Másodvélemény: Rossz szomszédság / Neighbors (2014)
2014. július 28. írta: !Márk!

Másodvélemény: Rossz szomszédság / Neighbors (2014)


neighbors.pngPárbaj után ismét különbözik a véleményünk Danialvessel, ezúttal az idei év egyik legjobban termelő vígjátéka, a Rossz szomszédság az alany.

Kelly (Rose Byrne) és Mac (Seth Rogen) friss szülőkként próbálják az álomszerű kertvárosi életet élni. A mellettük lévő eladó házat azonban egy tipikus egyetemi diákszövetség vásárolja meg, ezzel pedig pokollá teszik hőseink életét.

Neighbors-movie.jpgRose Bryne-t csapnivaló színésznőnek tartom, Seth Rogen-t pedig valamikor kedvelem, valamikor kevésbé. A gond vele az, hogy csak önmagát tudja eljátszani és sokszor habozás nélkül leszerződik gyengébb produkciókhoz is. Köztük egyáltalán nincs meg a kémia és igazán szurkolni sem tudtam nekik, ugyanis meglehetősen infantilis karakterekről van szó. Fel is merült bennem a kérdés, hogy egy ilyen kretén és komolytalan pár miért vállal gyereket? Az egyetemisták sablonfigurák, a többi mellékszereplő pedig csak szimplán idegesítő.

Nagyon sok az önismétlés a filmben. Több olyan poén és beszolás van, amit a kelleténél többször sütnek el az alkotók. A banális félrefordítások pedig csak tovább rontják az élményt, igaz ez a fordítók hibája és nem a filmé. Azt azért el kell ismerni, hogy a popkulturális utalások elég ütősek és a bulikba elkalauzoló, videoklipszerű jelenetek kifejezetten jó hangulatot kölcsönöznek, aminek szerves részét képzi a soundtrack is.

Hollywood-i vígjáték természetesen nem létezhet a kötelező tanulság és dráma nélkül sem, de ezeket egyrészt félvállról vették a készítők, másrészt nagyon elcsépeltek. Izzadságszagú film a Rossz szomszédság, kevés jól műküdő humoros elemmel és néhány bosszantóan előadott improvizációval. Hiányzik belőle majdnem minden, ami egy emlékezetes komédiához kell. Abszolút kihagyható darab.

5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr536550303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.07.29. 10:30:11

A kölcsönhatás, az nincs meg köztük, nem a kémia.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.07.29. 16:31:53

@Powerful900: Persze vegytan sincs köztük, de az miért is kéne?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.07.31. 16:55:56

Azért azon lehidalok, hogy Apatow filmjeit te nem tartod túlértékeltnek, de itt felrovod kb. az összes olyan hasonlóságot, amelyek miatt azok a filmek túlértékeltek. :D
süti beállítások módosítása