengeteg ilyen cikket találsz, azokat csak a klikk érdekli, ezért csak a címük fontos nekik, de azért alapvetően nem ezekből kéne kiindulni amikor az ember írni akar egy cikket.

Mindegy, túl van ez beszélve, nem érzem a koherenciát ebben a posztban, a cikk címe úgy-ahogy összekötné a felsorolt színészeket, de igazából az sem, nagyon vegyes ez a lista, szétesőnek, erőltettetnek érzem az egészet, mintha - ahogy írtam - csak a cím alá lenne írva valami, nem pedig egy igazi ötlet kidolgozása lenne. Azért sebaj, nem nagy ügy, szép estét :)

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.01. 22:47:59

@danialves: Ezt a Tom Cruise utálatot csak én nem értem? Nem azt mondom, hogy egy kimagasló színész, sőt ripacskodásai is vannak, de azért csak egy húzónévnek számít és általában jól választ szerepeket. Pl.: A holnap határa, Jack Reacher, Feledés, Mission: Impossible, Az utolsó szamuráj, Különvélemény stb. Ezekben szerintem teljesen jól hozza a rászabott figurákat.

Nyílméregbéka 2014.08.01. 22:53:01

Csak Will Smith nem illik erre a listára, mert őt senki nem tartja szar színésznek, és több remek alakítása is volt, úgy mint az Ali (oscar jelölés), Hancock, Boldogság nyomában (újabb oscar jelölés), Hét élet, Téli mese...

kvadrillio 2014.08.01. 23:00:06

jaHHH.... ezek télleg szarok.

kvadrillio 2014.08.01. 23:02:55

...viszont a Jim szerint a világ c. sorozaton halálra tudom magam röhögni...:o) főleg Jim marha jó benne ! :) ez a második sorozat, amit szivesen nézek a dr House után....

kvadrillio 2014.08.01. 23:11:18

@kvadrillio: JIM BELUSHI SOKKAL ZSENIÁLISABB SZÍNÉSZ SZERINTEM, MINT AKIK ÉVEK ÓTA AZ OSCAR-GÁLÁKON NYÜZSÖGNEK ÉS OSZTOGATJÁK EGYMÁSNAK A SZOBROCSKÁIKAT !!!!! de háááát tuggyuk kik is ők....ugye :O)))))

Advanced Flight 2014.08.01. 23:15:38

Vicces, hogy két olyan "színész" is van a listán, akiknek a filmjeit elvből nem nézem meg (Will Smith, Adam Sandler)

Saját példának: Sarah Michelle Gellar jó volt a Kegyetlen játékokban. (ha ő egyébként is jó színésznőnek számít, akkor pardon)

vanek ur 2014.08.01. 23:33:57

Az a baj ezzel a listával, hogy rengeteg olyan színész van, akiről egészen addig nem hiszed el, mire képesek, amíg nem kapnak egy tisztességes forgatókönyvet egy jó rendezővel (meg kell hozzá egy bátor ember, aki eáosztja a szerepet).
Úgy őszintén: a Mork&Mindy és a Jó reggelt, Vietnam után kinézted volna Robin Williamsből a Holt költők társaságát? (Na jó, volt ott közben egy Moszkva a Hudson folyó partján...) Vagy ha a Holt költőkről sem hallottál, a '90-es évek eleji tevékenysége után a Good Will Huntingot?
A Truman show főszerepét rá merted volna osztani Jim Carrey-re? (Peter Weir már a második humorzsákból hozta ki a drámai színészt.)
Tom Hanks a Philadelphia előtt szinte csak vígjátéki szerepeket játszott: próbált lenni Pierre Richard felemás cipőben, lejátszani a kutyát a vászonról, felnőtt testbe zárt kisgyerek. Aztán jött az AIDSes ügyvéd, majd Forrest Gump, és Tom Hanks "komoly" színész lett.
Vagy ott van John Travolta, aki a Ponyvaregényben tudta talán először megmutatni, hogy nem csak szépfiúszerepekre jó.
Hogy női példát is mondjak: Sharon Stone-ról szerintem még ma is sokaknak az Elemi ösztön ágyjelenetei vagy a Specialista zuhanyzós részei ugranak be. Meg volt még Renőrakadémia 4., Emlékmás, Gyorsabb a halálnál, stb. Aztán 1998-ban az Óriás c. filmben egy gyógyíthatatlan beteg gyerek anyját alakította - az akkori kritikák szerint ekkor derült ki, hogy Sharon ruhában is tud játszani - nem is akárhogy.
És egy fordított példa: Leslie Nielsent itthon mindenki a Csupasz pisztoly szerű filmek bolondos hőseként ismeri. Pedig a '80-as évek elejéig csak komoly, drámai szerepeket játszott. Ha léd kerül egy korai filmje, el se hiszed, hogy őt látod.
Visszatérve az eredeti gondolatra: bárkit érhet az a szerencse, hogy egyszer ráosztanak egy olyan szerepet, ami nem az ő skatulyája, és egy jó rendező kihozza az illetőből a maximumot - és máris megvan a kellemes csalódás.

Razzul 2014.08.01. 23:44:42

@vanek ur: Az a baj az érveléseddel, hogy az általad példaként felhozott rossz filmek mind jók és a színészek is jól játszanak benne. Jim Carrey pedig a Truman Show előtt is bizonyította már valamennyire, hogy nem csak egy bohóc.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.01. 23:59:16

@pamut: Még mindig teljesen meg vagyok lőve, hogy mégis mire kéne egy ilyen írást felfűznöm, ha nem egy előre kitalált tematikára. Elkezdek random írogatni Sandlerről, Reynoldsról stb., és egyszer csak rájövök, hogy "jé, pont összejött 10 olyan szarnak tartott színész, akinek volt egy jó filmje"?

@vanek ur: Szerintem azért a színészek nem teljesen kiszolgáltatottak, ha valaki ki akar törni a skatulyából, akkor ki tud. Ld. a fent már sokat emlegetett McConaughey, ő is sokáig csak a romkomok szépfiúja volt, aztán elkezdte tudatosan keresni a kihívásokat a szerepeiben. Persze ez azzal járt, hogy a Killer Joe-ban még a kutya nem volt kíváncsi rá, de 3 évvel később már Oscar-díjat kapott, most meg kb. már a legnagyobbak között tartják számon. Szóval szerintem a lehetőség mindenki számára adott, csak meg kell dolgozni érte.

Circus 2014.08.02. 00:05:45

@Razzul: hááát, Jim Carey azért nem sok filmben bizonyított, akadt kifejezetten idegesítő (Cable Guy), a Truman Show-n kívül nincs más tippem sem, ahol SZÍNÉSZ volt igazán...

volt egy nevem még ide a poszt olvasása közben, mostanra meg elfelejtettem, fenébe...

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.02. 00:09:47

@Circus: Csak 98 előttről ér? Mert ha nem, akkor Ember a holdon + Makulátlan elme.

Nyílméregbéka 2014.08.02. 00:32:39

@danialves: Azért azt csak a legnagyobb sztárok tehetik meg, hogy válogatnak a szerepek között, a legtöbben örülnek, ha behívják őket castingra, nem magukon a színészen múlik leginkább a karrierük alakulása, hanem, hogy milyen jó ügynöke van. Nem véletlenül köszönik meg a díjátadókon elsők között nekik a munkájukat a díjátvevő beszédben. Pl. McConagheynek is ügynökváltás után kezdett felívelni a szakmai karriere.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.02. 00:54:05

@Powerful900: Cruise egy szimpla sztár, őt akkor hívják, ha kell egy húzónév egy blockbusterbe, nem azért, mert akkora alakításokat lehet elvárni tőle. Kb. egy reklámarc, egy jólfésült, Colgate-mosolyú pofa, akitől jobban néz ki a világmegmentés. Ezért lehet éppenséggel utálni, én személy szerint nem utálom, de mondjuk nem sorolnám be talán még az 50 legnagyobb kortárs színészbe sem.

@Nyílméregbéka: Szerintem egy ilyen Killer Joe- vagy Mud-jellegű indie-filmet bármikor lehet lőni, nem sok fillérekből dolgozó rendező mondaná azt, amikor odaáll elé egy McConaughey, hogy "kösz, nem".
Persze nem látok bele, de én simán el tudom képzelni, hogy sok szerepet visszautasítanak pénz/érdektelenség/rá nem érés miatt (kb. hetente jön egy ilyen hír, hogy egyik vagy másik színész kiugrott egy filmből, mert ütközik valami más programjával), és a tapasztalat alapján azért elég sokan ki tudják tölteni az életüket évi 3-4 filmmel.
Szóval nekem ez egy kissé misztikus dolog, hogy a színészek a sors kezében vannak, és semmit nem tudnak tenni a saját karrierjükért.

doppeladler 2014.08.02. 01:09:07

Kate Beckinsale egy érdekes eset. Nála mindig olyan érzésem van, hogy ő egy jó színésznő, csak nem akar az lenni.

Szerintem kicsit elcseszte a pályáját. Igéretes angol színésznőből középszerű hollywoodi sztárocska lett.
Én őt először angol filmekben láttam még a 90-es években (Sok hűhó semmiért, Kóklerek, Emma). Aztán nagyrészt ezt a romantikus vonalat folytatta az USÁban is. És ezekben egész jó volt (vagy csak jó filmeket választott?) Gondoltam lesz belőle egy Emma Thompson (jó kis angol színésznő marad, aki néha hollywoodi filmekben is előfordul). Aztán persze nem így lett. Megőrült és jött az Underworld :) (A fenti írással ellentétben ez az akció-horror-scifi vonal Kate Beckinsale-nél egy egészen új irány.) Olyan, mintha megunta volna a színészmesterséget.

Szóval én nem sorolnám a "szar(nak tartott)" csoportba. Ő inkább a "Nicholas Cage" kategória.

gizmo26 2014.08.02. 01:56:12

Aston Kutcher élete legnagyobb teljesítménye az, hogy teherbe ejtette Mila Kunis-t. Amúgy ki a fene az a Demi Moore? Biztos valami őslény a 80-as évekből, mint Bruce Willis.

pamut 2014.08.02. 02:20:26

@danialves: ennyit nem ér az egész, hagyjuk, szia :)

kabelbarat (törölt) 2014.08.02. 07:50:46

@Circus: Jim Carrey tzseniális volt az Egy makulátlan elme örök ragyogásában, és az Ember a Holdonban is.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.08.02. 08:41:09

Kristen Stewart - Mallory szerint a világ ;)

2014.08.02. 10:10:42

@kabelbarat: ...és a 23-as számban. Nekem az a kedvenc Carrey-filmem.

2014.08.02. 10:12:33

Vin Diesel pedig - szerintem - k*vajó volt a Védd magad!-ban.

Boyzndahood 2014.08.02. 10:41:15

Valakinek antipatikus egy színész attól még az nem lesz szar... (pls Shia vagy Will).

S=klogW 2014.08.02. 11:06:13

Drága Danikám!

Mindenekelőtt TE VAGY A SZAR, a szar ember.

Amikor egy nyilvános blogon posztolsz, nem a minden bizonnyal hozzád hasonló bunkó f.sz haverjaidhoz vagy a barátnődnek mondott ribanchoz (mert csak egy ribancnak lehet igénye ilyen bunkó f.szra) beszélsz, te kulturálatlan tahó.

Szép napot, te pöcs!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.02. 11:12:54

@S=klogW: Ez most valami bujtatott önkritika akart lenni részedről, vagy csak simán nem esett le, hogy mondatonként két fasszal szeretnél kulturálatlannak minősíteni másokat? Amúgy mi okozott ekkora feszültséget neked?

Vincze Miklós [grofjardanhazy] · http://24.hu/author/vinczem/ 2014.08.02. 12:41:12

Shia LaBeouf a Nimfomániás mindkét részében olyat tett le az asztalra, ami miatt – szerintem – jár az elismerés.

S=klogW 2014.08.02. 12:42:27

@danialves:

"mondatonként két fasszal szeretnél kulturálatlannak minősíteni"

Amint azt vártam is, látom, az irónia, a gúny felismerése sem erősséged.

A címadásod stílusa okozott - no nem feszültséget - undort.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.02. 13:19:40

@S=klogW: Látom, neked meg a mondatok első felének elolvasása és értelmezése nem az erősséged, ami azért kicsit durva egy kultúrembertől. :D
Mindenesetre akkor tiszta sor, hogy a saját parasztságodon szeretnél élcelődni, csak azt nem tudom akkor most, hogy én hogy jövök itt a képbe.

Azt meg, ha nem bánod, nem hiszem el, hogy két fasz meg egy pöcs iderittyentése után neked bármiféle hasonló jellegű dolog is undort okoz, vagy te egy kommentet is a saját szavaidtól öklendezve szoktál írni?

Reszet Elek 2014.08.02. 13:21:38

Nekem Halle Berry volt ilyesmi. A kis csinoska jobbára fizikai adottságait kamatoztatva jónéhány filmben játszott. Aztán jött a nagy durranás A szörnyek keringője. Én meg csak lepkéztem hogy szinészkedni is tud.

Globetrotter2014 2014.08.02. 14:22:16

@A munka hőse, minden kommunista őse: ami lehetett kihozott belőle.

@danialves: egyik sem egy Reynolds kategória...

Amennyiben csak arról van szó hogy akció sztár, különösebb szinészi megnyilvánulások nélkül, de szeretné felhazsnálni ismertségét pár komolyabb szerepben akkor sokkal inkább ide való:

1. Született július negyedikén. Tom Cruise több hullámban próbélkozott mélyebb/alternatívabb filmekkel (az egyik ilyen volt a Rain Man - 4th July - Far and away, a másik ilyen alteros szériája úgy 99 körül volt).

Aztán a Fight Club, mondjuk Bitt előtte is próbálkozott, de egyrészt a 7 év tibetb ent pl kevesen látták, másrészt a FC-ban meggyőző is volt (míg a 12 Monkeysban inkább csak idegesítő).

Lord Ickenham 2014.08.02. 14:34:48

Szerintem Cruise a Rainman-ben azért volt jó, mert egy felfuvalkodott ficsúrt játszik, és ez nem áll távol a személyiségétől, vagy legalább is, amilyen benyomást kelt. A Pénz színében is ez volt a karaktere.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.02. 14:41:14

@ZF2: Egyik sem egy Reynolds kategória, erről nem is volt szó.

Reeves-t én még nem láttam olyan filmben, ahol egy nehéz karaktert kellett volna eljátszania, és említésre méltóan jól tette volna ezt (leszámítva a posztban szereplő darabot), pedig sok műfajban kipróbálta magát. De sokan még nálam is jobban lehúzzák például a Mátrixban nyújtott teljesítményét.

Amúgy jól értem, hogy szerinted Pitt egy akciósztár, különösebb színészi megnyilvánulások nélkül? :D
Cruise meg már fentebb bőven ki volt vesézve, rá sem igaz ez egyáltalán.

billy reed 2014.08.02. 23:21:08

@danialves:
Az sok mindent elárul egy posztról, ha az írójának kell a legtöbb kommentet írnia...

És én is köszönöm, hogy nem te játszottál az Avatar-ban!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.02. 23:26:06

@billy reed: Világíts meg kérlek, mit árul el? :D

(Ha gond egyébként, akkor legközelebb majd várok 3 napot, és egy 5000 karakteres kommentben válaszolok mindenkinek.)

gizmo26 2014.08.03. 10:47:38

Az Adósság-ot Magyaroroszágon (is) forgatták, és Tompos Kátya is szerepel benne egy kisebb szerepben. Érdekes amúgy, hogy Sam Worthington-t senki sem említette.

mosomacilany 2014.08.06. 15:40:59

Adam Sandlernek a korai időszakában azért voltak jó filmjei - Apafej, Spangol, Kótyagos szerelem, stb.

Will Smith legjobb filmje szerintem egyértelműen a Legenda vagyok (fura, hogy senki se említette vele kapcsolatban :))

Dr_utcai_arcos 2014.08.06. 16:10:05

@mosomacilany: Azt meg se merem említeni, (mert jön ez a nandrás gyerek aztán kioszt), hogy elég erős utalás van a Szárnyas fejvadászra,Spooner ugyan úgy utálja a robotokat, mint ahogy Deckard utálja a replikánsokat amíg mind a kettőjükről kiderül, hogy *spoiler* :D. Az a filmje is elég jól sikerült.

Circus 2014.08.09. 22:56:34

@danialves: meggyőzhető vagyok, jogos...

agika88 2014.08.10. 02:09:04

Én sem értem, miért nagy dolog a 900 éves Demi-t megdönteni egy jóképű(nek mondott), fiatal pasinak. :D

@johevi: sztem a Wyatt Earpben és a Farkasokkal táncolóban is hiteles volt, és egyik se nyálas. :)

Leonce 2014.08.10. 08:41:36

Brad Pitt-12 majom és Thelma és Louise

Razzul 2014.08.10. 11:06:58

@Leonce: Brad Pitt mióta szar(nak tartott) színész?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.08.10. 11:13:28

@agika88: Nem azt írtam, hogy nagy dolog, hanem hogy ez élete teljesítménye. ;)
@Razzul: Én már várom az olyan kommenteket, hogy "Gary Oldman (Ötödik elem)", "Kevin Spacey (Amerikai szépség)", "Daniel Day-Lewis (Vérző olaj)" :D
süti beállítások módosítása