ComingSoon - Mozifilmek áprilisban
2013. március 31. írta: danialves

ComingSoon - Mozifilmek áprilisban

A következő hónap is tartogat számunkra jó néhány premiert, és bár talán valamennyivel kevesebb cím érkezik hozzánk, mint márciusban, az érkező blockbuster-szezon szele már megcsaphat minket. Ennek megfelelően a majdnem egy évet csúszó G. I. Joe folytatástól Tom Cruise új sci-fijén át a Marvel-univerzum első poszt-Avengers alkotásáig szinte minden hétre kapunk egy Morgan Freeman-ben gazdag látványfilmet, és készüljünk fel, ez innentől csak fokozódni fog. Ugyanakkor néhány olyan hosszú idő óta várt mű is eljut végre hazánkba, mint a váratlan sikert arató Eleven testek, illetve Paul Thomas Anderson The Master-je, egyszóval lesz miből válogatnunk.

Április 4.

G. I. Joe: Megtorlás: A történet amúgy rém egyszerű: vannak a The Rock által vezényelt jó fiúk (akikhez csatlakozni fog Bruce Willis is, mert ő nem az a típus, aki kihagy egy ilyen bulit), valamint a csúnya, rossz Kobrák, akik végveszélybe sodorják az USA-t, úgyhogy ideje bevetni mindent: kardokat, fegyvereket, autókat, motorokat, pirotechnikát, és még Channing Tatumot sem ússzuk meg. Ítélet: - Az soha nem véletlen, ha egy film ennyit csúszik. Viszont az előzetes dögösre sikerült, meg amúgy is túl sok drámát láttam mostanában, ideje van egy agyatlan akciófilmnek. Kap tőlem egy esélyt! (FilmBaráth)
- Bele sem merek gondolni, milyen rossz lehet, ha egy újraforgatás kellett ahhoz, hogy a stúdió gyomra is egyáltalán bevegye (danialves)
- A trailer nekem tetszett, kemény rombolásokkal talán ellensúlyozni tudják a forgatókönyv gyengeségeit. (lui1698)
- Ezeket a filmeket nem a zseniális forgatókönyvekért hanem a látványért szeretjük, és abban biztosan nem lesz hiány. Két Tarr Béla közt mindenképpen meg kell nézni. (jacques francois)

 

Támadás a Fehér Ház ellen: Fuqua tud nagyon jó filmeket rendezni, de valahogy az az érzésem, hogy ez nem lesz az. Lehet, hogy az eddigi kritikák és vélemények mondatják ezt velem, de én nem fűzök nagy reményeket hozzá.  Mellesleg a trailerben az a jelenet, amiben egy repülővel támadják a Fehér Házat, szintén okot ad az aggodalomra. Ítélet: - Ha áprilisban szeretnénk egy könnyed akciót és látványos CGI jeleneteket, lesz ennél sokkal jobb lehetőség is (lui1698)
-Ebben a filmben semmi érdekes nem lesz, azon kívül, hogy milyen rossz lett a CGI (danialves)


Április 11.

Eleven testek: Sokan a Warm Bodiest tartják előzetesen az új-Alkonyatnak, holott a film sztorija egyáltalán nem ezt a megközelítést vívja ki magának. Az alapkoncepció sokkal inkább egy zombi-vígjáték sajátjait hordozza magán, ez pedig nagy bizakodásra ad okot, noha ebben a stíluságban könnyű mellélőni. Bár ha belegondolok hogy egy szerelmes zombiról szóló film áll előttünk.. hát én is a fejemhez kapok. Ítélet: - Nagy meglepetés, vagy óriási idiótaság lesz (Frog)
- Az év egyik legőrültebb filmje lesz, a szó pozitív értelmében (danialves)
- Zombi-vígjáték? Jöhet! (lui1698)
- Aki szereti ezt a vonulatot az biztosan nem fog csalódni. A zombi + vígjáték többnyire amúgy is jól eladható párosítás. (jacques francois)

Feledés: DE MIÉRT TOM CRUISE? Amint ezen az aprónak tűnő, de annál nagyobb sokkon túltettem magam, már tudtam is arra koncentrálni, hogy milyen remek és ötletes sci-fivel is állunk szemben. Én nagyon bízom benne, hogy az idei első értelmes blockbuster címkét erre a produkcióra süthetem majd rá, arról nem is beszélve, hogy az Empire State Building elmeszesedéséről folytatott áltudományos fejtegetések pedig garantáltan még a Prometheus flamewar-t is felül fogják múlni. Ítélet: - Hinnem kell benne, hogy ez nem lehet rossz (danialves).
- Az év egyik csalódása lesz. A fantasztikus CGI mögé próbálnak majd valami komoly tartalmat bepréselni, de sikertelenül. (jacques francois)
- Van benne fantázia, és ha kihozzák belőle a maximumot egy nagyon jó sci-fi lehet. (lui1698)

The Master: Paul Thomas Anderson legújabb filmje hol elkalandozik, hol egész egyértelműen halad célja felé egy egészen furcsa egyveleget létrehozva, de Walter White remek kritikája még jobban összefoglalja az alkotás kettősségét.

Likvidálva: Valamiért a Bourne-trilógia sikere óta úgy érzik a producerek, hogy ha európai helyszínen forgatnak akcióthrillert, az automatikusan jó is lesz. Pedig már az Ismeretlen férfi is bebizonyította ennek az ellenkezőjét, most pedig Aaron Eckhart készül meg felülmúlni Liam Neeson buktáját, az első visszajelzésekből ítélve pedig elég jó esélye van erre. Ítélet: - Ha megnéztem a 2000 másik ugyanilyen filmet, esetleg sort kerítek rá (danialves)
- Teljesen hidegen hagy. (lui1698)


Április 18.

Horrorra akadva 5: A színvonalas paródia kifejezés lassan már oximoronnak számít, és ezen az sem segít, hogy igyekeznek ezeket is egyre inkább hanyatló franchise-okba szervezni. És úgy néz ki, az eredetileg még valamennyire vicces sorozat 5. részében a humorforrást ezúttal a forgatókönyv helyett drogfüggő celebek szerepeltetésével kívánják megoldani, ami csak még kevesebb jót jelent.  Ítélet: - Aki ezért pénzt képes adni, az nagyon gazdag ember lehet (danialves)
- Az első három rész szerintem jó volt, a negyedik abszolút felejthető, én remélem, hogy visszatalálnak a jó útra. (lui1698)


Április 25.

Vasember 3: Most már jó lenne, ha Robert Downey Jr. abbahagyná a képregényfilmeket és végre fajsúlyosabb szerepben is láthatnám (Chaplin!), de az ő kivételes tehetsége átsüt a vásznon így is. Továbbá Ben Kingsleyvel (Gandhi!) fog összecsapni ebben a részben, tehát a főgonoszra sem lehet panasz. Ítélet: - Bár a Vasember sorozat már kezd fáradni, semmi sem tarthat vissza attól, hogy megnézzem! (FilmBaráth)
- Talán előző nyáron a Marvel végleges kitört a kliséhalomból, én adok nekik egy esélyt (danialves)
- Kissé nekem a Batman trilógia harmadik része jutott eszembe, miközben néztem az előzetest, ennek ellenére én biztosan megnézem, Robert Downey nem nagyon szokott csalódást okozni. (lui1698)
- A második rész csalódása után remélem, hogy a harmadik újra odapörköl és egy esti kikapcsolódásnak tökéletes lesz, de félek, hogy csalódás lesz ebből is. (jacques francois)

Menedék: Nicholas Sparks ki tudja hányadik adaptációja, de valószínűleg a marketing során a Szerelmünk lapjain kívül nem sok művével fognak eldicsekedni munkásságából. Ebből kiindulva azt hiszem kezeljük is helyén a produkciót, és amennyiben egy csinos hölgy nem invitál minket erre a produkcióra (avagy nem mi vagyunk a szóban forgó hölgy), ne vetemedjünk ilyen filmekre. Ítélet: - Reménytelenül szerelmeseknek és mazochistáknak (danialves)
- Az előzetes és a sztori alapján egy borzalmasan kiszámítható tucatfilm lesz, teljesen hidegen hagy. (lui1698)

Gyilkos vágyak: Brian De Palma thrillerje, amit a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon jelöltek a legmagasabb értékű, Arany Oroszlán díjra. Ennek ellenére azonban, én nem várok ettől a filmtől sok jót, az eddigi vélemények igencsak negatív hangúak voltak, és azért azt is meg kell jegyezni, hogy ez a film a 2010-ben megjelent Szerelmi bűnök remake-je, amely nem hozott túl nagy sikert a készítőknek. Ítélet: - Én De Palma és a jelölés ellenére kihagyom. (lui1698)
- A téma miatt teljesen hidegen hagy (danialves)
- De Palma ki tudja mióta adós már nekünk egy jó filmmel és bár nem most fogja újra megváltani a világot, én kollégáimmal ellentétben bizony nagyon várom . (jacques francois)

A. C. A. B. - All Cops Are Bastards: Olasz film, egy rohamrendőr egység életéről. A sztori egyelőre leginkább a Tropa de Elite európai feldolgozásának tűnik, a téma tehát ígéretes, a kérdés, hogy a megvalósítás is az lesz-e. Sajnos tartok tőle, hogy a stáb tapasztalatlansága valamilyen formában biztosan ki fog ütközni, de egy kellően bátor forgatókönyv még ez kárpótolhatja. Ítélet: - Óvatos vagyok, de alapvetően jöhet (danialves)
- A témája érdekesnek tűnik, remélem nem rontották el a megvalósítást. (lui1698)

The Grandmaster: Kar Wai Wong az egyik legismertebb kínai rendező, olyan remekművek fűződnek a nevéhez, mint a Szerelemre hangolva vagy a Csungking expressz. Legújabb filmjében Bruce Lee mesterének Ip Man-nak az életét dolgozza fel. Kérdés, hogy mennyire volt jó döntés ezt a témát újra megfilmesíteni, hiszen az elmúlt években több film is megjelent a mester életéről. Ítélet: - Én adok neki egy esélyt (lui1698)
- Ázsiai filmekhez óvatosan állok hozzá, Ip Man-t már láttam, nem hoz tehát nagyon lázba (danialves)

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr555171584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.03.31. 00:44:21

"DE MIÉRT TOM CRUISE?"

Mert egy nagyon jó színész. :)

Yvesla 2013.03.31. 21:28:59

Danialves te mekkora egy pöcs vagy. Miért kell látatlanban leszólni meg beskatulyázni mindent? Menjél inkább, nézz pár európai művészfilmet, azok valók neked.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.03.31. 21:38:08

@Yvesla: Ha már olyan magasságokig eljutottam, hogy csodálóim külön regisztrálnak az ilyen kommentekért, csak azért sem fogom abbahagyni

lui1698 2013.03.31. 23:04:20

@danialves: Világsztár lettél. :D

kifordított nagyanyó 2013.04.01. 17:46:38

Horrorra akadva.Jöhet.:))
Az eddigiek jók voltak szerintem.

Pötty1 2013.04.01. 18:32:02

Az új Gi-Joe filmnek nem az a 30 kritikus a célközönsége, akik ma Magyarországon azt hiszik minden szar ami nem annyira elvont, hogy senki sem érti Ez a film azoknak szól akiket anno megfertőztek a gi-joe mesék és a figurák, azok meg is fogják nézni az új filmet is. Bugyuta a történet? Persze! És??? Aki valami mély mondanivalót vár tőle, az nagyon elnézte a házszámot. Ennek a filmek 1 dolgot kell nyújtania, kb 1,5 óra akciót. És ezt tuti fogja is!
Snake Eyes forevör!

kifordított nagyanyó 2013.04.01. 18:35:37

@Pötty1: Inkább hajrá Kobrák!:))
Persze,hogy nem nekik drukkolok.:))
süti beállítások módosítása