A maflás / Here Comes the Boom (2012)
2013. március 27. írta: lui1698

A maflás / Here Comes the Boom (2012)

A gondozoo 2011-ben finoman szólva sem aratott túl nagy sikert. Története kiszámítható, poénjai laposak, szereplői pedig egyszerűen gyengék voltak. Ennek ellenére Frank Coraci 2012-ben úgy döntött, hogy ismét Kevin James-szel közösen készít filmet.

Azt hiszem, hogy kijelenthetjük, ennek a párosnak nem szabad közösen munkálkodnia egy projekten sem a jövőben, sőt James esetében még azt is megfontolnám, hogy kapjon-e egyáltalán valaha főszerepet.

A történet szerint, egy anyagi problémákkal küzdő iskola vezetése úgy dönt, hogy megszűnteti zenekarát, s így annak karmesterének állását is. Főszereplőnk Scott Voss, rajtuk szeretne segíteni, s ennek legjobb módját MMA meccsek megnyerésében látja.

És itt jelentkezik a film egyik nagy gyenge pontja, ami nem más, mint a pocsék alapötlet. Egyszerűen már belegondolni is nonszensz, hogy biológia tanárból valaki néhány edzés után MMA bajnok lesz, de egyszerűen nem értem, hogy lehet filmet készíteni, egy ennyire összecsapott és felületes munkából. Sugárzik a filmről, hogy még szinte az írók se igazán tudták mit szeretnének, így összeraktak egy sztorit, ami valahol a vígjáték és a családi film között próbál masírozni. Elég kevés sikerrel. Vígjátéknak gyenge, a poénok erőltetettek és laposak, ugyan akkor nem hinném, hogy bárki szívesen ülne le a gyerekével olyan filmet nézni, amiben minden második jelenetben lerúgják valaki tüdejét.

A gyengén összehozott történetben a szereplők csak keresik a karakterüket, amik annyira irritálóak, hogy szinte fáj nézni az embernek. Jó példa a főszereplő, James, aki annyira sótlan arccal játszotta végig a filmet, hogy az ember szinte megsajnálta. Az volt az érzésem, hogy nem tudta eldönteni sokszor, hogy mikor legyen komoly és mikor alakítson viccesen. A mellékszereplők között volt olyan, aki igyekezett valami átélést is vinni a munkájába, de ennek legtöbbször idegesítő ripacskodás lett az eredménye.

A sok negatívum mellet azért, még ha elvétve is akadtak jó pillanatok a filmben, amikor az ember valóban elmosolyodott, esetleg fel is nevetett. És a P.O.D. száma is igazán jót tett néhány jelenet hangulatának.

Összességében tehát, egy minden tekintetben felejthető – és felejtendő – film, rossz alapötlettel és gyenge megvalósítással, amit a néhány viszonylag jobban sikerült pillanat nem menthet meg.

4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://smokingbarrels.blog.hu/api/trackback/id/tr185165657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.03.27. 00:08:07

Vígjáték kategóriában manapság ez a menő. Tetszik az embereknek, és örömmel nézik, pedig egyáltalán nem jók. Ide jutottunk sajnos.

lui1698 2013.03.27. 08:54:28

De legalább főszereplőnek választanának olyan embert, aki miatt esetleg érdemes lenne megnézni őket.
Mert, hogy én többet nem ülök le olyan film elé, amiben James a fsz az biztos.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.03.27. 11:06:08

"Egyszerűen már belegondolni is nonszensz, hogy biológia tanárból valaki néhány edzés után MMA bajnok lesz"
Akkor a Warriort már nem is ajánlom neked :P

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.03.27. 11:22:33

@danialves: Az teljesen más tészta , ott a főszereplő csávónak volt harcos múltja, nem is kevés. ;)

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.03.27. 11:39:42

@FroG: Ezen a szar blogon már trollkodni sem lehet rendesen :D

Amúgy ja, volt harcos múltja, de azért elég hollywoodias volt a kontraszt aközött, és a nemtom hány év után visszatérve mutatott teljesítmény között

lui1698 2013.03.27. 11:56:46

Warriort is hagyjuk már. Azon is úgy felhúztam magam, hogy hihetetlen.
Edz a csávó két órát, aztán szétcsapja az egész világot. Hihető...

És akkor még valami iszonyatos világmegváltó filmnek lett anno kikiáltva. :D

lui1698 2013.03.27. 11:57:37

Halivadban nem igazán vannak képben a profi küzdősportok kapcsán a felkészülés fogalmával... :D

Walter White 2013.03.27. 13:32:50

A Warrior egy nagyon jó film lehetett volna, így csak az elmúlt évek egyik legjobb bunyós filmje lett. A végét elrontották nagyon, plusz a felkészülést, a tornán szereplők részletesebb bemutatását kellett volna inkább erőltetni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2013.03.29. 15:03:02

Adam Sandler haverjai szeretnek együtt dolgozni:) A filmet még nem láttam, annyira nem is vagyok rá kíváncsi.
süti beállítások módosítása